Gaziantep'teki Özel Hastanelere Tepki! Fırsatçılıklar Aldı Başını Yürüdü! Ek Ücretler Ayağa Kaldırdı!

Gaziantep'teki Özel Hastanelere Tepki! Fırsatçılıklar Aldı Başını Yürüdü! Ek Ücretler Ayağa Kaldırdı!
Artan grip vakaları sebebi ile hemen hemen her ilde hastanelerin yoğun bakımları ve acil servisleri dolup taşarken Gaziantep ilinde hizmet veren özel hastanelere ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Fiyat farkını fahiş seviyeye çeken özel hastanelere karşı tepkiler büyümeye devam ediyor. İşte ayrıntılar…

Koronavirüs salgınında ölüm sayılarının düşürülmesi ile birlikte rahat bir nefes alınacağı tahmin edilirken bu kez de karantina döneminde vücutlarını koruma altına alan vatandaşların bağışıklıklarının düşmesinden ötürü yeni salgınlar ortaya çıkmaya başladı. Maske kullanımının zorunlu olduğu dönemlerde mevsimsel rahatsızlıklara karşı da bağışıklıklarını kaybeden vatandaşlar, bu kışı ağır gripler ile karşıladı.

Genç yaşlı, çoluk çocuk fark etmeden hastanelerin yoğun bakımlarında ve acil servislerinde birçok grip vakasına rastlanırken Gaziantep’te yaşanan bir olay gündeme geldi. Gaziantep’te hizmet veren özel hastanelerin hasta sayısında yaşanan artışı fırsata çevirdikleri ve bu kapsamda da ücret artışına gittikleri ileri sürüldü. Sağlık Bakanlığı’nı ve diğer yetkili kurumları göreve davet eden vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi.

GAZİANTEP’TE O KURALA UYULMUYOR!

Son dönemlerde artan grip vakalarında özellikle çocukların ve ileri yaşlı vatandaşların hastalıkları ağır geçirdikleri gözlendi. Bu kapsamda hem özel hastanelerin hem de devlet hastanelerinin acil servis ve yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranına ulaşmış olduğu belirtilirken Gaziantep ilinden önemli bir iddia geldi.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Özel hastanelerin acil servisleri ve yoğun bakımları ücretsiz hizmet vermektelerdir” yönünde yapmış oldukları açıklamaların Gaziantep’te geçerliliğini yitirmiş olduğunu belirten vatandaşlar, yetkilileri özel hastanelerin denetlenmesi adına göreve davet etti.

EK ÜCRET TALEP EDİYORLAR!

Gaziantep’te hizmet veren bazı özel hastanelerin hastaları kırmızı alandan yeşil alana yönlendirerek ek ücret talep ettiklerini belirten vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi. Ortaya atılan iddiaya göre özel hastanelerde acil olduğu halde hastayı kırmızı alandan yeşil alana yönlendiren çalışanlar sebebi ile hem devletten hem de hastadan fark ücreti alıyorlar. Denetimlerin artması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, konu ile ilgili şikayetlerini de CİMER’e ilettiklerini ifade etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.