Antep Baklavası Yiyemeyen Diyabet Hastalarına Müjde! Artık Hasret Sona erdi. Diyabet hastaları hangi baklavayı yiyebilecek işte o haber

Antep Baklavası Yiyemeyen Diyabet Hastalarına Müjde! Artık Hasret Sona erdi. Diyabet hastaları hangi baklavayı yiyebilecek işte o haber
Antep Baklavasının tadına hasret kalan diyabet hastalarına müjde... Artık diyabet hastalarıda Gaziantep’in meşhur baklavasını yiyebilecek.

Gaziantep’in meşhur baklavasının tadına bile bakamayan diyabet hastalarına müjde gibi bir haber . Artık onlarda baklava yiyebilecek. Halk arasında mor baklava olarak bilinen baklavanın üretimi artınca diyabet hastaları Gaziantep’ten özellikle Gaziantep'in efsane baklavacısı Ayıntap Baklava’dan diledikleri zaman diledikleri kadar mor baklava alabilecek. Baklava şeker hastaları için tehlikeli olmaktan çıktı. Tam da bu noktada, şeker hastalarının da baklava tüketebilmesi için üreticiler mutfağa geçmiştir ve diyabet beslenmesine uygun baklava üretti.

Mor Baklava Nedir?
Baklava kültürüne yeni bir nefes katan mor baklava, orman meyvelerinin lezzet verdiği özel lezzetlerden biridir.

Mor baklavaya ilham veren mor ekmeklerdir. Baklava ustalarının ellerinden çıkan ahududu ve böğürtlen aromalı mor baklava, kan şekerini yükselmediği için güvenle tüketilen tatlılardandır.

Baklavanın üretiminde Sankara Mormiks tekniği uygulanmaktadır. Şeker hastalarının, diyette olanların favorisi olmaya adaydır.

Bu tatlıyı ilk defa görenler mor baklava malzemeleri nelerdir diye merak ediyor. Böğürtlen, ahududu gibi orman meyvelerinden hazırlanan toz karışım, baklava hamuruna eklendiğinde göz alıcı bir tatlı elde ediliyor.

Şeker hastalığı olan ve uzun süredir diyette olanlar, mor baklava içindekiler listesini de öğrenmek istiyor.

Baklavanın şerbeti de yine kendisi gibi orman meyvelerinden elde edilen şurup oluyor.

Antioksidan meyvelerden hazırlanan bu sağlıklı baklava sayesinde, şeker kontrolü yapanlar baklavaya olan hasretini gideriyor.

Sadece ahududu ve böğürtlen değil, aynı zamanda kırmızı ve mor sebzeler de mor baklavaya lezzet vermektedir. Tüm mor ve kırmızı besinler, besin değerini kaybetmeden baklavanın içinde yer alıyor.

Baklavacılarda “ Mormiks Baklava” adıyla satışa sunulan bu özel lezzet, farklı tat arayanlara tavsiye edilmektedir.

Kat kat açılan mor baklava hamurları, tıpkı klasik baklava gibi çıtırlığını korumaktadır.

Mor baklavanın fıstık lezzeti de Gaziantep’te yetişen Antep fıstıklarından gelmektedir.

Tatlı gurmeleri tarafından yüksek not alan mor baklava, çay ve kahve sohbetlerinin vazgeçilmez tatlısı oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.