Gaziantep'te Kuyruklar, bankalar açılmadan başlıyor

Gaziantep'te Kuyruklar, bankalar açılmadan başlıyor
Gaziantep’te yaşayan vatandaşlar deprem yardımından yararlanmak için saatlerce kuyrukta sıra beklediler. Ziraat Bankası önündeki kuyruklar sabah saatlerinde daha banka açılmadan başlıyor.

Gaziantep’te yaşayan vatandaşlar deprem yardımından yararlanmak için saatlerce kuyrukta sıra beklediler. ‘’Deprem bölgesinde yaşayan, evleri hasarlı olarak tespit edilen vatandaşlara 10.000 bin lira yardım verilecek’’ açıklamasının ardından vatandaşlar Ziraat Bankası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kahramanmaraş – Pazarcık ve Gaziantep – Nurdağı ilçelerinde yaşanan ve 10 tane ili etkileyen depremzedeler için devlet hane başına 10.000 TL para yardımı başladı. 7.8 ve 7.7’lik depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar görenlere yönelik 10 bin TL yardım ödemeleriyle birlikte, il şartı aranmadan 15 bin liralık taşınma yardımı, yakınlarını kaybedenlere 100 bin liralık destek ödemeleri de hızlı bir şekilde yapılmaya başlandı.

Konutları zarar görenlere destek ödemeleri dün itibariyle Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis'te başladı. Ödemeler AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgâh verisi dikkate alınarak gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar 338 bin hanede hasar tespit çalışması tamamlandı ve ödemeler başladı.

*Destek ödemesi ne zamana kadar sürecek?

Depremden büyük zarar gören 10 il, ilçeler ve köylerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Söz konusu ödemeler, devam eden hasar tespit çalışmaları sonuçlandıkça yapılıyor. Bu nedenle bir süre sınırı bulunmuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.