İlgi Duyanlar Aşçılıkta Yükselmek İsteyenler… Şef Bıçağı Nedir?

İlgi Duyanlar Aşçılıkta Yükselmek İsteyenler… Şef Bıçağı Nedir?

Kullanıcıların hayatını daha kolay ve pratik hale getiren birçok yardımcı ev aletleri bulunmaktadır. Yemek yaparken, sofra hazırlarken en çok tercih edilen yardımcı ürünlerin başında gelen mutfak bıçağı çeşitleri mutfak tezgahlarında ve çekmecelerde kullanıcının elinin altından ayırmadığı ürünler olmaktadır. Üretiminde genellikle çelik tercih edilen bu ürünler kullanım amaçlarına yönelik olarak markalar tarafından farklı malzemeler kullanarak da üretilmektedir. Mutfakta büyük kolaylıklar sunan bu ürünler kullanıcılarının büyük beğenisini kazanan yardımcı ürünler arasında yer almaktadır.

Gallerycrystal.com.tr’den Yusuf Özdemir, şef bıçaklarıyla ilgili bildiklerini paylaştı.

Aşçı bıçağı olarak da bilinen Fransız bıçağı mutfakta kullanıcısına zahmetsiz doğrama kolaylığı sunmaktadır. Büyük parçalara sahip etleri ayırmak ve kesmek için tasarlanan şef bıçağı olarak anılan bıçak çeşitleri şeflerin mutfakta ana bıçağı haline gelmiştir. Aşçı bıçakları farklı amaçlarda kullanımlar için değişik formlarda tasarlanarak yaygınlaşmıştır. Genellikle 15- 36 cm arasında değişen boyları ve ortalama 4 cm genişlikleri ile üretilen bıçakların Fransız ve Alman modelleri piyasada oldukça yaygındır. Tamamı kavisli bir yapıya sahip Alman tipi şef bıçağı, daha derin ve uzun kesimi mümkünleştiren tasarımdadır. Düz ağza sahip Fransız tipi şef bıçağı, ucuna doğru az bir kavisle sunulmaktadır. Uzakdoğu kültüründe soz zamanlarda oldukça popüler hale gelen bıçaklar kullanım amaçlarına göre farklı özelliklere sahip olarak üretilerek kullanıcıların tercihine sunulmaktadır.

Profesyonel aşçılık yapan kişilerin mutfakta iyi işler çıkarabilmesi için bıçaklar oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır. Şef aşçı bıçakları olarak bilinen son derece kullanışlı olan doğrama bıçağı çeşitleri profesyonel kullanıma uygun olarak üretilmektedir. Ürünlerin kolayca doğranması için ideal boyutta üretilen chef bıçağı çeşitleri geniş gövdeleri sayesinde kesilecek ürün üzerinde yüksek basınç uygulanmasına imkan sağlayarak kullanıcıya kesim kolaylığı ve rahatlığı sunmaktadır. Oldukça geniş ürün yelpazesine sahip olan profesyonel şef bıçakları mutfakta zaman geçirmeyi seven ve meslek olarak yapan kullanıcılar için tercih olarak sunulmaktadır. Markasına, kalitesine, tasarımına ve kullanılan malzemesine göre değişkenlik gösteren mutfak bıçak çeşitleri mutfakta geçirilen zamanın keyifli hale dönüşmesine olanak sağlamaktadır.

Aşçı Bıçağı Setleri

Aşçılık sektörünün önemli kullanım araçları arasında olmazsa olmazlar içerisinde yer alan profesyonel aşçı bıçakları gıda malzemesinin zahmetsizce istenilen boyutta parçalanmasına olanak tanımaktadır. Tekli veya set halinde kullanıcıların tercihine sunulan ürünler gerekli bakımları yapıldığı takdirde uzun yıllar boyunca keskin kalarak kullanıcısına uzun ömürlü bir kullanım sağlamaktadır. Farklı tasarımsal özellikler ile üretilen aşçı bıçakları içerisinde özellikle isme özel yaptırılan isimli şef bıçakları son zamanlarda oldukça popüler tercihler arasında yer almaktadır.

Genellikle büyük bıçak olmaları ile bilinen uzun ve geniş çaplı bu ürünler kendi aralarında farklı büyüklüklere ayrılmaktadır. Farklı büyüklüklere sahip şef bıçaklarını tek seferde almak isteyen kullanıcılar tercihlerini aşçı bıçak seti ürünlerinden yana kullanmaktadır. Şef bıçak seti içerisinde farklı boyutlarda ürünler olmasının yanında bıçaklar kullanım alanlarına göre de ayrılmaktadır. Farklı kullanım alanlarına özel olarak üretilen bu ürünler kullanıcısına pratiklik kazandırmasının yanında konforlu bir yemek hazırlama süreci yaşatmaktadır.

Profesyonel Şef Bıçağı

Profesyonel bıçaklar çoğunlukla aşçıların ve şeflerin mutfakta her gün kullandığı ve tercih ettiği ürünler olmaktadır. Ne çok ağır ne de çok hafif olarak üretilen bıçaklar profesyonel aşçılara özel olarak üretilerek satışa sunulmaktadır. Kendi ağırlığı ile şefin mutfakta çalışmasını kolaylaştırıp yorulmamasını amaçlanmaktadır. Profesyonel şef bıçağı kaliteli malzemeden üretilmiş ürünler olmalıdır. Dökme çelik malzemesi kullanılarak üretilen profesyonel şef bıçağı oldukça sağlam ve uzun ömürlü ürünler olmaktadır.

Profesyonel şef bıçakları kullanıcının elinin kavrayabileceği büyüklüğe ve ağırlığa sahip olarak tercih edilmelidir. Bu bıçaklarda genellikle 20- 25 cm arası uzunluk ideal olarak kabul görülmektedir. Bıçağın uzunluğu seri hareket edilmesini sağlamaktadır. Profesyonel şef bıçağı ürünleri kullanıcılarına pratiklik kazandırması ve kolaylık sağlaması ile bilinmektedir.

Büyük Şef Bıçağı

Kendi içinde farklı büyüklüklere ayrılan şef bıçakları genellikle büyük olmaları ile bilinmektedir. 16 cm 19 cm gibi ortalama değerlerden başlayarak 30 cm uzunluğa kadar çıkabilen chef bıçakları tekli ve set şeklinde satılmaktadır. Farklı boyutlarda üretilen aşçı bıçakları her kullanıcının el yapısına uygun bıçağı bulabilmesine imkan sağlamaktadır. Uzun ve geniş çaplı yapıya sahip olmaları ile şef ve aşçılara mutfakta büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Rahat kullanım açısından önemli bir yere sahip olan bıçak boyutları mutfakta geçirilen zamanı kısa sürelere indirilmesini, hızlı ve pratik işlemler yapılması açısından oldukça önemli olmaktadır. Birçok kaliteli markaların koleksiyonları arasında yer alan bıçaklar kullanım alanlarına göre farklı boyutlara sahip olmaktadır. Büyük şef bıçakları geniş gövde ve tutma sapları sayesinde büyük parçaların bile zorlanmadan parçalara ayrılmasında kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır. Mutfakta birçok işlemin tek bir bıçak ile yapılmasına imkan sağlayan büyük şef bıçağı işlevsellikleri sayesinde şef ve aşçıların olmazsa olmaz ürünleri arasında yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.