İhram Seti Çeşitleri

İhram Seti Çeşitleri

Dinin gereği olarak hacca gidecek olan kişinin ilk yapması gerekenlerin başında ihrama girmek vardır. Çünkü ihrama girmek haccın şartı olduğu bilinmektedir. İhram seti ise ihrama girecekler için her türlü parçayı barındıran bir settir. Hac ya da Umre yapmaya karar veren kişiler birtakım kuralları yerine getirmelidir. Bu kural ve davranışlardan bir tanesi ihrama girme olarak adlandırılır. İhram, kişinin bedenini kaplayan bir havlu olarak tarif edilebilmektedir. Denizli ili ve ilçelerinde firmamız ihram seti ve ihram modelleri ile ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılamaktadır.

Hac İhramı Nedir?

Hac ihramı hem erkekler hem de kadınlar için zorunludur. Kadınlardaki tek fark kadınların elbise ya da kıyafetlerini değiştirme zorunluluğu olmamasıdır. Bu noktada kadınlar eldiven, çorap ve ayakkabı giyebilmektedirler. Yüzleri açık kalabilir ancak başlarını örtmek durumundadırlar. Hac için ihrama girmek isteyenler doğal olarak bunu hac ayları içerisinde yapmak durumundadırlar.

İhram Özellikleri Nedir?

İhram takımı genel anlamda iki parçadan oluşan bir üründür. Bu ürünler paça, yaka, çıtçıt, fermuar gibi detayları barındırmazlar. Kolay giyilirler. Hem kefeni hem de temizliği ve günahlardan arınmayı temsil ettiği içi beyaz olurlar. Havludan dokunan ihramlar ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada kullanılmaktadır.

Pek çok ihram modelinden bahsetmek mümkündür ancak standart olarak 220’ye 110 cm şeklindedir. Biri altta ve diğeri üstte olacak şekilde iki parçadan oluşur. Eğer kişinin bedeni standartların üstünde değil ise genellikle bu ihram ölçüleri herkes için birdir. İhramlar genel itibarı ile düz, desensiz, beyaz parçalar olmakla beraber nadir de olsa farklı desen ya da kare şekillerle işlenen ihramlar da bulunmaktadır.

İhram Gramajları Nasıl Olmalıdır?

İhram gramajlarının neyi ifade ettiğini iyi bilmek gerekir. Herhangi bir ihram seti üzerinde yazan ihram gramajı kalınlık ebadını kastetmektedir. Bu kalınlık genel olarak 1500 gramdan 1250 grama kadar farklı aralıklarda olabilmektedir. Aralarında fark yoktur bu sadece kişisel bir tercihtir. Bazıları çok üşüyebildiği için kalın ihram tercih ederken kimileri çok terlediği için nispeten daha ince ihramları tercih etmektedirler.

İhram Seti Çeşitleri Nelerdir?

İhramlar farklı iplik tiplerinden ya da farklı dokuma stillerinden yapılabilmektedir. Bu sebeple ihram alacaklar kendi kriterlerine göre bir tercihte bulunabilmektedirler. Pamuktan yapılmış ihram modelleri klasik diye tabir ettiğimiz ihramlardır. Bu ihramlar %100 pamuktan üretilmektedir. Ancak pamuktan üretilen ihram alırken hidrofil özelliği olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Eğer hidrofil işlemi yapılmamış ise emici özelliği bulunmaz ki bu da kişiyi hac esnasında oldukça zor duruma sokabilmektedir.

Bir diğer ihram çeşidi jakarlı ihramdır. Jakarlı ihram kendisinden desenlidir. Bu ihram modellerinde farklı iplik çeşitleri kullanılabilir. Yine ihramı seçecek kişi kendi beğenisi doğrultusunda jakarlı ihram alabilmektedir. Kadife ihramlar ise yine pamuktan üretilmekte olsa da kadifemsi bir dokuya sahiptir.

Mikro Cotton dediğimiz ihramlar ise hem emici hem de kabarık özelliktedir. Özel pamuk ipliğinden üretilmektedir ve yumuşak bir yapıya sahiptir. Bambu ihramlar da bir diğer ihram çeşididir ve pamuğa ekstra özellik kazandırmaktadır. Klasik ihram çeşitlerine göre daha emici ve yumuşak olmasıyla bilinirler. Fakat kuruması biraz daha yavaş olabilir. Bu ihram içerisinde %50 oranında bambu barındırmaktadır.

İhram aksesuarları içerisinde ise sadece kemer bulunmaktadır. Bazı ihram çeşitlerinde çengelli iğneler de tutturma maksadıyla kullanılabilmektedir. Denizli ili ve ilçelerinde her türlü ihram modelini insanlara sunan firmamız isteğe göre toptan ihram fiyatı da çıkartmaktadır. Denizli ihram modelleri için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.