Boşanma avukatı nedir?

Boşanma avukatı nedir?

Boşanma avukatı, boşanma davalarında çalışan bir avukattır. Evlilik ilişkisi geri dönülmez bir şekilde bozulduğu zaman, boşanma avukatı eşlerden birine (müvekkili) yardımcı olacaktır. Taşınmaz ve taşınır malın nasıl paylaştırılacağı, reşit olmayan çocuklarla ilgili bakım ve iletişim düzenlemelerinin ne olacağı ve nafaka hesaplamaları da dahil olmak üzere tüm hukuki hususlar boşanma avukatı tarafından ele alınır.

Her iki taraf da boşanma şartlarını kabul ederse boşanma davaları basit ve hızlı olabilir. Bu durumlarda, boşanma avukatının gerekli boşanma belgelerini (boşanma uzlaşma sözleşmesi, ebeveynlik planı, Aile Avukatı için yeminli beyan ve boşanma celpleri gibi) hazırlaması ve Mahkemede gerekli düzenlemelere katılması gerekecektir.

Bazı boşanmalar son derece karmaşık ve sert olabilir, bu da hızlı ve dostane bir anlaşmayı imkansız hale getirir. Bu durumlarda boşanma avukatının beceri, uzmanlık ve ilgili mevzuat, mahkeme kuralları ve içtihat konusundaki bilgisi hayati önem taşıyacaktır. Boşanma avukatı sadece evrak işlerine yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda müvekkili adına savaşmak zorunda kalacaktır.

Harika boşanma avukatları genellikle harika dinleyicilerdir, yargılayıcı değildirler, analitiktirler ve karakter olarak güçlüdürler. Doğruluğa, dürüstlüğe değer verirler ve müvekkillerini boşanma davalarındaki gelişmelerden her zaman haberdar ederler.

İnsanlar Neden Boşanma Avukatına İhtiyaç Duyar?

Bir evlilik ilişkisi bozulduğunda, her iki eş için de oldukça duygusal ve stresli bir dönem olabilir. Bir kişinin veya çiftin boşanma davalarını bir İzmir avukat yardımı olmadan sonuçlandırması mümkün olsa da, genellikle tavsiye edilmez.

Boşanma konuları son derece karmaşık olabilir. Bu nedenle profesyonel bir boşanma avukatının şunları sağlaması gerekir:

Evrakların düzgün olması,

Tarafların haklarını bilmesi,

Müvekkil haklarını mümkün olduğunca korunması;

Doğru prosedürleri takip etmesi,

Mahkeme kurallarına uygun davranması ve

Taraflar arasında daha fazla ihtilaf olmaması için müvekkilin eşiyle (avukatıyla) alternatif bir iletişim yolunun bulunması.

Boşanma avukatı/avukatı ne iş yapar?

Boşanma avukatları, aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çok çeşitli görevleri yerine getirir:

Müşterilerle danışmanlık yapmak,

Mektupları, savunmaları (mahkeme belgeleri), e-postaları düzenlemek,

Belgeleri incelemek,

Taraflarla iletişim halinde kalmak,

İdari görevler için mahkemeye katılmak,

Avukatlarla birlikte mahkemeye gitmek,

Boşanma hukuku alanındaki son gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak,

Mahkeme dosyalarının düzenli olmasını sağlamak

Yasal araştırma yapmak.

Boşanma Avukatı Nasıl Seçilir?

Boşanma davanızda sizi temsil edecek bir avukat seçmek, sadece bir isim seçmekten daha fazlasıdır; aylarca veya boşanma kararı verilene kadar devam edecek bir ilişki kurmak demektir. Sizin ve durumunuz için doğru olan bilgili bir kişiyi atamak önemlidir. Eğer bir boşanma avukatı ile iletişime geçmeyi düşünüyorsanız, size yakın hukuk bürosu ile görüşme sağlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.