Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Burun şeklini değiştirmeyi amaçlayan bir cerrahi girişimdir. Bu işlem estetik ve fonksiyonel amaçlarla yapılabilir. Burun estetiği, burun boyutunu, şeklini veya oranını değiştirerek yüz görünümünü iyileştirir. Nefes alma sorunlarını da çözebilir.

Burun Estetiği Uygulamaları Nelerdir?

Burun estetiği yapmak genellikle genel anestezi gerektirir. İşlem sırasında, plastik cerrah burun kıkırdaklarını ve kemiklerini inceler ve istenen sonuca ulaşmak için onları yeniden şekillendirir. Rinoplasti, dışarıdan görülebilecek herhangi bir iz bırakmamak için burun içinden bir kesik yapılır. Bazı durumlarda, daha karmaşık bir operasyon gerekiyorsa, cerrah burnun dışına küçük bir kesik atabilir.

Burun Estetiği Neden Yapılır?

Burun estetiği, çeşitli yaşam tarzlarına ve geniş bir yaş aralığına sahip insanlara uygulanabilir. Aşağıdaki kişilere, nefes almalarını zorlaştıran bir burun şekli veya yapısı varsa, bu işlem genellikle önerilir.

Burun görünümünü iyileştirmek isteyen ve doğuştan gelen burun şeklinden memnun olmayan kişiler. Bununla birlikte, rinoplastiye karar vermeden önce, olası hastalar bir plastik cerrah tarafından kapsamlı bir danışma sürecinden geçmelidir. Hasta, bu prosedür sayesinde beklentileri, olası riskleri ve iyileşme sürecini tam olarak anlıyor.

Burun Estetiği Ne Zaman Yapılır?

Nefes almayı zorlaştıran yapısal burun sorunları olan bireyler için burun estetiği ameliyatı (rinoplasti) düşünülebilir.

Burun şekli veya boyutu yüz estetik dengesizliğine neden olan kişiler için

Burun görünümünü ve kendine güvenini geliştirmek isteyenler için.

Rinoplasti ameliyatına girmeden önce aşağıdakileri anlamak ve bilmek çok önemlidir:

Gerçekçi beklentiler: Rinoplasti burun şeklini ve fonksiyonunu iyileştirebilir ancak "mükemmel" bir burun sağlamaz. Rinoplastiye karar verirken gerçekçi beklentilere sahip olmalısınız.

Sağlık durumu: Ideal bir rinoplasti hastası genellikle iyi durumda olmalıdır. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde alkol ve sigara içmek zararlı olabilir.

İyileşme süresi: Rinoplasti sonrası şişlik, morluklar ve ağrı genellikle birkaç hafta sürer. Sonuçlar genellikle bir yıl sürer.

Burun Estetiği Yaptıktan Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Rinoplasti ameliyatından sonra dikkat edilmesi gereken bazı önemli şeyler vardır: • Yatırken başınızı yüksekte tutmaya dikkat edin. Bu, şişliklerin azalmasına yardımcı olabilir.

• Burnunuza darbe gelebilecek durumlardan ve ağır fiziksel aktivitelerden kaçının.

• Ameliyat sonrası dönemde doktorunuz tarafından size verilen tüm talimatlara uymak çok önemlidir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatlarını etkileyen birçok faktör vardır. Bu faktörler arasında cerrahın deneyimi, kullanılan teknikler ile burun estetiği fiyatları operasyonun karmaşıklığı ve kliniğin yeri yer almaktadır. Burun estetiği fiyatları hakkında en iyi bilgiyi almak isteyen hastalar, bir plastik cerrah ile görüşmelidir.

https://www.salihemreuregen.com.tr/burun-estetigi-fiyatlari/ bilgi için hemen tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.