Kilo ile Yün İp Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kilo ile Yün İp Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 Evde vakit geçiren insan sayısının artmasıyla birlikte insanlar el işi hobilerine her zaman olduğundan daha meraklı hale gelmişlerdir. Örgü ipi üreten firmalar, her ihtiyaca uygun olarak el örgü ipi üretimi gerçekleştirmektedir. Örgü ipleri farklı kalınlıklarda, farklı renklerde ve farklı içeriklerde olabilmektedir. İhraç fazlası örgü ipleri ise uygun fiyattan satışa sunulmaları nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. İhraç fazlası örgü ipleri hem tuhafiye dükkanlarından hem de el örgü ipliği satışının gerçekleştirildiği markaların internet siteleri üzerinden temin edilebilmektedir. En çok tercih edilenlerin başında ihraç fazlası yün ipler bulunmaktadır. Bu ipler kilo ile satın alınabilmektedir. Kilo ile yün ip satın alınırken dikkat edilmesi gereken detayları hobitu kurucusu Erkan Tunçelli anlattı:

İhraç Fazlası Yün İp Nedir?

Kilo ile alınabilen ihraç fazlası ipler, el örgü ipi üretici firmaları tarafından üretilmektedir. İhraç fazlası örgü ipleri orjinaldir. Herhangi bir defo bulunmamaktadır. Örgü ipi üretimi yapan firmaların gereğinden fazla sayıda üretim yapması sonucunda satışa sunulan iplere “ihraç fazlası örgü ipi” adı verilmektedir. Yeterli olan miktardan fazla sayıda olan kısım, satışa sunulmaktadır. Bu nedenle diğer örgü ipi çeşitlerine göre daha uygun fiyatlıdır. İhraç fazlası iplerin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bu ipler hammadde içeriklerine, gramajlarına, kalınlıklarına, renklerine ve markalarına göre çeşitlere ayrılmaktadır. Kullanıcılar kendi bütçelerine ve zevklerine uygun olan örü ipini satın alabilmektedirler. Kış mevsiminde sıklıkla kullanılan ihraç fazlası yün ipler, yumuşak yapılıdır. Sıcak tutmaları nedeniyle tercih edilmektedir. İhraç fazlası yün ipler ile battaniye, hırka, kazak, bere, eldiven, bere, atkı, şal, yelek, patik, panço ve ev botu gibi çok sayıda farklı ürün örülebilmektedir. İhraç fazlası örgü iplerinde renk çeşitliliği fazladır. İhraç fazlası yün iplerde tüm ana ve ara renkler ile tonlarını bulmak mümkündür.

Kilo ile Yün İp Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İhraç fazlası yün iplerin kilo ile satışı gerçekleştirilmektedir. Bu iplerde herhangi bir defo veya hata bulunmamaktadır. Orjinal ipler olmaları nedeniyle gönül rahatlığı ile tercih edilebilmektedir. Ancak kilo ile yün ip satın alınırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Piyasada hatalı yün iplerin satışı da yapılabilmektedir. Gerçek ihraç fazlası yün ipler ise el örgü ipliği satışının yapıldığı güvenilir firmalarda kolaylıkla bulunabilmektedir. Bu ipler gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.

Kilo ile yün ip satın alınırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kullanıcı ihtiyacı olmaktadır. Satın alınan örgü ipinin kullanıcının ihtiyacına yönelik olması gerekmektedir. Bu nedenle sonbahar ve kış aylarında kalın yün iplerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Yün ipler, hayvansal kaynaklı olan örgü ipleridir. Bu nedenle hayvansal ürünlere alerjik reaksiyon gösteren ciltlerde dikkatli kullanılması gerekmektedir. Alerjik ciltlerde akrilik ve yün karışımlı olan yün ipler tercih edilebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.