Holep Tedavisi Nedir?

Holep Tedavisi Nedir?
Holep tedavisi, ileri lazer teknolojisinin kullanıldığı bir tekniktir. İyi huylu prostat büyümesinde tercih edilen teknik, prostat dokusunun temizlenmesini ve dışarı alınmasını sağlar.

Holep tedavisi, ileri lazer teknolojisinin kullanıldığı bir tekniktir. İyi huylu prostat büyümesinde tercih edilen teknik, prostat dokusunun temizlenmesini ve dışarı alınmasını sağlar. Kapalı bir cerrahi uygulama olan yöntem, farklı büyüklüklerdeki prostatlara uygulanabilir. Bu durum, geniş bir uygulama alanına sahip olmasını sağlar. Uygulama, kanama riskini minimuma indirmekte olup hızlı bir iyileşmeyi hedefler. Bu nedenle özellikle iyi huylu prostat büyümelerinde sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.

Holep Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

İyi huylu prostat büyümesinde tercih edilen ve modern cerrahi yöntemler arasında yer alan holep, Holmium Lazer Prostatektomi olarak da bilinen bir tekniktir. Uygulama ile prostat, lazer teknolojisi ile enükle edilir. Ardından vücuttan çıkarılır. Holep ameliyatının dikkat çeken pek çok özelliği bulunmakta olup bu özellikler genel hatlarıyla şu şekildedir:

Yöntem kapsamında, lazer ile ayırma

prensibi uygulanır. Bu durum, sondası çekilen hastanın idrarını yaparken yanma hissini yaşamasını engeller.

Holep

teknolojisi sayesinde prostat dokusunun tamamı çıkarılır. Böylelikle cerrahi işlem sonrasında

hastalığın yinelenme riski bir hayli düşüktür.

Ameliyat sonrasında hastanede kalış süresinin kısalmasını sağlar. Bunun yanı sıra düşük kanama riskine sahiptir. Bu ise iyileşme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunur.

Holep Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Modern bir tedavi yöntemi olan Holep, prostat ameliyatının gerekli olduğu herkese uygulanabilmektedir. Prostat büyümesi sorununda, diğer yöntemlerin kullanılamadığı durumlarda da Holep tercih edilebilir. Çünkü Holep tekniğinin pek çok avantajı bulunur. Bu avantajların her biri, cerrahi yöntemin uygun olması durumunda tercih edilmesini sağlar.

Holep ameliyatının hastaya uygun olup olmadığını belirlemek için gerekli tetkikler gerçekleştirilir. Bunun yanı sıra ilgili muayeneler yapılarak ameliyatın uygulanabilirliği test edilir. Hastanın genel sağlık durumu değişkenlik gösterebilmekte olup ön muayeneler ve tetkikler, sağlıklı sonuçlar alınmasına katkıda bulunur. Prostat büyümesi teşhisi konan ve genel sağlık durumu Holep yöntemine uygun olan bireylere cerrahi işlem uygulanabilir. Bununla birlikte büyük prostatlar için Holep oldukça avantajlıdır. Çünkü Holep, pek çok tekniğe göre çok daha etkili sonuçlar sunmaktadır.

Holep Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Holep ameliyatı, prostatın büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. Genellikle 1 ila 3 saat arasında cerrahi işlem tamamlanır. Ameliyat çoğunlukla genel anestezi altında yapıldığı için işlem sonrasında hastanın ayılma süresi bulunmakla birlikte işlem bitiminde hasta, oldukça kısa süre sonra taburcu edilebilmektedir.

Holep Ameliyatının Avantajları Neler?

Hastanın idrar kanalından kameralı özel bir alet ile girilerek prostat dokusunun titizlikle incelenmesini ve doğru işlemlerin yapılmasını olanaklı kılan Holep ameliyatı, birçok avantajı bünyesinde barındırır. Bu avantajlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

Büyük prostatlarda bile güvenle uygulanabilir. Aynı zamanda bu tür durumlarda, vücutta

kesiye

ihtiyaç duyulmadan işlemlerin tamamlanmasını sağlar.

Kapalı bir şekilde yapılmasından dolayı açık ameliyatlara bir alternatiftir.

İşlem sonrasında kanama görülme olasılığı oldukça düşüktür.

Ameliyat sırasında kan ihtiyacının minimuma düşürülmesini sağlar.

Ameliyatın bitimi sonrasında sondası çekilen hastalar, idrar yaparken yanma hissiyle karşılaşmaz.

Holep Ameliyatı Ücreti Ne Kadar?

Prostatın büyüklüğü, hastanın genel sağlık durumu, ameliyatın süresi başta olmak üzere birçok husus; Holep ameliyatı ücretlerinin değişkenlik göstermesine neden olur. Özellikle güvenilir bir işlem olması ve işlem sonrasında iyileşme sürecinin minimuma inmesini sağlaması; Holep tedavisinin sıklıkla tercih edilmesini sağlar.

Holep Ameliyatı Sonrasında Ne Zaman Normal Hayata Dönülebilir?

Anadolu Sağlık Merkezi tarafından da gerçekleştirilen uygulama sonrasında 2 ila 3 ay sonrasında hasta, normal hayatına dönebilir. Bunun yanı sıra ağır olmayan egzersizler de uygulanabilir. Hekim tarafından belirtilen hususlara dikkat edilmesi, iyileşme sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.