Türkiye'nin Konuştuğu Cinayete...Gaziantep Barosu Müdahale Etti...

Türkiye'nin Konuştuğu Cinayete...Gaziantep Barosu Müdahale Etti...
Tüm Türkiye ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programındaki kayıp Mehmet Muharrem Elbay, olayına kilitlenirken, dün olayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

3 yıl önce kayıp Elbay ile alacak-verecek meselesi yüzünden tartışıp, ardından öldürerek asitli kuyuya atarak kaybettiği iddia edilen emekli imam Cahit Ergül ve iddia sahibi kız kardeşi Zeynep Ergül, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası Dedektifleri tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Gaziantep BARO Başkanı Bektaş Şarklı, mağdur Elbay ailesi için BARO’dan iki avukatın görevlendirildiğini açıkladı.

ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ…

Her şey Zeynep Ergül'ün, Mehmet Muharrem Elbay kaybında şüpheli gözüyle bakılan Cahit Ergül'ün kardeşi olduğunun ortaya çıkmasıyla başladı, olay ikinci 'Palu ailesi' vakasına döndü. Kayıp kızını aramak için Müge Anlı'ya gelen Zeynep Ergül'ün kardeşi Cahit Ergül ile kardeş çıkınca gerisi iplik söküğü gibi geldi. 17 Aralık yayınında Cahit Ergül ve Zeynep Ergül hakkında herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Müge Anlı bunun nedenini 18 Aralık yayınında açıkladı. Cahit ve Zeynep Ergül sorguya alındı.

KIZINI ARIYORDU CİNAYET ŞÜPHELİSİ OLDU

Müge Anlı Cahit Ergül Zeynep Ergül ve Mehmet Elbay konusu ile ilgili son dakika gelişmeler yaşandı. Tatlı Sert programında araştırılan Mehmet Elbay dosyasında farklı gelişmeler yaşandı. Müge Anlı, bugün de tüm gözleri ekrana kilitlemeyi başardı. Müge Anlı'nın programına katılan Zeynep Ergül kızını aramak için programa başvurmuştu. Müge Anlı'da kızını arayan Zeynep Ergül'ün 8 aydır Gaziantep'te aranan Mehmet Elbay cinayetinin bir numaralı şüphelisi Cahit Ergül'ün kız kardeşi olduğu ortaya çıkmıştı.

ÇELİŞKİLİ İFADELERİ DİKKAT ÇEKTİ

Zeynep Ergül'ün canlı yayında ağabeyi Cahit Ergül'e suçlamalarda bulunması, ardından 'ben öyle bir şey demedim' demesi, canlı yayındaki herkesi şaşırtmıştı. Zeynep Ergül, Cahit Ergül için, çevresindeki herkese 'Mehmet Muharrem Elbay'ı ağabeyim Cahit öldürmüştür. Ölüsünü de kuyuya atıp üzerine asit döktü.' demesi üzerine, Cahit Ergül de, 'Ben şüpheli olabilirim, ama katil değilim. Zeynep bu, her şeyi söyler. Zeynep Ergül, hayatın intikamını alıyor herkesten böyle yaparak." diye cevap vermişti.

BENİM DİN ADAMLIĞIMI SORGULAMAYIN

Zeynep Ergül Cahit Ergül canlı yayında karşı karşıya... Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı yayına bağlanan Cahit Ergül, "Öncelikle o Rahmi Efendiye, Müge Hanım'a ve o psikolog mu neyse, beni meşhur ettiniz. Emekli olalı bir yıl oldu. 27,5 yıl görev yaptım, din görevlisi olarak emekli oldum. Benim adım Cahit Ergül bana böyle hitap edilsin. Ben emekli oldum, benim din adamlığım bitti. Arkadaşım kayboldu ya da kaybolmadı. Bu benim meselem. Ben hiç yalan söylemedim, söylemem. Bana ne sorulduysa net cevap verdim." dedi. Bahsi geçen kuyuyla ilgili açıklama yapan Cahit Ergül, "5 metrekare alanda, Mehmet Elbay'ın olduğu asitli kuyuyu gösterebilirim" demişti, ancak bugünkü programda söylediklerini inkar etti. Benim din adamlığımı karıştırmayın diyen Cahit Ergül, "Ben manevi kuvvetlerimi başka şeylerde kullanıyorum. Sizden istirhamım, benim din adamlığımı artık sorgulamayın." diye konuşmuştu.

ZEYNEP ERGÜL VE CAHİT ERGÜL GÖZALTINA ALDI

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mehmet Muharrem Elbay cinayetiyle ilgili yayında söyledikleri sebebiyle Zeynep Ergül ve Cahit Ergül'ü gözaltına alarak emniyete götürdü. Burada Zeynep Ergül ve Cahit Ergül'ün, söylediklerinden dolayı sorguya çekildikleri öğrenildi. Müge Anlı, Mehmet Muharrem Elbay cinayetiyle ilgili Gaziantep polisinin derin soruşturmalarına devam ettiğini ve Cahit Ergül ve kardeşi Zeynep Ergül'ü cinayet şüphelisi sıfatıyla sorguya aldıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.