Dorse Nedir? Dorse Çeşitleri Nelerdir?

Dorse Nedir? Dorse Çeşitleri Nelerdir?
Diğer adıyla treyler olarak bilinen dorse, karayollarında seyahat ederken bir kamyona veya kamyona bağlanan ek bir taşıma aracıdır. Yani ağır yük taşıyan ya da taşıması gereken araçlar için ek destektir. Çünkü kamyonların yük taşıması için dorselere ihtiyacı vardır. Ancak her birinin farklı bir yük kapasitesi ve amacı vardır.

Kamyon ve treylerden ayrı olarak satılan dorselerin tutarları özelliklerine bağlı olarak değişmektedir. Marka, kullanım ve yük özellikleri şeklinde muhtelif kriterler bir dorsenin satış fiyatını etkiler.

Dorse Çeşitleri

Sal Dorse:

Klasik dorselerden farkı yan ve üst kapaklarının olmamasıdır. En büyük avantajı ise kolay yükleme yapabilmesidir. Üst ve yan kısımları açık olduğu için yükleme her noktada yapılabilir olup zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Kapalı dorseler ile taşınması mümkün olmayan çeşitli ebat ve gabarisi yüksek ürünlerin taşınması için uygundur.

Tenteli Dorse:

Diğer adıyla kuru yük olarak bilinen tenteli dorse, yurtiçi ve yurtdışı nakliyesinde kullanılır. Tır dorse ölçüleri için 13.6m uzunluk, 2.42m genişlik ve 2.4m yükseklikten oluşmaktadır. Uluslararası karayolu taşımacılığı için taşınacak olan malların dorseye yandan yüklenmesini sağlar.

Lowbed Dorse:

Ağır yük taşımacılığında kullanılır. İş makinesi ve tank gibi ağır yükler taşınırken yol bozulmasına karşı taşıma amaçlı kullanılır. Bu dorse, taşınan eşyaların ağırlığına ve boyutlarına göre uzatılabilir. Düşük taşıma kapasitesine sahip araçlar için hidrolik kayar rampalar gibi manevrayı kolaylaştıracak çözümleri mevcuttur. Alçak zeminli taşıma sistemi, ağır nesneleri onlara zarar vermeden hızlı bir şekilde taşımasını sağlar.

Römork:

Motorlu taşıtların arkasına takılan yük taşıma aracıdır. Römorklar, ulaşım endüstrisinde büyük bir rol oynar ve farklı ihtiyaçları karşılamak için farklı tarzlarda gelir. "Platformlu römorklar" tipik olarak büyük, ağır yükleri taşımak için kullanılırken, "tanklı römorklar" özellikle sıvıları veya gazları taşımak için tasarlanmıştır.

Dorselerin çok yönlülüğü ve taşımacılıktaki önemli rolü, onları modern lojistik ve taşımacılık endüstrisinin ayrılmaz bir parçası haline getiriyor. Bu araçlar, taşınacak malların güvenli ve verimli bir şekilde taşınmasını sağlamak için özenle tasarlanmış ve üretilmiştir. Perakendeden sanayiye kadar çeşitli sektörlerde önemli bir rol oynamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.