2023 DGS Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

2023 DGS Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

2023 DGS taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları hakkında tüm bilgiler bu içeriğimizde.

DGS sınavı 2 yıllık fakültelerden mezun olan ve lisans düzeyinde diploma almak isteyen öğrencilerin girdiği bir ÖSYM sınavıdır. Bu sınav sayesinde öğrenciler daha iyi bir eğitim alabiliyor ve iş olanağı yüksek olan bölümlerde eğitimlerini sürdürebiliyor. Örneğin birçok öğrenci 2 yıllık sağlık meslek yüksekokullarından mezun olduktan sonra hemşirelik fakültesine geçiyor. Ya da bazı öğrenciler gibi adalet bölümlerinden hukuk bölümüne geçiş yapabiliyor.

2023 DGS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI

Elbette bu sınav da tıpkı üniversite sınavında olduğu gibi zorlu bir süreçten geçilmesini gerektiriyor. Bu nedenle öğrencilerin sınavı her yönüyle ele alması ve iyi bir çalışma döneminden geçmesi gerek. Bu noktada birçok öğrencinin taban puanları öğrenerek işe koyulduğunu söylemek mümkün.

DGS ile öğrenci alan bölümleri ve üniversiteleri biliyorsanız taban puanlarını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Arama motorlarındaki birçok web sitesi sizlere detaylı bilgi verecektir. Örneğin internete Ankara Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi DGS taban puanları yazdığınız taktirde bu üniversitenin ve bölümün son yıllarda en düşük kaç puan ile DGS öğrencisi kabul ettiğini görebilirsiniz. Tabii siz kendi bölümünüz ile arama yapmalısınız

DGS HUKUK TABAN PUANLARI

Hukuk DGS bölümleri arasında en popülerlerden biridir. Bu bölüme genellikle 2 yıllık adalet bölümünden mezun olan öğrenciler geçiş yapmaktadır. Öğrenci sayısı ve tercih yapan kişi sayısı bir hayli olduğu için taban puanlar da bir hayli yüksektir. Bu nedenle DGS ile hukuk geçişi yapmak isteyen kişilerin iyi bir çalışma süreci geçirmesi gerekiyor. Çünkü DGS hukuk taban puanları diğer bölümlerden çok daha yüksek.

DGS MİMARLIK TABAN PUANLARI

2 yıllık mimari konulu bölümlerden mezun olan öğrenciler daha sonraki süreçte mimarlığa geçerek CV’lerini doldurmayı tercih edebiliyor. Bir hemşirelik ya da hukuk kadar olmasa da bu bölümü seçen öğrenci sayısı da bir hayli fazla. Bu nedenle mimarlığa geçmek isteyen öğrencilerin de sıkı çalışması öneriliyor. DGS mimarlık taban puanları ile ilgili bilgi sahibi olmak için internet ortamında araştırma yapabilirsiniz.

DGS HEMŞİRELİK TABAN PUANLARI

DGS hemşirelik taban puanları için gencizbiz.org gibi web sitelerinde incelemelerde bulunabilirsiniz. Genellikle 5 – 6 öğrenci alan hemşirelik fakültelerine girmek zor olsa da her öğrencinin şansını denemesi öneriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.