Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital pazarlama ajansı geleneksel olan reklamların tam aksine internet üzerinden kullanılabilecek tüm dijital ve online mecralarda pazarlama faaliyetlerini sürdürebilen ajansa denir. Bu sebeple web tasarımı, SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru reklamcılığı, mobil uygulama geliştirme, içerik stratejisi oluşturma, sosyal medya reklamcılığı, sosyal medya yönetimi gibi çeşitli stratejiler için kullanılır.

Dijital Pazarlama Ne İşe Yarar?

Geleneksel olarak bilinen ajansların tam aksine dijital pazarlama ajansıyla gerçekleştirilen tüm faaliyetlerin performansı ölçülür. Gazete, dergi, televizyon ya da reklam panolarında reklam vermenin verimliliği ya da geliri de dolaylı bir şekilde ölçülmektedir. Dijital pazarlama kampanyalarında tercih edilen her türlü işlemin verimliliği doğrudan ölçülebilmektedir. Bu sayede yapılan çalışmalar ile verimliliği büyük bir oranda artırılır. Buna yönelik olarak da gerekli tüm adımlar atılır.

Dijital pazarlama yapılan hizmetlerdeki bütçenin çok azını harcar. Bu sayede internet üzerinden milyonlarca kişiye erişimi sağlanır. Özellikle marka adına çalışmalar yapan ve kendini daha büyük bir kitleye duyurmak isteyenler bu sayede ziyaretçilerini de artırabilmektedir. Aslında dijital pazarlama yapmadan önce bir hedef kitle belirlemesi yapılır. Atılacak diğer adımlar ise tamamen bu hedef kitleye yönelik olarak yapılmaktadır. Bununla birlikte yapılan reklamların başarıları ve geri dönüşümleri de kolay bir şekilde ölçülerek raporlanır. Geri dönüşüm az ise farklı uygulamalar ile çalışmalara devam edilir. Geri dönüşüm arttıkça yapılan adımlar da aynı şekilde devam ettirilir. Bu anlamda çok daha geniş kitleye ulaşmak mümkün olacaktır.

Dijital Pazarlama Nasıl Çalışır?

Dijital pazarlama ajansı genel olarak hizmet verecekleri şirketlerin ya da kişilerin hedef kitlerini ve iş modelini en iyi şekilde araştırır. Daha sonra hedef kitleleri belirler. Hedef kitlenin hangi online mecralarda ne kadar ve ne zaman vakit geçirdiğini detaylı bir şekilde araştırır. Buna yönelik olarak hedef kitlenin hangi mecralarda daha fazla etkileşimde olduğunu raporlar. Aynı zamanda hangi reaksiyona sahip olduğunu da tespit eder.

Dijital pazarlama ajansı yaptığı tüm araştırmaların sonucunda ise bir pazarlama stratejisini oluşturur. Bu stratejinin kapsamında ise en doğru planlamayı yapar. Planlamayı onayladıktan sonra ise uygulamaya başlanır. Plan uygulamasında firmanın bütçesinin de en verimli bir şekilde yönetmeye çalışır. En düşük fiyattan alınabilecek en yüksek verimi de raporlar. Buna yönelik olarak uzun vadede dijital pazarlama uygulamalarını analiz eder.

Online olan platformlar üzerinden kullanılan sosyal medya reklamcılığı ya da internet reklamcılığının dönüşüm oranlarını genel anlamda kontrol eder. Dönüşüm hedefleri genel olarak satışların yanı sıra markanın internet üzerindeki bilinirliğini artırmayı hedefler. Buna yönelik olarak da web sitesine olan ziyaretçilerin kitlesini artırmak için hedefleri belirler ve çalışmalar yapar.

Dijital pazarlama ajansıyla çalışırken belirlenmesi gereken en önemli konu neyin başarmak istendiğindir. Bu hedeflerden web sitesi trafiğini artırmak, satışları artırmak ya da görünürlüğü artırmak gibi amaçlar yer almaktadır. Pazarlama bütçesi hedeflerin kapmasında en etkili bir şekilde kullanılmalıdır. Yanlış karar verildiği zaman zaman, para ya da dijital ajans iş birliği israfına sebep olabilir. Bütçe tükenmeye başladıkça büyüme fırsatı da aynı oranda azalacaktır. Dijital pazarlama ajansıyla hedefleri önceden belirlemek ve bu hedeflere yönelik olarak bütçe ayarlaması yapmak web sitesinin verimliliği açısından oldukça önemlidir.

İlginizi Çekebilir: Profesyonel Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Hizmetleri Nelerdir?

Dijital pazarlama ajansı hizmetleri şu şekilde sıralanmaktadır;

Sosyal medya platformlarının reklam yönetimi,

SEO çalışması,

Performans takibinin yapılması ve raporlanması,

İleri düzeyde PPC reklamcılığı

Kampanya yönetimi,

Strateji planlama,

Kreatif tasarım,

Data analizi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.