Lojistik Sektöründe Güvenlik Standartlarına Uygunluk Önemli

Lojistik Sektöründe Güvenlik Standartlarına Uygunluk Önemli

Lojistik sektörü kapsamında yer alan en önemli unsurlar arasında ilk sırada gözetim ve muayene hizmetlerinin geldiği açıkça ifade edilebilir. Çünkü lojistik, güvenlik ihtiyacının en üst düzeyde karşılanması gereken bir sektör olma özelliğine sahiptir. Bu kapsam tank konteyner muayene ve bakım onarım ile tank konteyner ısıtma başta olmak üzere çok çeşitli hizmetlerin en iyi şekilde karşılanması gerekliliği doğmaktadır. Tank konteyner muayenesi ve tank konteyner tamiri genel olarak değerlendirildiğinde her ne kadar yüksek maliyetli bir süreç olsa da üst düzey hizmet kalitesinin sağlanması halinde işletmelere çok büyük artı değerler kazandırmaktadır. Dilmak Tanker son teknolojinin ürünü makinelerin kullanılmakta olduğu modern tesislerinde üst düzey kalite ile tank konteyner tamir, bakım, onarım, revizyon ve boya hizmetleri vermektedir.

Tank Konteyner Muayene ve Bakım Onarım Hizmeti Dilmak Tanker’de

Tank konteynerlerinin kusursuz bir şekilde çalışmaya devam etmesi için bakımları düzenli olarak yapılmalıdır. Tankların ve rezervuarların duvarında ortaya çıkan değişiklikler çeşitli yapıdaki agresif ortamların, yüksek basınç altındaki gazlar ile uçucu kimyasal bileşenlerin sürekli etkisine yol açabilir. Bunun sonucunda sızdırmazlık özellikleri olumsuz yönde etkilenir, tanker ve tank konteyner araçlarının zaman içinde kullanılamaz hale gelmesi gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir.

Tanker bakım ve onarım hizmetlerine ihtiyaç duyulan durumlar şu şekilde sıralanabilir: Tankerde mekanik hasar bulunması, tanın dış kaplamasında değişiklikler görülmesi, potansiyel olarak tehlikeli bir sızıntı kaynağı olduğunun tespit edilmesi, içeriğin terlemesi ya da benzeri durumlar ortaya çıkması.

Tank konteynerler ile ilgili olarak önleyici tüm çalışmalar ve onarım çalışmaları potansiyel olarak tehlikeli maddelerin depolanması amacıyla konteynerler konusunda deneyimli ve sertifikalı uzmanlar tarafından gerçekleştirilmelidir. Kararsız maddenin miktarının ve teknik özelliklerinin kaybedilmemesi için arıza mümkün olan en kısa sürede giderilmelidir.

Tank Konteyner Periyodik Muayene Hangi İşlemleri Kapsar?

Tank konteyner periyodik muayene, pek çok farklı parçaya sahip olan mekanik araçlarda ortaya çıkabilecek arızanın önlenmesi ve oluşması olası hasarın minimize edilmesi için çok önemlidir. Dilmak Tanker tanker ve tank konteyner periyodik muayene hizmeti ile bakım onarım işlemlerini 2.5 ve 5 yıllık dönemlerde gerçekleştirir.

Tanker periyodik bakım onarım hizmeti kapsamında olası arızalara karşı önlemler alınması çok daha büyük ve ciddi sonuçlara neden olabilecek hasarların önlenmesini sağlayabilir. Tanker ve tank konteynerlerin en iyi şekilde taşıma hizmeti vermeye devam edebilmesi ürün ve malzeme kalitesinin korunması aşamasında çok büyük öneme sahiptir. Sektörünün öncü isimlerinden Dilmak Tanker; tanker ve tank konteynerler için üst düzey kalite standartlarına uygun olarak periyodik muayene hizmeti sunar.

Tanker boyama hizmeti hem estetik açıdan daha iyi bir görünüm elde etmek hem korozyonu önlemek için uygulanabilir. Bu kapsamda önemli olan diğer bir unsur, tank konteynerlerin periyodik olarak revize edilmesidir. Tank konteynerlerinin güvenli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlamak için tanker revizyonu işleminden faydalanılabilir.

Tanker revizyonu hizmetinin kapsamında tank konteynerin hem iç hem dış yüzeylerinin temizlenmesi, boya uygulanması, gerekli görülen parçaların onarılması ya da değiştirilmesi, güvenlik sistemlerinin kontrol edilmesi ve yerine getirilmesi gibi hizmetler yer almaktadır.

Uluslararası Taşımacılıkta Kalite Standartlarına Uyulmalı

Uluslararası taşımacılık hizmetleri, taşımaya konu olan malların güvenilir ve hızlı bir şekilde sevk edilmesi için en yüksek standartları sağlamaya odaklanır. Bunun doğal sonucu taşıma işleminde kullanılan araçların ve ekipmanların giderek daha önemli bir hale gelmesidir. Herhangi bir taşıma operasyonuna başlanmadan önce taşımaya konu olan yükün niteliği, teslim noktası gibi faktörlere ek olarak malın hangi araçla taşınacağı ve ekipman seçimi gibi unsurlar da önem kazanır. Günümüzde taşıma hizmetlerinde farklı özelliklere sahip konteynerlerin kullanılmasına imkan veren bir çeşitlilik vardır. Bu sayede tek seferde birçok farklı ürünün taşınması mümkün olmaktadır. Konteynerler güvenli bir taşıma elemanı olarak ön plana çıktıkça periyodik muayene süreci kaçınılmaz bir hal almaktadır.

Yükleme ve boşaltma gözetim ve denetim süreci yükleme ve boşaltma işlemleri esnasında doğru malzeme ya da ürünün güvenli ve uygun bir şekilde teslimatını güvence altına almayı amaçlar. Bu kapsamda uzman denetçiler, kalite ve güvenlik gereksinimlerinin karşılandığını ve ürünlerin ve/veya malların müşterilere en yetkin ve doğru şekilde iletildiğini güvence altına almaktadır.

Kaliteli taşımacılık hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için konteynerlerin güvenlik, koku ve temizlik dahil olmak üzere durumu değerlendirilmeli ve periyodik muayenesi yapılmalıdır. Konteyner bakım, onarım ve yenileme ilemlerinin gözetimi ve sertifikalandırılması süreci aksatılmamalıdır. Gönderilerin kalitesi ve durumu aynı zamanda ambalajlamanın kalitesi ve durumu tespit edilmelidir. Taşıma, kaldırma ve yönlendirme işlemlerinin tamamen prosedüre ve talimatlara uygun bir şekilde gerçekleştirildiğinden emin olunmalıdır. Ayrıca yükleme işlemleri prosedürlere ve talimatlara uygun olarak yapılmalı, sürecin herhangi bir sorun yaşanmaması adına dokümanların kontrolü titizlikle gerçekleştirilmelidir. Kontroller tamamlandıktan sonra konteynerler teknik uzmanlar gözetiminde mühürlenmeli ve Muayene Raporu düzenlenmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.