Boşanma Avukatı Nasıl Seçilir?

Boşanma Avukatı Nasıl Seçilir?

Boşanma sürecine girilirken dikkat edilecek en önemli konu avukatın seçimiyle ilgilidir. Başarılı bir dava süreci geçirilmesi açısından boşanma avukatı nasıl seçilir, neler sorulmalıdır gibi sorular önem kazanır. İyi bir avukat seçilmesi için aşağıdaki hususlar göz önüne önemlidir:

Avukatın mesleki deneyimi

Avukatın boşanma davalarına özel deneyimi

Medeni kanun hakkında güncel değişikliklerden haberdar olması

Varsa müşterek çocukların yararını gözetebilecek olması

Avukatın hizmet verdiği bölgeler

Çok sayıda değişken göz önüne alınarak avukat tercihi yapılmalıdır. Bunlara ek olarak boşanma avukatı ücreti de tercih üzerinde etkili olabilecek önemli bir değişkendir. Boşanma sürecine giren çiftler için ekonomik kaygılar zaten ön plana çıkacaktır. Bu nedenle de bütçelere uygun ücretlerle tutulacak avukatlar tercih edilebilir.

Davalarda Boşanma Avukatının Önemi

Hukukun her alanında olduğu gibi boşanma sürecinde de avukatlar önemli bir rol üstlenir. Hem erkek hem de kadın taraflar açısından karşı taraftan talepler olur. Bu taleplerin karşılanabilmesi için de davalarda boşanma avukatının önemi ortaya çıkar. İyi bir boşanma avukatıyla elde edilebilecek bazı sonuçlar:

İstenmeyen nafakanın ödenmemesi veya istenen nafakanın alınması

Varsa müşterek çocukların velayet hakları

Müşterek çocuklarla kişisel ilişki tesisi

Varsa mal paylaşımı konusunda lehte kararlar

Elbette tüm bu sonuçlarda tarafların duruşu, genel sağlığı ve ekonomik durumları oldukça önemlidir. İzmir boşanma avukatı ne kadar başarılı olursa olsun, geliri olmayan bir kişiden nafaka alınamayabilir. Benzer şekilde anne veya babanın akıl sağlığıyla ilgili tanılı sorunlar varsa çocukların velayeti veya kişisel ilişki tesisinde istenmeyen sonuçlar alınabilecektir. Bu gibi nedenlerle en iyi avukatların dahi olumsuz sonuçlar alabilmesi mümkündür.

Benzer şekilde iyi bir boşanma avukatı, aynı davada görece daha başarılı bir sonuç alabilir. Dava sürecinde savunma, argüman, kanun dayanakları gibi hususlarda yetenekli ve bilgili avukatlar davacı veya davalı tarafın lehine kararlar çıkmasını sağlayabilir.

En İyi Boşanma Avukatları

Boşanma alanında deneyimli çok sayıda boşanma avukatı bulunabilir. Bunlar arasından tercih yaparken avukatın deneyimi ve size yakınlığı önemli değişkenler arasındadır. İstenilen kriterleri sağlayan en iyi boşanma avukatları, her ilimizin çok sayıda bölgesinde ulaşılabilir durumdadır. Tercih yaparken ücretlendirme konusu da ayrıca önem arz eder.

Farklı mecralarda boşanma avukatlarını aile avukatları sıfatıyla da görmek mümkündür. Bu bağlamda ulaşılacak İzmir aile avukatı da boşanma davalarını yürütebilecektir. Avukatla ilk görüşmeyi yaptıktan sonra vekaleti vererek süreci başlatabilirsiniz. Bu süre zarfında ayrıca sürekli iletişim halinde olunması da dava sürecine olumlu yansıyacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.