Aydınger Kâğıdı Özellikleri

Aydınger Kâğıdı Özellikleri

Aydınger kâğıdı çizilen resimleri başka bir yüzeye aktarmak için kullanılan kâğıttır. Yüzeyi parlak olan aydınger kâğıdı selülozdan üretilmektedir. En çok A3 ve A4 ebatlarında üretilmektedir. Yarı şeffaf ve açık renkli olan aydınger kâğıdı kullanım alanına göre kalınlığı değişebilmektedir. Bu kâğıtlar genellikle kurşun kalem ve çini mürekkepleri kalemlerle birlikte kullanılmaktadır.

Birçok rengi olmakla birlikte daha çok parlak renkleri beyaz kalemle tercih edilir. Resimlerin ve tasarımların hatasız olarak yüzeylere aktarılmasını sağlayan bu kâğıtlar kolayca yırtılmayan ve silindiği yüzeyde iz bırakmayan özelliğe sahiptir.

Aydınger Kâğıdı İle Neler Yapılır?

Aydınger kâğıdı teknik alanda okuyanlar, çalışanlar ve üretim yapanlar için aktarılabilir özelliğinden dolayı kullanılır. Şeffaf ve kaygan bir yapıya sahip olduğundan meslek liselerinin atölyelerinde, meslek yüksekokullarında ve üniversitelerde öğrenciler tarafından sık tercih edilmektedir. İş alanına baktığımızda kullanım alanı sektöre göre değişmektedir.

Aydınger kâğıdı özellikle proje çizimlerinde mimarların vazgeçilmez ürünüdür. Harita ve kadastro alanında ince detay gerektiren harita çizimlerinde de tercih edilmektedir. Ayrıca kopyalama işlemini kolaylaştırdığından dövme yapımında da kullanılır. Siz de derslerinizde ve proje çizimlerinizde kullanacağınız kaliteli aydınger kağıtlarına https://www.guvensanat.com/aydinger-kagidi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.