Doğu'nun ve Van'ın en büyük haber sitesi

Doğu'nun ve Van'ın en büyük haber sitesi

Sosyal medya etkileşiminin bu denli arttığı günümüz dünyasında insanlar güncel haberleri de sosyal medya araçları aracılığıyla takip etmeye başladı . Özellikle şehirleşmenin giderek arttığı zamanımızda kalabalık ve geniş yerleşkelerde meydana gelen olaylardan en hızlı şekilde öğrenmek bir ihtiyaca dönüştü . Bunun için haber ajansları son birkaç on yılda elektronik ortamda kendilerini gösterdiler. Telefon uygulamaları, internet siteleri gibi insanların rahatlıkla ulaşabileceği sosyal mecralar oluşturdular. Bu yazıda bahsedeceğim Wan Haber de aktif kullanıcılara sahip özenle yürütülen bir haber sitesidir. 

2011 yılında Uğur Tunçdemir (Optimusart Reklam Medya AŞ) tarafından kurulan Van Haber sitesi 2020 yılında mobil uygulamasını da çıkarmıştır. Kullanımı oldukça kolay, rahat anlaşılır görsel ve yazı fonlarına sahip site kurulduğu günden beri hedef kitlesi Van ili vatandaşlarına güncel haberleri tutarlı bir şekilde ulaştırıyor. Günlük ortalama 70 bin küsür ziyaretçiye ev sahipliği yapan site günde ortalama 100-120 bin defa tıklanıyor. Bu sayılar sitenin başarısını göstermeye yetiyor.

Siteye bakış attığımızda göz yormayan havası belki de bu kadar rağbet görmesinin sebebi. Site de bulunan arama butonunu kullanarak bugüne kadar “Wan Haber “ haber sitemize yazılmış bütün haber, makale, biyografi, röportaj, arşiv, video ve fotoğraf galerisine ulaşabiliyoruz. Sitemiz tam tamına 12 yıllık birikimini bizimle paylaşıyor. Wan Haber site yönetimi vatandaşın kuruluşlarıyla iletişimini sağlamak için elektronik posta adresleri dışında Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp ve YouTube linklerini sitede paylaşmışlar. Ve yine Facebook, Twitter, Instagram ve YouTube’da Van ilimizin doğal ve beşeri güzelliklerini, kültürel birikimini ; sitenin gidişatını ve bir takım haberleri paylaşmaya devam ediyorlar. Özellikle YouTube kanallarında Van’da halkın bilgisine sunulmak üzere bizzat kuruluşun kendi muhabirleriyle yaptığı video haberler vatandaşımıza sunuluyor; Van’ın güncel sorunları çözülüyor, yenilikler kamuya sunuluyor.

 Ana Sayfa Bölümü     

Van Haberleri web sitesinin Ana ekranında bulunan reklam sıklığının diğer haber sitelerinden daha az ve dikkat dağıtmaz şekilde konumlandırılması sitenin kullanıcılarına rahatlık sağlıyor. Ana ekranda güncel haberleri filtreleyip kolaylıkla en yeni haberlere erişebiliyor ve spor, siyaset, eğitim, sağlık, dünya, ekonomi , kültür, teknoloji gibi filtrelerle aradığınız katagorideki içeriğe ulaşabiliyorsunuz. Özellikle Van iline ağırlık gösteren site bölge filtresi sayesinde sadece Van iliyle alakalı içerikleri vatandaşa sunuyor. Ayrıca tüm haber ve yazılara yorum bırakmak mümkün. Ana sayfada çeşitli haberlere göz gezdirirken biyografi kısmından ülkemiz ve Van ilimizin için önemli insanların biyografilerini kısa kısa çeşitli yazarların elinden okuyabiliyoruz. Bütün bunlar dışında yine ana sayfamızda Van’ın foto galerisinin ve ardından video galerisinin en yeni gönderilerine erişiyoruz . Sayfanın ele yatkın mobil kullanımı ve göz yormayan düzenini sağlayan kurucuların emeğine sağlık diyor ve menü kısmından bahsetmek için saf üst köşemizde her panele erişim sağlayabileceğimiz üç çizgi simgesine tıklıyoruz.

 Menü İçeriği

Menüde şu ana kadar anlattığım iletişim, anasayfa, kategoriler, biyografi, fotoğraf galeri ve video galeri dışında; yazarlar, röportaj, anketler ve künye panelleri yer alıyor.

Yazarlar panelinde site bünyesinde bazı yazarlar ve birtakım başlıklar altında yazdıkları yazılara erişebiliyoruz. Anketler panelinde Wan Haber tarafından oluşturulan anketlere ulaşabiliyoruz. Künye panelinde ise Wan Haberle alakalı her türlü kuruluş bilgisine ulaşabilirsiniz.

Van’ın en nitelikli en işlevsel haber sitesi Wan Haber üzerine yazdığımız bu yazının sonuna geldik . Değerli Van ili vatandaşlarımıza iyi okumalar Wan Habere kolaylıklar diliyoruz. Van ve tabii ki ülkemiz için en memnun edici haberleri görmeyi dilerken siz haber okuyucularına keyifli vakitler diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.