Almanya Fırsat Kartı (Chancenkarte) Avantajları

Almanya Fırsat Kartı (Chancenkarte) Avantajları

Almanya, Avrupa'nın en cazip ülkelerinden biri olarak hem tarihi zenginlikleri hem de modern yaşam tarzıyla ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunar. Almanya'da yaşamak, çalışmak veya eğitim almak istiyorsanız, Almanya Fırsat Kartı vizesi sizin için büyük bir fırsat olabilir.

Her yıl binlerce insan, Almanya'nın sunduğu imkanlardan yararlanmak için bu ülkeye gitmeyi hayal ediyor. Almanya Fırsat Kartı Vizesi, farklı amaçlara hizmet eden çeşitli kategorilerde sunulan bir vize türüdür. Bu vize ile çalışma, eğitim, yatırım yapma veya aile birleşimi gibi farklı hedeflere yönelik faaliyetlerde bulunabilirsiniz.

Almanya hükümeti ilk etapta şartları sağlayan 2 milyon kişiye Chancenkarte vizesi vermeyi planlıyor. Bu sayıyı 10 milyona kadar çıkarmayı hedefleyen hükümet yıllara bölüp planlamayı gerçekleştiriyor.

Fırsat Kartı Başvuru Tarihleri

Fırsat Kartı vizesi'ne başvurmak için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartlar, başvurduğunuz kategorilere göre değişebilir. Genel olarak, dil becerileri, eğitim veya deneyim gibi kriterler önem taşır. Başvuru süreci, başvurulan kategoriye göre farklılık gösterir ve belirli evrakları hazırlamanız gerekebilir.

Almanya henüz fırsat kartı başvurularını açmadı ancak Aralık 2023 ile Mart 2024 arasında başvuruların başlayacağı ön görülüyor. Bu yüzden şimdiden fırsat kartı için gerekli belgeleri hazırlamakta fayda vardır.

Almanya Fırsat Kartı Başvuru Sitesi

Almanya, kültürel mirası, tarihi şehirleri, festivalleri ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ülkedir. Almanya'da yaşamak, sadece çalışmak için değil, aynı zamanda yeni bir kültürü deneyimlemek için de harika bir seçenektir.

Chancenkarte vizesi (Fırsat Kartı) ön başvurusu için danışmanlık hizmeti sunan websitesi www.almanyafirsatkarti.org sizlere şartları sağlamanız için gerekli yönlendirmeyi sağlıyor. Almanya Fırsat Kartı Vizesi, size Almanya'da yeni bir gelecek sunar. Çalışma, eğitim, yatırım veya aile birleşimi gibi farklı amaçlarla bu vizeye başvurarak hayatınızı değiştirebilirsiniz. Detaylar için internet sitesini inceleyebilirsiniz.

Almanya Fırsat Kartı Başvuru Şartları

Almanya'nın ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlayacak nitelikli göçmenleri çekmek amacıyla tasarlanmış bir vize programı olan Fırsat Kartı için gerekli belgeleri sağlamak kolay bir süreç değildir. Sizler için genel olarak başvuru şartlarını sıralayacak olursak;

  • Üniversite mezunu olmak veya mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak
  • Herhangi bir alanda üç yıllık mesleki tecrübe
  • İngilizce ve Almanca yeterlilik düzeyi
  • 40 yaşının altında olmak
  • Fırsat kart puanlama sisteminde en az 6 puan şartı sağlamak

Fırsat Kart Puanlama Sistemi Nedir?

Almanya Fırsat Kartı Vizesi, sadece kısa vadeli bir seyahatten daha fazlasını sunar. Uzun vadeli kalma izniyle, kariyerinizde ve kişisel gelişiminizde önemli adımlar atabilirsiniz. Almanya'da uzun vadeli yaşamanın ilk adımı fırsat kartın puanlama sisteminde 6 puan üzerinde puan almanız gerekmektedir.

Mesleki Yeterlilik Kriteri

  • Mesleğinize göre veya yeterlilik kategorinize göre değişen puanlama sisteminde diplomanıza tam ya da yarı denklik alırsanız 4 puan alırsınız.
  • Son 5 yıllık çalışma hayatınızda en 2 yıllık tecrübeniz varsa 2 puan, son 7 yılda 5 yıllık tecrübeniz varsa 3 puan alırsınız.

Yabancı Dil Yeterliliği

  • Almancayı B2 seviyesinde biliyorsanız 3 puan, B1 seviyesinde biliyorsanız 2 puan alırsınız.
  • İngilizceyi C1 seviyesinde bilen adaylar 1 puan alır.

Yaş Kriteri

  • 35 yaşından küçük olmak 2 puan getirir.
  • 35-40 yaş aralığında olmak 1 puan getirir.

Almanya’da Yaşam Kriteri

  • Eğer son 5 yıl içinde 6 ay süreden fazla Almanya’da yaşamışsanız 1 puan alırsınız.

Fırsat Kart (Chancenkarte) Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya Fırsat Kartı Vizesi, sadece kısa vadeli bir seyahatten daha fazlasını sunar. Uzun vadeli kalma izniyle, kariyerinizde ve kişisel gelişiminizde önemli adımlar atabilirsiniz. Almanya'da uzun vadeli yaşamın size neler kazandırabileceğini hayal etmek zor değil. Peki Chancenkarte vizesine başvuru nasıl yapılır?

Öncelikle Almanya fırsat kartı başvurusu için gerekli belgeleri hazırlamanız gerekmektedir. Bu belgeleri nasıl hazırlayacağınızı başvuru kısmından danışmanlık hizmeti alarak rahatça sağlayabilirsiniz. Site üzerinden ön başvuru bilgilerinizi girdikten sonra size özel bir danışman atanır ve evraklarınız bireysel danışmanınız sayesinde hazırlanır.

Evraklarınızı hazırlayıp tamamladıktan sonra vize danışmanınızla başvuru işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Unutmayın başvurunuzun kabul edilme garantisi yoktur. Şartları sağlayanlar arasından seçim yapılacak olan Fırsat Kart sahipleri ilk 2 milyon kişi arasına giremezse bir sonraki başvuru dönemini beklemek zorunda kalır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.