Botoks ile gençliğe dönüş

Botoks ile gençliğe dönüş

Botoks, ülkemizde ve tüm dünyada en sık yapılan estetik işlemdir. Botoksun mucizevî etkisi sayesinde ameliyat olmadan kişideki yaşlılık belirtileri kaybolmakta, kişi genç, güzel, pürüzsüz cilt görünümüne yeniden kavuşmaktadır. Yaşlanmanın çaresi botox uygulamasıdır. Botoksun bu kadar talep görmesi yarattığı etkinin yanı sıra uygulanmasının kolay ve zahmetsiz olmasından da kaynaklanmaktadır.

Botoks Nedir?

Botoks, Clostridium Botulinum bakterisinden laboratuarda yapılan ve kas kasılmasını engelleyen bir maddedir. Botoxun icadı daha eskilere dayansa da ülkemizde tıp sektöründe kullanımı 1995 yılından beridir. Botulinum Toksin maddesi sadece yaşlılık etkilerini gidermekle kalmaz pek çok hastalığın tedavisinde de başarıyla uygulanmaktadır. Şaşılık, yüz felci, terleme sorunu, migren ağrısı, bacak inceliği gibi daha pek çok sorun botoks etkisiyle giderilmektedir. Botoksun içeriği aynı olsa da oluşturulan formül kullanım amacına göre her seferinde değişmektedir. Migren ağrısı için kullanılan botoksla çene kırışıklıkları için kullanılan botoks aynı formülle hazırlanmamaktadır.

Botoks Yılan Zehri Midir?

Botoks halk arasında söylendiği gibi yılan zehri değildir. Botoks içeriği Clostridium Botulinum bakterisinden oluşturulan bir toksindir. Clostridium Botulinum protein esaslı, kas kasılmasını engelleyen bir ilaçtır. Bu içerik doğada hazır halde bulunmaz. Laboratuarda insan eliyle oluşturulmaktadır. Botoks uygun dozajda doğru noktalara uygulanırsa kas kasılmasını önleyerek kırışıklıkları gidermekte, cildi pürüzsüzleştirmektedir. Bu nedenle tecrübeli bir hekim tarafından uygulanması oldukça önemlidir.

Botoks Nasıl Uygulanır?

Botoks kısa ve kolay bir işlem olduğu için uygulama klinik ortamında gerçekleşmektedir. Botoks uygulanmadan önce kişinin hangi bölgesine ne kadar botoks gerektiği belirlenir. Kişi muayene edilerek ihtiyaç duyulan noktalar tespit edilir ve kullanılacak botoks dozuna göre sonrasında nasıl bir görünüm oluşacağına dair planlama yapılır. Botoks öncesinde uygulama bölgesi anestezik kremle uyuşturulur. Uyuşma sonrasında botoks maddesi enjektör yardımıyla cildin gerekli noktalarına aktarılır. Ortalama 15-20 dakika süren bu işlem oldukça kolay ve pratik bir uygulamadır. Uygulama sonrasında kişi günlük yaşamına hemen geri dönebilir.

Botoks Nerelere Uygulanır?

Botoks hem pek çok hastalığın tedavisinde hem de estetik amaçlı kırışıklıkları gidermeye yönelik uygulandığı için vücudun hemen hemen her bölgesinde kullanımı görülür. Botoks uygulama alanları şunlardır:

* Yüz bölgesi: Botoks estetik olarak en fazla yüz bölgesinde kullanılmaktadır. Yüz bölgesinde; iki kaş arası, alın, boyun, çene ve ağız çevresi, göz çevresi alanları botoksun uygulandığı alanlardır.

* Vücut bölgesi: Botoks tedavi amaçlı olarak migren ağrıları için baş bölgesinde, terleme sorunu için koltuk altı, avuç içi bölgelerinde, idrar kaçırma için genital bölgede, nörolojik rahatsızlıklar için ve göz sorunları için de baş bölgesinde uygulanmaktadır.

Botoks Çeşitleri Nelerdir?

Botoksun uygulandığı alanlara göre popülerleşen ve ismini halk dilinden almış olan botoks çeşitleri şunlardır:

* Nefertiti botoks: Çene altından başlayarak tüm boyun bölgesine uygulanan kırışıklık giderici, düzleştirici botoks uygulamasıdır.

* Baby botoks: Cilde botoksla yapılan çok minik dokunuşlardır. Mimikleri engellemez fakat ufak kırışıklıkları gidermede etkilidir. Bu botoksa sanatçı botoksu da denmektedir.

* Gummy Smile botoksu: Diş eti gülüşü botoksu da denilen bu botoks gülünce üst diş etleri görünen kişilerin bu sorununu giderir. Gummy Smile botoksu ile üst dudak daha aşağıya inerek diş etlerini örter. Kişi bu sayede daha rahat ve estetik bir gülüşe kavuşur.

* Önleyici botoks: Kişinin yaşlanma etkileri oluşmadan önce yapılan ve yaşlanma etkilerini önleyen botokstur.

* Masseter botoks: Çene botoksu da denilen bu uygulama çene bölgesine yapılmaktadır. Çene bölgesini inceltmeye yardımcı olmasının yanı sıra diş sıkma ve diş gıcırdatma sorunlarını da çözümlemektedir.

* El-ayak botoksu: El ayak terlemesi yaşayan kişiler için el ve ayak bölgelerine uygulanan, sosyal açıdan kişide rahatlama sağlayan botokstur.

* Erkekler için brotoks: Erkekler için yapılan botoks uygulamasına brotoks denmektedir. Daha erkeksi yüz hatlarına sahip olmaları için kaş arası, saç dibi, göz çevresi gibi bölgelere uygulanmaktadır.

Botoks Kalıcı Mıdır?

Botoks etkisi geçici olan bir uygulamadır. Zamanla terleme yoluyla vücuttan atılmaktadır. Kalıcılık süresi her bünyede farklı görülür. Ortalama 4 ile 6 ay arası etki süresine sahiptir. Etkisi kaybolduğunda yeniden yaptırılabilir. Botoksu sürekli yenilemek onun kalıcılık süresini uzatmaktadır.

Botoks Acı Verir Mi?

Botoks enjektör uygulaması olduğu için acı veya ağrı vermemektedir. Kişinin iğne ucu hissini algılamaması için uygulama öncesinde anestezik krem sürülerek botoks yapılacak alan hissizleştirilir. Uygulama sonrasında uyuşma etkisi geçtiğinde hiçbir ağrı, acı hissi olmamaktadır.

Botoks Hangi Sıklıkta Yapılır?

Botoks isteğe bağlı olarak etki süresi geçtiğinde ya da geçmeye yakın yeniden yapılabilir. Botoksun etkisi kişiden kişiye değiştiği için ortalama 4-6 ayda bir yinelenmesi kişinin görüntüsünde botoks etkisini sürekli hale getirmektedir.

Botoks Hemen Etkili Olur Mu?

Botoks uygulandıktan sonra uygulanan alanda şişme, kızarıklık gibi etkiler oluşabilir. Bu etkilerin kaybolması ve botoksun tam anlamıyla kendini göstermesi 1 hafta içerisinde gerçekleşmektedir.

Botoks Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Botoks uygulandıktan sonra en iyi sonucun alınması ve kalıcılık süresinin uzaması için şunlara dikkat edilmesi gerekir:

* Uygulama bölgesi darbelerden korunmalıdır.

* Sıcak banyo yapılmamalı, ilk 6 saat su değdirilmemelidir.

* Yüz ve baş bölgesine uygulandıysa baş dik tutulmalı, öne eğilmemeli, yüz üstü yatılmamalıdır.

* Güneşe çıkılmamalı, hamam, sauna gibi yoğun buharlı ve sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır.

* Alkol ve sigara tüketilmemelidir.

* İlk 24 saat uygulama alanına makyaj yapılmamalıdır.

* İlk 2 gün kuaför hizmetlerinden uzak durulmalıdır.

* Uygulama alanına masaj yapılmamalı, ovuşturulmamalı ve kaşınmamalıdır.

Botoks Kimlere Yapılmaz?

Botoksun uygulanmasında sakınca olan kişi ve durumlar şunlardır:

* Botoks hamilelere ve yeni doğum yapmış, emzirme dönemindeki kadınlara uygulanmaz.

* Bazı nörolojik hastalıklar (Myastenia Gravis gibi) görülen kişilere botoks yapılmaz.

* Kronik rahatsızlığı ve alerji riski olan kişilere botoks uygulanmaz.

Botoks doktor muayenesi ve tetkikleri sonucu yapılmaktadır. Yukarıdaki durumlar hariç 18 yaşını doldurmuş tüm kişilere cinsiyet farkı gözetmeksizin botoks uygulaması yapılmaktadır.

Botoks Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Botoks yaptırmak kişinin görsel olarak güzelleşip, gençleşmesinin yanı sıra psikolojik olarak da özgüvenli ve moralli olmasını sağlamaktadır. Botoks yaptırmak son derece kolay ve rahat bir işlemdir. Uygulamada kesi ve genel anestezi yoktur. Çok kısa sürdüğü için kişiye zamandan tasarruf sağlar, günlük akışını bozmaz. İyileşme süreci oldukça hızlı ve konforludur. Botoks doğru yerde ve tecrübeli bir hekim tarafından uygulandığında hiçbir risk taşımaz. Botoks yaptırmanın başka bir avantajı da çaresi olmayan pek çok sorunu / hastalığı çözümlemesidir. Migren ağrısı, diş gıcırdatma, terleme, idrar kaçırma gibi pek çok rahatsızlık botoks sayesinde çözüme kavuşmaktadır.

Botoks Fiyatları Nasıldır?

Botoks fiyatları sağlık sektöründe farklı fiyat uygulamalarıyla görülebilir. Bunun nedeni botoksun uygulama alanı, uygulama nedeni, botoks uygulayan hekimin tecrübesi, kullanılan malzeme kalitesi, botoks markası, botoks dozajı gibi faktörlerdir. Botoks mutlaka Dermatolog ya da Plastik Cerrah tarafından klinik, muayenehane, hastane, sağlık kurumu gibi yerlerde uygulanmalıdır.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.botoxdolgu.org/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.