Dokuması Doğal Ürünlerden Yapılan Kıl Çadır

Dokuması Doğal Ürünlerden Yapılan Kıl Çadır
Görünüşü ve heybetiyle ilgi çeken kıl çadırlar kullanış yönünden de oldukça konforludur.

Kıl çadır denildiğinde ilk olarak aklımıza Osmanlı dönemi ve o yıllarda ovalara kurulan büyük çadırlar gelir.  Kültürümüzle bağdaşık olarak günümüzde hala popülerliğini koruyan kıl çadırların birçok ismi bulunmaktadır.  Yörük çadırı, oba çadırı olarak da bilinen bu çadırlar farklı amaçlara hizmet eden kullanım alanı oldukça geniş ürünlerdir.  Doğal ürünlerden dokunan kıl çadırlarının ham maddesi keçi kılıdır. Kıl çadırı dokumacılığının kökeni çok eskilere dayanmaktadır, ülkemizde kıl çadırı yapımında kullanılacak olan keçi kılları tüm Anadolu’dan gelmektedir.

Keçi kıllarının toplanıp renklerine ayrılmasıyla birlikte ip haline getirilen kıllar büküm işlemi sonrasında dokunarak çadır şekline getirilmektedir. Müşterilerin talep ve istekleri doğrultusunda ebatları belirlenen kıl çadırları özel boyutlarda olacak şekilde sipariş verilebilir. Standart bir ölçü olmadığı gibi tamamıyla tüketicinin kullanış amacı ve gereksinimi doğrultusunda üretilmektedir.

Görünüşü ve heybetiyle ilgi çeken kıl çadırlar kullanış yönünden de oldukça konforludur.  Kışın içerisini sıcak tuttuğu gibi yaz aylarında serindir.  Yörük çadırlarının ortaya çıkan en önemli özelliği ise yağmur yağdığında dahi iç kısma asla su geçirmemesidir. Günümüzde işletmelerin ve organizatörlerin sıklıkla tercih ettiği kıl çadırlar otantik görünüşleri ve farklı havasıyla tekdüzelikten kurtuluşun simgesi olarak görülmektedir.  Maliyet açısından da kıl çadırlar uygun fiyatları ve uzun kullanım ömrüyle uzun yıllar daha hayatımızda yer alacağa benzemektedir.  Kurulumuyla birlikte sonrasında sökülerek başka bir yere kurulumu yapılan bilen çadırların iç dizaynını zevkinize göre tasarlayabilirsiniz. Düğünler, sirkler, kafeler ve işletmeler için büyük bir alternatif olan kıl çadırını özel sipariş üzerine sahip olabilirsiniz.

Kıl çadırlar hakkında daha detaylı bilgi almak için https://filizdokumacilik.com.tr adresini inceleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.