Web Tasarım Nedir?

Web Tasarım Nedir?

Herhangi bir şirketin marka kimliğini, ürünlerini ve hizmetlerini yansıtacak, kullanıcı dostu deneyim sağlayacak web sitelerinin ve sayfaların oluşturulması süreci en basit şekliyle web tasarım olarak adlandırılır. İster bir web sitesi ister mobil uygulama tasarlanıyor olsun dikkat edilmesi gereken pek çok unsur bulunur. Ayrıca önemli ölçüde uzmanlığa ve deneyime ihtiyaç duyulur. Bu nedenle Antalya web tasarım ya da İzmir SEO gibi internet aramaları yapan markalar, alanlarında uzman ve deneyimli isimlere ulaşmak isterler. Siz de web tasarım ve SEO hizmetleri almak, web sitenizin arama motoru performansını iyileştirmek için Boosted Craft ile iletişime geçebilirsiniz.

Web tasarımı, web sitesinin ya da web sayfasının hedeflerini tanımlar, tüm potansiyel kullanıcılar için erişilebilirliği destekler. Bu süreç, içeriğin ve görsellerin bir dizi sayfa boyunca düzenlenmesini ve uygulamalar ile diğer etkileşimli öğelerin entegre edilmesini içerir. Bu süreci gerçekleştiren profesyoneller ise web tasarımcı olarak adlandırılır.

Web Tasarımın Unsurları Nelerdir?

Web tasarım, tasarımcıların her türlü tercihe uyum sağlamasına ve etkili çözümler sunmasına imkan tanıyan bir süreçtir. Web tasarım süreci aynı zamanda pek çok standart bileşenden oluşur. Bunların başında web sitesinin düzeni yani materyalin sayfada nasıl görüntülendiği gelir. Düzenin seçilmesi tasarımcı açısından önemli bir görevdir. Web sitesinin düzeni sezgisel, basit ve erişilebilir olmalıdır. Web tasarımcıları, web sitesinin öğelerini ızgara tabanlı tasarımlara düzenleyebilir, onları düzenli tutmak için beyaz alanlar olarak adlandırılan boş alanları kullanabilirler.

Tasarımcılar masaüstü ekranlar ve mobil cihazlar için özel düzenler oluşturabilirler. Mobil uyumlu web siteleri günümüzde önemli bir zorunluluktur. Çünkü pek çok ziyaretçi web sitelerine cep telefonlarından ya da tabletlerinden erişmeyi tercih ederler. Bir web sitesinin mobil ziyaretçilerin kullanımına hazır olmasını sağlamak için web tasarımcılar, farklı ekran boyutlarına uyum sağlayabilecek duyarlı bir şablon ya da masaüstü olmayan bir cihaz web sitesine bağlandığında etkinleşecek yalnızca mobil bir görünümden faydalanabilirler.

Web sitelerindeki metinlere ek bilgi sağlamak için kullanılan resimler, grafikler, simgeler ve diğerleri web tasarımının önemli unsurlarıdırlar. Web sitesi tasarımcıları istenilen etkiyi sağlamak için birbirini ve web sitesinin temsil ettiği markayı tamamlayabilecek görselleri seçebilirler.

Kullanıcıların web sitesindeki bilgileri işleyeceği sıra yani görsel hiyerarşi, web tasarımın diğer bir önemli unsurudur. Web tasarımcılar bunu oluşturmak için web sitesine görsel bir desen uygularlar. Görsel tasarım temelde tasarımın ziyaretçilerin gözlerini ve davranışlarını yönlendirme şekli olarak tanımlanabilir.

Sayfa: https://boostedcraft.com/seo

Web Tasarımda Renk Uyumu ve Tipografi Önemlidir

Web tasarımında kullanılan renk şeması, web sitesinin temsil ettiği marka ve sektörle uyumlu renklerin birleşiminden oluşmalıdır. Kullanılan renk paleti aynı rengin farklı tonlarından, birbirine yakın renklerden ya da birbirini tamamlayan renklerden oluşabilir. Bu aşamada web tasarımcıların hangi renklerden daha çok etkileneceğini de göz önünde bulundurmalıdırlar.

Web sitesinde kullanılan yazılı içeriğin stili ya da yazı tipi, tipografi olarak adlandırılır. Web tasarımcıları bu süreçte çekici ve okunması kolay olanlardan birini ya da bir kombinasyonu tercih ederler. En iyi seçimin yapılabilmesi için web tasarımcılar, web sitesinin hedef kitlesine uygun bir yazı tipi seçmelidirler. Web sitesinin sektörüne, amacına ve tipik kullanıcısına bağlı olarak seçim yapmak sürecin başarısı açısından önemlidir.

İçerik metninin bir web sayfasında görülmesi ve okunması kolay olması anlamına gelen okunabilirlik, web tasarımın en önemli unsurları arasında ilk sıralarda yer alır. Web sitesindeki metinlerin okunabilir olması kritik bir unsurdur. Çünkü ziyaretçiler genellikle web sitesi metinleri üzerinde çok fazla zaman harcamazlar ve bilgiye hızlı bir şekilde erişmek isterler. Web tasarımcılar bunu metin için uygun boyut ve piksel seçerek başarabilirler. Metinle sitenin arka plan renkleri arasındaki kontrast okunabilirliği artıran diğer bir etkendir.

Gezinme öğeleri, kullanıcıların web sitesinde nereye gitmek istediğini seçmesine imkan veren araçlar olma özelliğine sahiptir. Sitenin düzenine ve yapısına bağlı olarak web sitesinin üst bilgisinde, alt bilgisinde ya da gövdesinde bulunmaları mümkündür. Bu unsurlar, ziyaretçilerin istediği bilgiye mümkün olan en kısa sürede yönlendirilmesini sağladıkları için son derece önemlidirler. Web tasarımcıların, gezinme menülerini gizleyen ve ortaya çıkaran bir düğme kullanmak gibi çeşitli gezinme tasarımlarını ve düzenlerini seçmesi mümkündür. Bunun yanı sıra kullanıcıları bir sayfanın en üstüne, herhangi bir sayfanın belirli bir alanına ya da tamamen başka bir sayfaya yönlendiren tek tıklamalı okları ve diğer düğmeleri içermesi de söz konusu olabilir.

Web sitesinde yer alan bilgilerin tamamı içerik olup web sitelerindeki en önemli unsurların başında içerik gelir. Günümüzde internet kullanıcıları ziyaret ettikleri web sitelerinde bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmak isterler. Web sitesi net bir şekilde iletişim kurduğu ve okuyucuların dikkatini çektiği zaman, onları tüketiciye dönüştürebilme olasılığı çok daha yüksek olmaktadır. Alanında uzman ve deneyimli web tasarımcılar. Bunu uygun tonu kullanarak, “Hakkında” ve “İletişim” sayfaları da dahil olmak üzere web sitesinin tamamında doğru bilgiler sunma yoluyla başarabilirler.

Site:https://boostedcraft.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.