Özel Günler Sosyal Medyada Neden Kutlanmalıdır?

Özel Günler Sosyal Medyada Neden Kutlanmalıdır?

Günümüz şartlarında yaşanan dijital dönüşüm ile beraber, bu sektörde var olmak isteyen çoğu marka ve sosyal medya, artık yerini almış durumdadır. Tüketiciler kendi markalarını artık daha yakından takip edebilir konuma gelmiştir. Üretilen markalardaki tüketicileri anlamak ve kişiselleştirilmiş mesajlar ile birlikte iletişim kurmaya başlanmıştır. Özel günlerde sosyal medyada yayınlanan mesajlar, kişiselleştirilmiş olan iletişimin bir parçasıdır. Bu nedenle markaların hepimizin ortak mirası olan özel günler için, sosyal medya üzerinden mesaj yayınlaması birlik ve beraberlik vurgusu açısından oldukça önemlidir.

Özel günler ile beraber yıl içinde kutlanan dini ve milli bayramlar, her markanın birebir iletişim stratejilerinin büyük bir bölümü haline gelmiştir. Genel olarak global markaların yerel tüketiciler ile beraber iletişim kurması adına, oldukça sık tercih edilen bir yönetim haline gelmiştir. Bu süreç, öncelikli olarak ticari kaygı ve tüketici algısı ile ilgili iken diğer yandan ise sosyal sorumluluğu da beraberinde getirir. Her şeyden önce sosyal medyada paylaşılan bayram mesajları ve özel gün mesajları birliktelik algısını pekiştirdiği için, bazı markalar, özel gün mesajı paylaşarak toplumun bir parçası olmak istediğini yansıtır. 

Özel gün kutlamalarındaki özel mesajlarda en önemli nokta üslup ve görseldir. Hangi gün kutlanırsa kutlansın hiçbir mesaj ayrımcı ve cinsiyetçi şeklinde mesajlar içermemelidir. Özel gün görselleri özel olarak tasarlanan ve özel mesaj ileten nitelikte olmalıdır. Özel günlerin ruhuna uygun olarak belirli renklerde ve temalarda olan görseller tercih edilmelidir. Günümüzdeki markaların özel gün içerikleri incelendiği zaman tüketiciler ile beraber iletişim kurmayı sağlayan markaların, kendine özgü ve yaratıcı olan özel gün mesajları yayınlanır. 

Özel günler olarak bilinen Anneler Günü, Babalar günü, doğum günleri ve sevgililer günü her yıl belirli günlerde kutlanır. Bu özel günlerde herkes sevdiklerine hediye alarak özel günleri unutulmaz bir hale getirir. Örneğin yakın tarihte kutlanmak için bekleyen babalar günü için çocuklar, şimdiden en güzel babalar günü hediyesi için düşünmeye başlamıştır. Herkes babasına en özel ve en güzel hediyeyi almak ister. Bu nedenle her babaya özel olacak şekilde, günler öncesinden hediye seçenekleri düşünülmeye başlanır. 

Babalar Günü İçin El Yapımı Hediye Önerileri

Kahve tutkunu bir babanız varsa eğer biraz porselen boyası ile beraber küçük bir fırça kullanarak, babanız için şık bir kupa hediyesi oluşturabilirsiniz. Babanız için hazır bir şey almak yerine, kendiniz hazırlayacağımız kişisel hediyelerle babanızı şaşırtmayı deneyebilirsiniz. 

Henüz hediye alamayacak kadar küçük olan çocuklar bir kağıda ağaç gövdesi çizerek ve bütün ailenin elini değişik renklere boyayarak, bir kağıdın üzerine herkesin el izini çıkarabilir. Üzerine ise babasına not ekleyerek bu özel günü anlamlı bir hale getirebilir. 

Çocuklarınızın elleri yukarıyı işaret edecek şekilde bir fotoğraf çekip, bu işaretleri akrep ve yelkovanın üzerine kaplayacak şekilde bastırabilirsiniz. Fotoğrafların etrafını dikkatli bir şekilde keserek akrep ve yelkovanın üzerine yapıştırabilirsiniz. Bir tane çocuğunuz varsa eğer beline kadar olan fotoğrafı saatin akrebine ve bacak kısmınıda yelkovana yapıştırarak, küçük çocuklar için babalar gününe en özel hediyeyi verebilirsiniz. 

Küçük çocukların babasına vereceği hediyelerin daha anlamlı olabilmesi için hediyeleri bir zarfın içine koyabilirsiniz. Öncelikle zarfın üst kısmını ortadan birazcık kesip gömlek yakası şekli vererek ikiye katlayıp ve renkli kağıtlardan kravat şekillerini vererek zarfın üzerine yapıştırabilirsiniz. 

En güzel hediyeler için paranın yetmediği zamanlarda en pahalı hediyeler yerine yaratıcı hediyeler hazırlayarak babanızı mutlu edebilirsiniz. Babalar günü için bir iPhone 13 fiyatları kişileri zorlasa bile genellikle babalar, maddi olarak değilde manevi hediyelerle de mutlu olurlar. babalar günü hediyeleri kategorilerinden bütçenize en uygun olan hediyeleri satın alabilirsiniz. 

Babalar için en önemli olan hediyenin maddi değerinden daha çok, bu özel günde hatırlanmak onlar için minnet duygusudur. Babanız için ucuz bir hediye alsanız bile bu durum ona gösterdiğiniz sevginizle, babanız için paha biçilmez bir hediye olacaktır. Alternatif hediyeler arasında olan el yapımı babalar günü hediyeleri hazırlayarak, babanıza gösterdiğiniz sevginiz paha biçilmez bir hediye olacaktır. 

Düşünceli ve yaratıcı fikirler ile yapacağınız babalar günü hediye seçenekleri bu durumda devreye girer. Kişiye özel hediyeler veya kişiselleştirdiğiniz hediye seçenekleri, babalar günü için hediye fikri bulmanızı daha anlamlı hale getirecektir. Baba ile çocuk arasındaki bağlar dışarıdan her zaman görülenden daha fazladır. Söz ile ifade edilen sevgiden daha değerli olan, konuşmayıp saklı kalan derin sevgidir. Babanız için her ne yaparsanız yapın sonsuz güveniniz ve sevginiz ile beslenen, aynı zamanda zor zamanlarınızda sizi destekleyen, teşvik eden, umutsuzluğa kapıldığınızda varlığını, bilgisini ve kudretini hissedeceğiniz babanızın dünyaya gelmesi size hayata hazırlamak olduğunu düşünürsünüz. 

Babanıza vereceğiniz küçükte olsa manevi bir hediye, tüm bunların karşılığı olmayacaktır fakat babanız için bu özel günde anıldığını görmek, teşekkür mahiyetinde küçük bir armağan olacaktır. Özel günlerde babanızın mutluluğunu paylaşmak için babanıza özel hediyeler hazırlayabilirsiniz. 

En Sık Tercih Edilen Babalar Günü Hediyeleri Nelerdir?

Her adımınızda sizi destekleyen, güvenini hissettiğiniz babanıza layık olan babalar günü hediyesini seçmek için günler öncesinden düşünülmeye başlanmıştır. Birbirinden güzel ve farklı hediye çeşitleri sayesinde bu özel günde babanızı mutlu etmenin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Babalara alınacak hediyeler söz konusu olduğu zaman kendinizi belirli seçeneklerle sınırlandırmaya gerek yoktur. 

Birbirinden farklı modellere sahip olan ve çok kullanışlı şık tasarımları ile babalar günü hediyeleri bulmak, artık çok kolaydır. Babanızın ilgi alanına göre farklı kategoriler arasında bulunan ürünlerden en kullanışlı olanları tercih edebilirsiniz. Örneğin en çok tercih edilen ürünlerin başında gelen telefon, saat, bileklik, anahtarlık ve çakmak modelleri yer alır. 

Teknoloji tutkunu bir babanız varsa eğer onun için en güzel tablet, cep telefonu ve bilgisayar modelleri arasından babanızın seveceği modelleri tercih edebilirsiniz. Günümüz teknolojisi ile beraber gelişen en önemli markalardan bir tanesi olan iPhone, modelleri arasından seçim yaparak babanızı daha çok şaşırtabilirsiniz. Son çıkan cep telefonu modelleri arasından iPhone 14 fiyatları maliyet açısından fazla gelebilir. Bu nedenle babalar günü gelmeden günler öncesinden alacağınız telefon modelini kararlaştırıp, bir bütçe ayırarak babanıza en güzel hediye olan cep telefonunu alabilirsiniz.

Babalar günü için özel olarak sunulan babalar günü hediyeleri arasından babanızın zevkine ve tarzına uygun olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Erkeklerin çok sık kullandığı parfüm seçenekleri arasından, en güzel kokan parfümü tercih ederek en güzel babalar günü hediyesi yapabilirsiniz. Bu özel günde babanıza en anlamlı hediyeyi vermek istiyorsanız eğer, farklı kategoriler arasında bulunan tişört, ayakkabı, pantolon ve ceket gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.

Her çocuk için en özel baba kendi babasıdır. Bu nedenle bu özel günde ona en özel hediyeyi kendisinin vermesini ister. Günler öncesinden aranılan hediye seçenekleri kupa, saat ve güneş gözlüğü olabilir. Haziran ayının üçüncü pazar gününde kutlanan babalar günü, yaz mevsimine denk geldiği için güneş gözlüğü oldukça ideal hediyeler arasındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.