Yerden ısıtma sorunları ve nasıl çözüleceği

Yerden ısıtma sorunları ve nasıl çözüleceği

yerden ısıtma sorunları

Herhangi bir ısıtma sisteminde olduğu gibi, yerden ısıtma sisteminizin olması gerektiği gibi çalışmadığı zamanlar olabilir.

Yerden ısıtma sorunlarınızın temel nedenini bulmanıza yardımcı olabilir - nedeni ister elektrik ister arızalı bir termostat veya manifold parçası olsun - sistemi yeniden çalışır duruma getirmenize yardımcı olacağız.

Sıcak Sulu Yerden Isıtma Sorunları

Tek Bölge Isınmıyor

Tek bir bölge beklendiği gibi ısınmıyorsa veya hiç kapanmıyorsa, bunun nedeni bir dizi yerden ısıtma sorunu olabilir. Çoğunu kendi başınıza çözmek oldukça basittir:

Yerden Isıtma Aktüatörü Sorunları:

Bir aktüatörün altındaki yapışkan pimli valf

Her aktüatörün altında küçük bir pim vardır. Pin valfinin serbest olduğunu kontrol etmek için aktüatörü etkilenen bölgeden çıkarmanız gerekir.

Aktüatör tamamen başarısız

Bir aktüatör arızalandıysa, bunun nedeni büyük olasılıkla termostat veya kablo kartıyla ilgili olabilecek bir elektrik sorunudur. Devreleri kontrol etmesi için kalifiye bir elektrikçiye danışmak en iyisidir. Arızalı bir aktüatör, kapanmayan ve sürekli açık kalan yerden ısıtmaya da neden olabilir.

Yerden Isıtma Termostat Sorunları:

Arızalı termostat veya düşük pil

Sağlanan kullanım kılavuzunu izleyerek bir termostatı kolayca sıfırlayabilirsiniz. Sisteminiz kablosuz, pille çalışan termostatlar kullanıyorsa pilleri kontrol etmek de iyi bir fikirdir. Bunların hiçbiri işe yaramazsa, potansiyel olarak bir elektrik arızası olabilir, bu nedenle kalifiye bir elektrikçi çağrılmalıdır. Arızalı bir termostat da yerden ısıtmanın kalıcı olarak açılmasına neden olabilir.

Evinizin her odasında eşit sıcaklık istiyorsanız , Akuz Zemin Isıtma Sistemleri ile siz değerli müşterilerimize yardımcı olmak isteriz. Akuz Mühendislik olarak 5 katmanlı O2 PE-RT boru ve strafor imalatçısıdır. Daha fazla bilgi için http://akuz.com.tr/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.