Araç sahipleri için son uyarı! Kış lastiği uygulamasında kritik süre bitiyor! Son gün…

Araç sahipleri için son uyarı! Kış lastiği uygulamasında kritik süre bitiyor! Son gün…
Her yıl kış aylarında uygulanan zorunlu kış lastiği uygulaması için o süre doluyor. Araç sahipleri için yaklaşan o süre iklim değişiklikleri nedeniyle yeniden uzatılabilir. İşte detaylar…

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında başlayan kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan itibariyle sona erecek fakat uzmanlar bu konuda kararsız. Araç sahipleri için zorunluluk süresinin sona ermesi iklim değişikliği nedeniyle ertelenebilir.

 Güvenilir bir sürüş deneyimi için trafikte uyulması gereken kurallardan biri ise kış lastiği uygulamasıdır. Konu üzerine Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği mevsimine göre lastik seçiminin önemli olduğuna değindiği bugünlerde iklim koşulları ve küresel ısınma ile gelen değişiklik daha çok gündemde yer alıyordu.  Kurallarda belirlendiği üzere valilik kararlarına istisnasız uyulmasına yönelik de bir uyarıda bulunuldu.

 LASİD GENEL SEKRETERİNİN AÇIKLAMASI!

Bu yıl 1 Nisan Cumartesi günü itibarıyla araçlar için kış lastiği uygulaması sona eriyor. Yasak bitiyor fakat LASİD Genel Sekreteri bu yıl için hava koşullarına göre yeni bir düzenleme yapılabileceğini ekliyor.

 “Normal şartlarda uygulama bitse dahi sürücü bulunduğu ilden kaynaklı olarak hava koşullarını zemin yapısını göz önünde bulundurarak valiliğin almış olduğu kararları erteleyerek mevsime uygun bir lastiğe geçiş yapılmaması gerektiğine” dair uyarı verildi.

 KIŞ LASTİĞİ TAKMAMANIN CEZASI NE KADAR OLDU?

Aracın trafikte sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için zemin alanına en uygun lastiğin seçilmesi gerekiyor. Can güvenliğini en üst seviyeye çıkaran bu uygulama doğru lastik seçimi ile mümkün hale geliyor. Sürücünün ihtiyacı olan mevsimine uygun bir lastiğin bulunmasıdır. Bu kriter kurallarla net bir şekilde belirleniyor. Elbette ki sürüş alışkanlığı başta olmak üzere çevresel koşullarda kişinin en doğru lastiği bulabilmesinde ön ayak oluyor.

 Normal şartlarda her yıl kış mevsiminin girdiği dönem itibari ile valilik tarafından alınan karar doğrultusunda kış lastiği takma zorunluluğu getiriyor. 1 Aralık 2022 tarihinde başlayan kış lastiği 1 Nisan 2023 tarihinde sona erecek. Bu zorunluluk süresi içerisinde araç sahibi bilinçli olarak kış lastiği takmadığı halde güvenlik ekipleri tarafından tespit edilirse 1.152 TL para cezası uygulanacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.