Telsiz Ortodonti İle Diş Telleri Arasındaki Farklar

Telsiz Ortodonti İle Diş Telleri Arasındaki Farklar

Kimi zaman hastalar özellikle estetiksel kaygılardan dolayı diş teli tedavisini tamamen reddedebiliyor. Bu gibi durumlarda dişlerdeki bozukluğa göre diş teli türleri yerine şeffaf plak invisalign tedavisinin uygulanması tercih edilebiliyor.

Invisalign (telsiz ortodonti) tedavisi; neredeyse görünmeyen, şeffaf diş plaklarından oluşan sadece hastaya özel üretilen ve takıp çıkarılabilen plaklar kullanarak dişlerin düzgün bir şekilde sıralanmasını amaçlayan ortodontik tedavilerden biridir.

Şeffaf plak tedavisi ile diş teli tedavisi arasında hangisinin daha iyi olduğu sıkça karşılaşılan sorulardan biridir. Bu sorunun tek bir cevabı olmamak ile beraber her iki tedavinin de kendine has avantajları ve özellikleri vardır.

Diş telleri ile şeffaf plakları birbirinden ayıran en belirgin farkları, görüntüsü, kullanılan malzeme, maliyet ve hasta konforudur.

Telsiz ortodonti ile diş telleri arasındaki farkları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz;

1-Hijyen Şeffaf plaklar takılıp çıkarılabilir olması sayesinde temizliği daha kolaydır. Diş telleri ise dişe yapışık olduğu için iyi bir ağız hijyeni daha çok çaba gerektirir.

Muayene sıklığı şeffaf plaklar için 8-10 hafta arasında iken diş telli tedavisinde 4-8 haftada bir muayeneye gitmek gerekebilir.

Diş eti problemleri olan, kapanışında ufak sorunları olan veya daha küçük çapraşıklıkları bulunan vakalarda invisalign tedavisi daha avantajlı olabilir. Invisalign tedavisi daha uzun aralıklı ve daha kısa kontroller gerektirdiği için randevulara vakit ayırmakta zorlanan hastalar için ayrıca kolaylık sağlar.

Ortodontik tedaviler ve invisalign tedavisi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://www.canerbalta.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.