İlk Yardım Eğitimi Nereden Alınır? İlk Yardım Eğitimi Seçme Rehberi

İlk Yardım Eğitimi Nereden Alınır? İlk Yardım Eğitimi Seçme Rehberi

İlk yardım eğitimi nedir? İlk yardım eğitimi nereden alınır? Günlük hayatta öngörülen kazalara karşısında doğru ve anında müdahale yapabilmek çok önemlidir. Bu nedenle bu gibi durumlarda ilk yardım çok önem taşıyor. Özellikle sağlık ekipleri gelene kadar yapılan doğru müdahaleler hastanın hayatı açısından oldukça önem arz ediyor.

Hayati fonksiyonları zor durumda olan birine yardım edebilmek için ilk yardım sertifikasına sahip olmak çok önemlidir. Bu nedenle de bu konu hakkında eğitim alınması gerekir. Peki, ilk yardım kursu nedir? İşte detaylar…

İlk Yardım Eğitimi Nedir?

Herhangi bir yaralanma ve kaza sonucu kişinin hayatı tehlikeye girebilir. Tehlike anında kişinin sağlık durumunu daha iyi yapabilmek için ilk yardım uygulamalarının anlatıldığı bir eğitim programına denmektedir.

Kaza anında veya en yakın sağlık kuruluşuna gitmeden önce hastaya yapılan ilk yardım büyük önem taşır. Bu nedenle bu gibi durumlarda hastaya hangi tekniklerin uygulanacağı bu eğitimler sayesinde kursiyerlere öğretilmeye çalışır. Bu eğitim merkezlerinden biri de Tema Akademi’dir. Peki, ilk yardım eğitimi sertifikası nasıl alınır?

Temel İlk Yardım Sertifikası Nasıl Alınır?

İlk yardım sertifikası alabilmek için tercih edeceğiniz eğitim merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olması gerekmektedir. Tema Akademi Sağlık Bakanlığı’na bağlı il Sağlık müdürlüğünce yetkilendirilmiş eğitim merkezlerinden biridir. Peki, ilk yardım sertifikası alabilmek için hangi şartlara sahip olmak gerekir? İşte detaylar…

Eğitim olarak en az ilkokul mezunu olmak,

Bedensel ve ruhsal engeli bulunmayan

18 yaşını doldurmuş olan kişiler ilk yardım kurslarına katılabilirler.

İlk yardım eğitimi kaç saat sürmektedir? Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler 16 saat süren ilk yardım derslerine katılmaya hak kazanırlar. Ardından eğitim sonunda yapılan sınavda başarı gösteren adaylar ilk yardım sertifikası almaya hak kazanırlar.

Türkiye Cumhuriyeti içerisinde faaliyet gösteren özel ve kamu işyerleri çalışanlarının belirli bir bölümünün temel ilk yardım derslerine katılmalarını zorunlu kılmıştır.

Çok tehlikeli iş sınıfında olan işletmeler her 10 kişide 1 kişi.

Tehlikeli iş sınıfında yer alan işletmeler her 15 kişide 1 kişi.

Az tehlikeli iş sınıfında yer alan işletmeler ise her 20 kişide 1 kişi ilk yardımcı olmak zorundadır.

İlk Yardım Eğitimi Nereden Alınır?

İlk yardım kursuna katılabilmek için Sağlık Bakanlığı onaylı olan eğitim merkezlerine kayıt olmak gerekir. Eğer bakanlık tarafından yetkilendirilmemiş kurslar tarafından eğitim alırsanız sertifikanızın herhangi bir geçerliliği olmayacaktır. Bu bağlamda temel ilk yardım eğitimi, 8 saat teorik, 8 saat ise uygulamalı olarak toplam 16 saat süren bir programdır.

Eğitimin ardından düzenlenen sınavda başarılı olan adaylar, sertifika almaya hak kazanırlar. Böylece ilk yardım kurs sürecini başarıyla tamamlamış olurlar. Tema Akademi ilk yardım merkezi bünyesinde eğitim alan her kursiyeri için gerekli özeni göstermektedir. Böylece kaliteli bir ilk yardım eğitimi alan kişiler sınavlarda da başarı göstermektedir. Peki, ilk yardım eğitimi geçerlilik süresi ne kadardır?

İlk Yardım Eğitimi Sertifikası Ne İşe Yarar?

Acil durumlarda hayat kurtarmak ve oluşabilecek kazaları önlemek için ilk yardım bilgisi şarttır. Bu gibi durumlarda da müdahale edebilmek için mutlaka ilk yardım sertifikasına sahip olmak gerekir. İlk yardım eğitimi ile hayat kurtarmanın yanında başka avantajlara da sahip olabilirsiniz. Peki, bu avantajlar nelerdir? İlk yardım sertifikası ile neler yapılabilir?

Halk eğitim kurslarında eğitim verebilirsiniz.

Sürücü kurslarında eğitmenlik yapabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan kurslarda eğitmen olabilirsiniz.

Kamu ve özel sektörde çalışabilirsiniz

İlk Yardım Eğitimi Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

İlk yardım sertifikası, belgenin alındığı tarihten itibaren 3 yıl geçerlidir. Bu sebeple 3 yılsonunda yenileme eğitimlerine girilir ve sertifika süresi 3 yıl daha uzatılır. İlk yardım yenileme eğitimleri hem teorik hem de uygulamalı olarak 8 saat sürmektedir.

İlk yardım yenileme eğitimleri, mutlaka sertifika süresi dolmadan önce yapılmalıdır. Eğer bu süre dolarsa tekrar temel ilk yardım derslerine katılmanız gerekir. Bu nedenle bu 3 yıllık sürelere dikkat edilmesi çok önemlidir.

İlk yardım ile ilgili eğitim almak ve bu alanda kendinizi geliştirmek istiyorsanız Tema akademi ile iletişime geçerek kurslar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Başarılı eğitim kadrosu ile eğitim veren merkez, kursiyerlerini ilk yardım konusunda başarılı bir şekilde eğitmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.