El Forklifti Neden Kullanılır? El Forklift Fiyatları Nedir?

El Forklifti Neden Kullanılır? El Forklift Fiyatları Nedir?

Forklift kavramının başlangıcı , insan gücünün ve basit makine prensiplerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkmıştır. Antik Mısır ve Yunan dönemlerinde ağır taşları ve nesneleri taşımak için rudimental vinçler ve kaldırma cihazları kullanılıyordu. Belli bir zaman sonra modern forklift temelleri endüstri devrimiyle başladı. Bu devirim sonrası buharlı makineler ve teknoloji alanında gelişmeler arttı. Bunun sonucu olarak yüklerin taşınmasında kullanılan aletlerin çeşitleri, kaliteleri ve üretim sayıları artmış oldu.

El forklifti malzemeleri taşımak, yüklemek ve boşaltmak için kullanılan bir tür manuel kaldırma aracıdır. Genellikle depo, atölye, üretim hattı ve benzeri alanlarda kullanılırlar. Bu tarzdaki forklift, çoğunlukla hafif yükleri kaldırmak ve taşımak ve boşaltmak için kullanılır. Forklift genellikle kullanımı basit ve ekonomik seçenekler olarak tercih edilir. Ancak, daha ağır yükler veya yüksekliklerde kullanılacaksa daha büyük kaldırma kapasitesine sahip forklift tercih edilmelidir. El için kullanılan forklift, küçük ölçekli malzeme taşıma işlerinde oldukça etkili ve kullanışlıdır. Kapasiteleri 1 ton ile 2 tona kadardır. Kaldırma seviyesi ise 1.5m ve 3m aralığında olabilmektedir.

El Forklifti Çeşitleri

Kullanım amacına göre farklı forklift çeşitleri bulunmaktadır. Genelde 2. el tavsiye edilmez. Kullanıcılar ancak ömrünü doldurmuş, tamire verilse yeni forkliftten daha pahalı olan forkliftleri satarlar. Ayrıca eski forklift satın almak isteyenlerin garanti konusunda dikkatli olması gerekir.

Manuel El Forklifti

Bu tip manuel forklift tamamen insanın el gücü sayesinde çalışır. Malzemeyi kaldırmak için elle pompalama veya çevirme mekanizmaları kullanılır. Küçük işletmelerde ve düşük yük kapasiteli taşıma ihtiyaçlarında tercih edilir.

Manuel Elektrikli El Forklifti

El için olan elektrikli manuel forklift, elektrikli bir sürümde gelir. Bu tür forkliftler, manuel çevirme veya pompalama yerine elektrikle çalışan bir mekanizmaya sahiptir. Daha az fiziksel çaba gerektirir. Manuel olan forklift iş gücünü azaltır.

Hidrolik El Forklifti

Motorlu forkliftlerin aksine, hidrolik el forkliftleri manuel olarak elle çalıştırılır, bu da onları daha küçük ebatlardaki malzemeleri taşıma görevleri için uygun maliyetli ve çok yönlü bir çözüm haline getirir.

Manuel El Transpaleti

Transpalet modelleri yatay yük taşıma işlemleri için kullanılır. Genellikle paletli malzemelerin taşınmasında tercih edilir. Yüksek taşıma kapasitesine sahip modelleri bulunur. Motorsuz yük taşıma ekipmanıdır. Kullanımı oldukça basittir. Bu nedenle süpermarket ürünlerinin raflara diziliminde veya ürünlerin taşınmasında bu el transpaletinden destek alınır.

Bu tarz elektrikli forkliftler, el forkliftlerinin farklı taşıma ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandığını göstermektedir. Kullanım amacınıza ve taşıma gereksinimlerinize en uygun olanı seçmek önem taşır.

El Forkliftleri Fiyatları 2023

Forklift fiyatları yük kapasitesi, marka, üretim malzemesi, yükseklik ve kaldırma kapasitesine göre değişiklik göstermektedir. Bu etkenler, forklift fiyatlarının değişkenlik göstermesine yol açar. Satılık forklift ve kiralık forklift için ihtiyacınıza uygun bir el forklift seçerken, bütçenizi, kullanım gereksinimlerinizi ve uzun vadeli maliyetleri dikkate almanız önemlidir. Aksi taktirde kiraladığınız ya da satın aldığınız forkliftler amacına uygun hizmet edemeyebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.