Fiziksel Sunucu Nedir?

Fiziksel Sunucu Nedir?

Fiziksel sunucu bir bilgisayara ya da web sitesine özel olarak kullanılan sunucudur. Tamamen sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak için tasarlanmıştır. Diğer web siteleri bu sunucuya erişim sağlayamazlar. Bu özelliği ile güvenliğin maksimum düzeyde olmasını sağlamaktadırlar. Sunucular bilgisayarların ve web sitelerinin performanslarının maksimum düzeye ulaşmasını sağlarlar. Sunucu size ait olduğunda denetimi de size aittir.

Sahip olduğunuz fiziksel sunucuyu istediğiniz şekilde yapılandırma olanağınız bulunur. Fiziksel sunucuyu size ait özel yaşam alanı olan eviniz gibi düşünebilirsiniz. Evinizin tüm kontrolü sizdedir ve sizden başkası orayı kullanamaz. Bu özelliği ile yüksek güvenlik sunan fiziksel sunucular günümüzde daha fazla tercih edilmektedirler. Özellikle web sitelerinin siber saldırılardan korunmasında sunduğu avantaj ile tercih edilirler.

Neden Fiziksel Sunucu Kullanılmalıdır?

Neden fiziksel sunucu kullanılmalıdır merak edilen konular arasında yer almaktadır. Dijital dünya büyümeye devam ederken günümüzde her firmanın yanında ayrıca bireylerin de web siteleri bulunmaktadır. Büyüyen dijital dünyada web sitenizin performansının yüksek olması en önemli noktadır. Web sitesinin performansının yükselmesi için sunucu kullanılması gerekir. Sunucuların farklı türleri de bulunmaktadır. Bu türler arasında ise kendine özel sunucuya sahip olmak isteyen kişiler fiziksel sunucuları tercih etmektedirler. Bu sunucunun kullanılmasını gerektiren ihtiyaçlar şu şekilde belirtilebilmektedir.

Kesintisiz olarak 7/24 çalışma ihtiyacı

Maksimum düzeyde güvenlik

Bağlantının daha hızlı olması

Bakımın ve yapılandırmanın anında yapılabilmesi

Fiziksel Sunucu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fiziksel sunucu seçimi dikkatle ve ihtiyaca yönelik olarak yapılması gerekmektedir. Web siteniz için en doğru seçimleri yapmanızda firmamızın deneyimli personeli destek vermektedir. Birlikte yapacağımız seçimle ihtiyacınızı en doğru şekilde karşılayacak gereksiz masraflara girmenize gerek kalmamaktadır. Sunucu seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar arasında şunlar yer almaktadır.

Yedekleme yapması: Bu şekilde web sitesinin çökmesi halinde veriler kaybolmaz ve yeniden kurulması daha kısa sürede ve kolay olur.

Kesintisiz çalışması: Özellikle web siteleri 7/24 hizmet verirler. Tüketiciler de günün her anında siteye girerek işlem yapabilirler. Sunucuyu doğru seçmeniz halinde web sitenizin kesintisiz çalışmasını ve erişilebilir olmasını sağlayabilirsiniz.

Güvenlik: Fiziksel sunucular web sitesini kullanan kişilerin bilgilerinin korunması açısından önemli avantaj sunar. Dışarıdan erişim olmaz ve bu bilgileri de siber saldırılardan korumak mümkün olur.

Performansı: Yoğun kullanım olduğunda sitenin ağırlaşmaması çok önemlidir Sitenizle hedef kitlenizle hızlı etkileşim için yüksek performanslı sunucu tercih etmelisiniz

Teknik destek: Fiziksel sunucu alırken mutlaka firmanın teknik destek veriyor olmasına dikkat etmelisiniz. Bu şekilde bir sorun yaşandığında kısa sürede çözüm getirilebilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.