Deli Gibi Özlemesi İçin Dua – Okunacak Etkili Dua

Deli Gibi Özlemesi İçin Dua – Okunacak Etkili Dua

Deli Gibi Özlemesi İçin Okunacak Dua Nedir? Aşk, insanın hayatında en güzel ve en zor duygulardan biridir. Âşık olduğumuz kişiyle birlikte olmak, onunla mutlu anlar yaşamak, onun bize sevgisini göstermesi isteriz. Ama bazen aşkımız karşılıksız kalır, ya da sevdiğimiz kişi bizi terk eder, ya da uzaklara gider. Bu durumlarda onu deli gibi özlemeye başlarız. Onun bize dönmesi, bizi sevmesi, bize yakın olması için dua ederiz.

Dua, insanın Allah’a yönelerek dileklerini, isteklerini, şükürlerini, övgülerini sunmasıdır. Dua, insanın kalbinden geçenleri Allah’a açmasıdır. Dua, insanın Allah’a güvenmesi, teslim olması, yardım istemesidir. Dua, insanın ruhunu arındırması, huzur bulmasıdır.

Dua etmek, aşk acısı çekenler için de bir umut ışığıdır. Sevdiğimiz kişiyi deli gibi özlememiz için dua etmek, onun kalbini yumuşatmak, onu bize döndürmek için dua etmek, bizim için hayırlı olanı istemek için dua etmek mümkündür. Allah, duaları işitendir, kabul edendir. Allah, kulunun halini bilendir, ona en güzelini verendir.

Deli gibi özlemesi için dua etmek isteyenler, şu adımları takip edebilirler:

Öncelikle abdest alarak temizlenelim.

Namaz kılalım ve namaz sonrasında dua edelim.

Dua ederken sevdiğimiz kişinin ismini zikredelim.

Dua ederken samimi ve içten olalım.

Dua ederken Allah’tan hayırlısını isteyelim.

Dua ederken sabırlı ve umutlu olalım.

Dua ederken şu ayetleri ve duaları okuyalım:

“Rabbin dilemedikçe siz dileyemezsiniz.” (İnsan Suresi, 30)

“Allah’ın izniyle onların kalplerini yumuşatacağız.” (Mücadele Suresi, 22)

“Allah her şeye kadirdir.” (Bakara Suresi, 20)

“Allah’ım! Senin rızan için sevdiğim kişiye beni sevdirmen için sana yalvarıyorum.”

“Allah’ım! Sevdiğim kişiyi bana döndürmen için sana yalvarıyorum.”

“Allah’ım! Sevdiğim kişiyle aramızda hayırlı bir bağ kurman için sana yalvarıyorum.”

“Allah’ım! Sevdiğim kişiye beni deli gibi özletmen için sana yalvarıyorum.”

Deli gibi özlemesi için dua ettiğimizde, Allah’ın izniyle sevdiğimiz kişi bize dönecek, bizi sevecek, bize yakın olacaktır. Ama unutmayalım ki dua etmek tek başına yeterli değildir. Biz de sevdiğimiz kişiye karşı güzel ahlaklı, saygılı, sadık, anlayışlı olmalıyız. Biz de ona değer vermeli, onu mutlu etmeliyiz. Biz de onunla iletişim kurmaya çalışmalıyız. Biz de ona dua ettiğimizi söylemeliyiz.

Sevdiğinizin sizi deli gibi özlemesi için ek olarak aşağıdaki Arapça olan duayı 41 kere okuyabilirsiniz.

Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed. Allahümme inni es’elüke bi hurmeti Muhammedin ve ala ali Muhammed en tüc’aleni fi kalbi fulan ibni/ibneti fulane hayran muhibban muhtacan ilayye. Allahümme inni es’elüke bi hurmeti Muhammedin ve ala ali Muhammed en tüc’aleni fi aynihi/ha nuran ve fi sem’ihi/ha sedadan ve fi lisanıhi/ha zikran ve fi yedihi/ha kuvveten ve fi ricalihi/ha hareketen. Allahümme inni es’elüke bi hurmeti Muhammedin ve ala ali Muhammed en tüc’aleni fi hayatihi/ha hayatan ve ba’de mevtihi/ha mevtan. Allahümme inni es’elüke bi hurmeti Muhammedin ve ala ali Muhammed en tüc’aleni min men yedhkuruni fi kulli saatin ve yestagfiru li fi kulli nefesin. Allahümme inni es’elüke bi hurmeti Muhammedin ve ala ali Muhammed en tef’al li ma es’elüke minhu ya Erhamerrahimin. Amin.

Kaynak: https://www.okurdan.com/deli-gibi-ozlemesi-icin-dua/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.