Ankara Halı Yıkama Hakkında Her Şey

Ankara Halı Yıkama Hakkında Her Şey

Ankara halı yıkama hizmeti, halıların derinlemesine temizlenmesini ve ilk günkü görünümüne ulaşmasını sağlar. Çeşitli sebeplerden dolayı, zamanla kirlenen, lekelenen ve tozlanan halılar kullanıcının temizleyemeyeceği görünüme ulaşabilir. Temizlendiği düşünülse bile derinlerinde yatan kir hem koku hem de görünüm açısından hijyen sağlamaz. Bununla beraber halılar çabuk yıpranarak uzun ömürlü bir kullanım sunmaz. İşte bu yüzden, halıların alanında uzman ve tecrübeli kimselere yıkattırılması oldukça önemlidir.

Halı Yıkama İşlemi

Ankara halı yıkama işlemi, kontrol edilen halıların ölçülerine ve cinsine göre yapılır. İpek halı, yün halı, dokuma halı gibi çeşitli cinslere ayrılan halılara birbirinden farklı işlemler uygulanır. Söz konusu halıların türüne göre temizlik malzemesi, makine, işçilik uygulanır. Bu sayede halının yıpranmasının, renk solmasının ve formunun bozulmasının önüne geçilir. Halı yıkama işlemi için özel üretilen şampuanlar kullanılır. Bu şampuanlarda ilave arındırma ve yumuşatma özelliği olduğundan halılar, adeta ilk günkü görünümüne ulaşır.

Tüm kirlerinden arındırılan halı bol su ile durulanır. Halılar, halı kurutma odalarına alınarak ideal şekilde kuruması sağlanır. İstenilen görünüme ve hijyene sahip olan halılar paketlenerek sahibine teslim edilmek üzere araca eklenir. Daha sonra tertemiz, güvenli ve sağlıklı bir biçimde sahibine teslim edilir.

Halının Metrekaresi Nasıl Belirlenir?

Ankara halı yıkama işleminde en çok merak edilen sorulardan biri de halının metre karesi olur. Bazı halıların arkasında yer alan etikette yazan metrekare, bazılarında yazmayabilir. Bu durumda halının en ve boy ölçüsü belirlenerek çarpılır. Böylece halının kaç metre kareye sahip olduğu anlaşılır. Ankara halı yıkama fiyatı ise, metrekare, halının temizlik ihtiyacı ve halının türüne göre değişiklik gösterir.

Metrekaresi belirlenen halı, birim birim fiyat ile çarpılır. Sonucunda ise, halı yıkama bedeli öğrenebilir. Örneğin, eni 2 metre boyu ise 3 metre olan halı toplamda 6 metrekareye sahiptir. Birim fiyatının 30 TL olduğu düşünülürse, halı yıkama fiyatı 180 TL olur. İlgili firmanın güncel halı yıkama fiyatı öğrenilip, bu hesaplama yapıldığı zaman ödenecek halı yıkama maliyetine ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.