Ev Dekorasyon Fikirleri

Ev Dekorasyon Fikirleri

Dekorasyon amacıyla kullanacağınız renklerin doğal ışıkta ve yapay ışıkta nasıl görüneceğini dikkate almak da oldukça önemlidir. Ayrıca, bazı özel tekniklerle farklı desenler oluşturabilirsiniz. Mesela, sıyırma tekniğiyle yıpranmış bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer daha modern bir görünüm isterseniz, geometrik şekillerle duvarlarınızı boyayabilirsiniz. Bunların yanı sıra, ev dekorasyon fikirleri duvar dekorasyonu da araştırarak daha yaratıcı ve özgün bir sonuç elde edebilirsiniz. Çizgili bir duvarın yarattığı etkiyi, farklı renklerle değiştirerek deneyebilirsiniz. Farklı tonların dengeyi sağlaması açısından da çok önemlidir.

Mobilya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evin diğer parçaları gibi mobilyalar da oldukça önemlidir. Mobilyalar, evin iç dizaynı ve dekorasyonuna uyum sağlamalıdır. Ancak mobilya seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı önemli unsurlar bulunmaktadır. Öncelikle mobilya seçimi yaparken odanın büyüklüğü ve şekline dikkat edilmelidir. Mekanın büyüklüğüne göre mobilyaların boyutları belirlenmeli ve mekana uyum sağlamalıdır. Bir diğer önemli detay ise mobilyaların kalitesidir. Evde kullanılacak olan mobilyaların kaliteli malzemelerden yapılmış olması gerekmektedir. Mobilyaların uzun ömürlü olabilmesi için sağlam ve dayanıklı olması gerekir. Mobilya seçimi yaparken evin tarzına uygun olmasına da özen gösterilmelidir. Evin modern bir tarzı varsa mobilyalar da modern olmalıdır. Eğer evde klasik bir tarz hakim ise mobilyalar da klasik olmalıdır. Böylece evin iç dizaynı ve dekorasyonu bütünlük sağlar.

Kişiselleştirilmiş Ev Aksesuarları

Ev dekorasyonu nda kişisel dokunuşlar oldukça önemlidir. Bu sebeple, evinize özel, sıradışı aksesuarlar eklemeniz fikri oldukça cazip gelebilir. Üstelik kişiye özel aksesuarlar hem evinizin havasını değiştirecek hem de sizi mutlu edecektir. Evde kendin yap projeleri sayesinde, birçok eşyanızı kendiniz yapabilirsiniz. Kendi yaratıcılığınızı kullanarak, özgün ve kişiye özel ürünler ortaya çıkarabilirsiniz. Örneğin, kendi tasarladığınız bir tablo, özel birer isimlik veya kahve fincanlarına yazdırılan isimler, kişisel aksesuar örnekleri arasında sayılabilir. Yeni nesil modern en dekorasyon fikirleri için bizim mekan web adresimizi ziyaret ederek daha fazla yaratıcı fikir hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.