Bayram Yılmazkaya açıkladı! Eskilerden atama yapılmayacak

Bayram Yılmazkaya açıkladı! Eskilerden atama yapılmayacak
CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, "Eski isimlerin il ve ilçe başkanlıklarına getirilmeyeceği tarafıma iletildi. Yeni isim arayışlarında olunacağı ifade edildi. Atamalar konusunda acele edilmeyeceği, yeni isimler ile birlikte, yeni bir yapının kurulacağı belirtildi" dedi.

CHP Genel Merkezinde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu Toplantısında, Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri partinin ilkelerine, amaçlarına ve çalışma kurallarına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle oy birliği ile görevden aldı. Kararın ardından açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, karar öncesi ve sonrasında CHP Genel Merkezi ile görüşmelerde bulunduğunu, alınan karar ile Gaziantep’te yeni bir siyasi tablo oluşturulmak istendiğini söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ve 9 İlçe Başkanının görevden alınması ile ilgili karara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmazkaya, “Gaziantep İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınması Genel Merkezimizin tasarrufları ile gerçekleşen bir olay. Milletvekilleri olarak, hem zaman hem de bu kadar ağır bir kararın alınmaması noktasında görüş bildirdik. Ancak Genel Merkez, Gaziantep’te yeni bir yapılanma istiyor. Mevcut yapının bir ilerleme kaydetmediğini, Gaziantep’teki potansiyelin çok fazla olduğunu, pek çok ilde sıkıntıların kolayca aşıldığını ancak Gaziantep’te büyümeyen yapıdan dolayı sorunların aşılamadığını, toplumda yer edinmiş insanların Gaziantep örgütüne katılmadığı sürece bir büyüme olmayacağı, büyüme olması için bir boşluk gerektiği, ülkesi ve Gaziantep için çalışacak insanların bu boşluk yaratıldığı takdirde geleceğini, görev almak için talepte bulunacakları düşünülerek, ilçe örgütleri dahil tüm yönetimler görevden alındı. CHP Genel Merkezi tarafından, parti içerisinde bulunan ve partiye yeni gelecek insanlar ile birlikte yeni bir yapı oluşturulmak, yeni bir tablo ile siyaset başlatılmak isteniyor.”

“KARARI ŞAHISLARA İNDİRGEMENİN ANLAMI YOK”

Genel Merkez tarafından alınan kararın şahıslara indirgenmemesi gerektiğini dile getiren Yılmazkaya, “Bu kararı şahıslara indirgenmenin bir anlamı yok. CHP Genel Merkezi, Gaziantep’in yerinin bu olmadığı, daha iyi yerlere ulaşabilecek potansiyelin Gaziantep’te olduğunu ama bu yapının büyümesi için yeni insanların gelmesi gerektiği ifade ediliyor. Ülkesi için elini taşın altına koyacak insanların gelmesi için bir boşluk yaratılıyor. Parti için mücadele veren insanlar ile birlikte yeni gelecek kişiler ile birlikte karma bir yapı oluşturulmak isteniyor.”

“ESKİ İSİMLER GÖREVLENDİRİLMEYECEK”

Gaziantep İl ve İlçe Başkanlıkları için eski isimlerin görevlendirilmeyeceğini ifade eden Yılmazkaya, “Genel Merkez ile yaptığımız görüşmede, eski isimlerin il ve ilçe başkanlıklarına getirilmeyeceği tarafıma iletildi. Yeni isim arayışlarında olunacağı ifade edildi. Atamalar konusunda acele edilmeyeceği, yeni isimler ile birlikte, yeni bir yapının kurulacağı belirtildi. Parti içerisinde toplumda yer edinmiş yeni yüzlere yer açılmazsa başarı edilemeyeceği Genel Merkezimiz tarafından dile getiriliyor. Partiye yeni katılımlar olmadan, iktidara yürümenin olanaksız olduğu düşünülüyor. Partiye yeni katılımların olması, toplumda saygın gören kişilik, vizyon sahibi insanların elini taşın altına koyabilmesi için İl ve İlçe Yönetimleri geçici süreliğine askıya alındığı tarafımıza yapılan açıklamada belirtildi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.