İç Mekân Tasarımında Dikkat Edilecek Noktalar

İç Mekân Tasarımında Dikkat Edilecek Noktalar

İş yerlerinin, evlerin, binaların, yaşam alanı ve sosyal alanların iç ortamını tasarlayarak dekore eden, iç mekânın her ayrıntısıyla ilgileyerek düzenleyen ve bu konuda eğitim almış kişilere iç mimar denir. İç mimar diplomasına sahip olmak için üniversitelerin mimarlık bölümünden mezun olmak gerekir.

İstanbul gibi büyükşehirlerde bu mesleği yapan kişilere daha fazla ihtiyaç vardır. Bu gibi şehirlerde gösterişli yalılar, eğlence mekanları, alışveriş merkezleri gibi alanların daha fazla olmasından gerek ki iç tasarıma büyük önem verilmektedir. Dizi ve film çekiminin yoğun olarak yapıldığı İstanbul iç mimar mesleği yapan kişilere daha çok ihtiyaç duymaktadır. Evinizi, iş yerinizi ya da bir binayı dekore ederken zorlanıyorsanız qaraqalem sitesini inceleyerek fikir edinebilirsiniz.

Dekorasyona İç Mimar Dokunuşu

Evimizin dekorasyonu, kendinizi rahat ve konforlu bir şekilde düzenlenmiş olması çok önemlidir. Bu konuda işini severek gayet iyi bir şekilde yapan iç mimarlar vardır. Mekanları güzelleştirmeyi kendilerine iş edinen bu insanların varlığı hayatımızda büyük öneme sahiptir. Eğer herhangi bir alanı dizayn etmek için bir iç mimarla iş yapma kararı aldıysanız mekânın yapılışında kullanılan malzeme, konumu ve nasıl bir ortam islediğiniz hakkında ayrıntılı bilgi vermeye çalışın.

Bu sayede gerek iç mimarın mekâna en uygun tasarımı yapmada başarısı artacaktır. Özellikle İç mimarlık firmaları ile görüşürseniz işinde deneyimli insanlarla çalışma fırsatınız olur. Bu firmalar sadece iç mimar değil mesleğin diğer kolları ile de sürekli iletişim halinde oldukları için mekân estetiğinde büyük başarı elde ederler. Yaşam alanınızın dekorasyonu için iç mimar ile çalışma kararı aldıysanız sizin belirmeniz gereken en önemli şey ne istediğiniz olmalıdır.

Aydınlatma dahil olmak üzere renkler, mobilyalar, yer döşemlerine kadar kafanızda her şey netleşmiş olmalıdır. İç mekân tasarımı hakkında hiçbir fikriniz yoksa da üzülmeyin qaraqalem sitesini inceleyerek bir tasarım hayal etmeniz mümkün. Yeniliklere, çağdaş modernizme ve sizin fikirlerinize daima açık olan İstanbul iç mimarlık ofisi firmalarından da destek alabilirsiniz.

İç Mekân Tasarımı

İlk olarak yapmanız gereken hangi stilde bir tasarıma sahip olmak istediğinizdir. Modern, retro ve tarihi dönemlerden esinlenerek dizaynı yapılan pek çok tasarım bulunmaktadır. Daha sonra ise renk uyumuna dikkat ederek mobilya seçimi yapmanız ve mekânı ferah bir hale getirecek aydınlatma sistemine karar vermelisiniz. Zemin döşemeleri de ferah ve konforlu bir alan oluşturmak için çok önemlidir. Işığı yansıtan açık zemin her zaman alanı olduğundan daha geniş ve konforlu gösterir.

Aydınlatma rengi seçerken de mutlaka açık rengi tercih etmelisiniz. Duvar ve mobilya renklerindeki uyum konforlu bir mekânın vazgeçilmezidir. Bu kadar çok ayrıntı varken bir iç mimar ile görüşmeden karar vermemelisiniz. İsteklerinizi bildirdiğinizde size özel en uygun tasarımı sunacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.