Gaziantep'te 20 yıl önce yaşanan cinayetle ilgili 3 kişi tutuklandı

"Gaziantep’in Araban ilçesinde 20 yıl önce yaşandığı ortaya çıkan cinayetle ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3’ü tutuklandı."

HABERİN VİDEOSU

Gaziantep Valiliğnden yapılan açıklama şöyle:Gaziantep ili Araban ilçesinde kendisinden 2002 tarihinden itibaren haber alınamayan ve ailesi tarafından herhangi bir kayıp müracaatında bulunulmayan Gündüz K. isimli şahıs ile ilgili şahsın bulunmasına ve akıbetinin araştırılmasına yönelik Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca Jandarmanın Dedektifleri Olan Jasat (Jandarma Suç Araştırma Timi) ve Araban İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri görevlendirilmiştir.

Görevlendirilen özel ekibin yaklaşık (6) ay gece gündüz süren titiz çalışmaları sonucu Gündüz K.’nın 2002 tarihinde H.K., İ.K., C.B, Z.K. tarafından yaklaşık (18) yıl önce öldürülerek ikamet ettikleri evin ahır bölümüne gömüldüğü,

Yaklaşık (10) yıldır bu adreste ikamet eden H.K. ve F.K.’ın da bu durumu bildikleri ve olaya iştirak ettikleri,Bundan yaklaşık (10) yıl kadar önce ev sahibi olan olay şüphelisi Z.K.’nın evin tapusunu vermek karşılığında H.K. ile anlaşarak Gündüz K. isimli şahsa ait cesedi Yukarı Karavaiz Köyü Suderesi mevkiinde boş bir araziye gömdükleri tespit edilmiştir.

Şüpheli şahıslar, 19 Şubat 2020 tarihinde Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca Adana ve Gaziantep illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alınmıştır.Yukarı Karaviz Köyü Suderesi mevkiinde C. Savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekipleri ile yapılan kazı çalışması sonucu Gündüz K.’ya ait olduğu değerlendiren kemik parçaları gömüldüğü yerden çıkarılmıştır.

Olayla ilgili gözaltına alınan (6) şahıs Araban Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, (3) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.