Bitcoin Cash Neden Yükseliyor? BCH Teknik Görünümü

Bitcoin Cash Neden Yükseliyor? BCH Teknik Görünümü

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, bir Bitcoin (BTC) forku olan Bitcoin Cash (BCH) konusunda bir yazı kaleme aldı.

Bitcoin Cash (BCH) Yükselişi

Birer kripto para haber sitesi olan COINTURK ve COINTURK NEWS’te de belirtildiği gibi Bitcoin Cash'in (BCH) fiyatı son 24 saatte yüzde 10'luk bir artışla dikkat çekerek güçlü bir performans gösteriyor. Bu noktada Bitcoin Cash’in, Bitcoin‘in (BTC) ilk hard fork’u olduğunu belirtmekte fayda var.

Bitcoin Cash, yazının kaleme alındığı sırada 4.63 milyar dolar piyasa değeri ve 500 milyon dolara aşan işlem hacmiyle 237,47 dolardan işlem görüyor. BCH, Eylül ayında yüzde 23 gibi kayda değer bir oranda artış göstererek güçlü bir performans sergiledi. Son altı ayda ise yüzde 89,67 gibi etkileyici bir oranda artış göstererek yatırımcıların ilgisini çekti. Ayrıca, BCH’nin fiyatının yılbaşından bugüne kadarki getirisi pozitif kalmaya devam ederek yüzde 136,09’luk önemli bir artış yaşadı.

Bitcoin Cash Neden Yükseliyor?

On chain veri platformu Santiment tarafından paylaşılan balina cüzdanı analizi, balinaların ciddi miktarlarda Bitcoin Cash biriktirdiklerini gösteriyor. Veriler, 100 bin ile 10 milyon BCH tutan kripto para balinalarının 18 Eylül’de toplu olarak 3.74 milyon adet BCH tuttuğuna işaret ediyor. Dahası söz konusu balinaların tuttuğu BTC adeti 26 Eylül’e kadar olan dönemde 3.86 milyon adet BCH’a çıktı.

Bu, Bitcoin Cash balinalarının 120 bin adet BCH daha alarak Temmuz’da görülen seviyeleri anımsatan seviyelere yükselttiğini gösteriyor. BCH başına 213 dolarlık fiyattan Bitcoin Cash balinaları tarafından yakın zamanda satın alınan 120 bin adet BCH yaklaşık 25.6 milyon dolara karşılık geliyor.

Bunlara ek olarak teknik tarafa bakıldığında BCH, şu anda hem 20 günlük hem de 50 günlük EMA‘ların (üstel hareketli ortalamalar) üzerinde seyrediyor ve bu hareketli ortalamalar fiyat grafiğindeki hakim eğilime önemli bir destek sağlıyor. Teknik göstergeler açısından, MACD çizgisi 3,63’te duruyor ve 1,98’deki sinyal çizgisini aşıyor. Daha da önemlisi, her iki çizgi de sıfır çizgisinin üzerinde seyrediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.