Milyonlarca araç sahibine kötü haber! Motorin fiyatlarına zam geldi! Motorin litre fiyatlarına rekor zam! Pompa fiyatı güncellendi!

Milyonlarca araç sahibine kötü haber! Motorin fiyatlarına zam geldi! Motorin litre fiyatlarına rekor zam! Pompa fiyatı güncellendi!
Motorin litre fiyatına beklenen zam geldi. Dolar kurundaki artış ve piyasalardaki akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş etkisini gösterdi. Çok sayıda araç sahibi ise güncel fiyatları araştırmaya devam ediyor.

Dolar kurunda yaşanan tarihi artış, uluslararası akaryakıt piyasalarındaki fiyat artışları ve diğer birçok etken yurt içindeki akaryakıt fiyatlarını olumsuz etkiledi. Motorin litre fiyatına gelen yeni zam sonrasında pompa fiyatları hafta ortasında güncellendi.

Motorin litre fiyatında bugünden itibaren geçerli olmak üzere gelen 1 liranın üzerindeki zam sonrasında sürücüler yeni pompa fiyatları karşısında memnuniyetsizliklerini dile getirdi. 7 Haziran’dan itibaren yeni fiyatlar geçerli olacak.

MOTORİN FİYATLARINA 1 LİRA 36 KURUŞ ZAM GELDİ!

7 Haziran Çarşamba günü itibariyle motorin fiyatlarına yeni zam uygulandı. Pompa fiyatlarına ortalama 1 lira 36 kuruş zam duyuruldu. Dolar kuruna yaşanan artış ve uluslararası piyasalardaki fiyatların değişmesiyle yurt içinde pompa fiyatları da değişti.

Zammın ardından İstanbul Avrupa yakasında motorin litre fiyatı ortalama 20,74 TL’ye çıkarken, Ankara’da 21,11 TL seviyelerine yükseldi. İzmir’de ise 21,24 TL seviyelerinden satılacak. Kur artışı ve diğer etkenlere bağlı olarak önümüzdeki günlerde de yeni zamların gelmesi bekleniyor.

BENZİN FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Motorin fiyatlarına gelen zam sonrasında benzin fiyatlarında da benzer bir zam uygulanabileceği haberleri gündeme geldi. OPEC + grubu üyesi 9 ülkenin aldığı kararlar, FED politikası ve Çin ve Rusya’dan gelen haberler petrol fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Yurt içinde ise küresel etkilerin yanı sıra dolar kurundaki tarihi yükseliş fiyatlara yeni zam beklentilerinin ortaya çıkmasına neden oldu. Mazot fiyatlarına gelen 1 lira 36 kuruşluk zam sonrasında takip eden dönemde benzin fiyatlarının da artması bekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Motorin zammı sonrasında İstanbul’da ortalama motorinin litre fiyatı 20,74 TL’yi bulurken, benzinin litre fiyatı ise 21,19 TL seviyelerinden satılıyor. Ankara’da ise benzin 21,60 TL, motorin ise 21,11 TL seviyelerinden pompa fiyatı ile dikkat çekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.