Ben Aldırma İşlemi

Ben Aldırma İşlemi

Benler toplumda neredeyse her insanda farklı form ve özelliklerde görülebilen cilt lezyonlarıdır. Bazı benler yüzeysel, bazı benler kabarıktır. Bazı benler açık renkli ya da cilt renginde olabilirken bazı benler siyah veya kahverengi olabilmektedir. Özellikle koyu renkli ve kabarık benler kişilerde estetik kaygıya neden olabilir. Bu tür benler çağdaş yöntemler sayesinde ameliyatsız olarak alınabilmektedir. Ameliyatsız ben tedavisi yöntemleri nelerdir, avantajları nelerdir bu yazımızda detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Ameliyatsız Ben Aldırma Yöntemleri Nelerdir?

Günümüzde her türlü benin tedavisi ameliyatsız yöntemlerle, kesi ve dikiş olmadan, klinik ortamında acısız ve ağrısız bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu alternatif yöntemlerin geliştirilmesi sayesinde ameliyatla ben alma uygulaması güncelliğini yitirmiş, uygulayıcısı nerede ise kalmamıştır.

Lazerle Ben Aldırma

Plazma İle Ben Aldırma

Radyo Frekans İle Ben Aldırma

Lazerle Ben Aldırma

Lazerle ben aldırma yüzeysel benlerin alınmasında başarılı olarak kullanılan bir yöntemdir. Lazer yöntemi ile yalnızca yüzeysel benler değil leke tedavisi de başarılı bir şekilde yapılmaktadır.

Et benleri tedavisinde ise lazer yöntemi uygun değildir. Et benlerinde lazer ışını etkisi yetersizdir. Bu nedenle lazer uygulaması sadece leke ve yüzeysel benlerde kullanılmaktadır.

Plazma ile Ben Aldırma

Plazma ile ben aldırma halk arasında plazma pen olarak da bilinmektedir. Bu tedavi yönteminde kullanılan plazma cihazı sayesinde istenmeyen ben dokusu ciltten buharlaştırılır. Ancak çok güçlü bir cihaz olmaması nedeni ile et benlerin tedavisinde çok etkili değildir.

Et benlerinin alınması için rf yöntemi daha uygundur. Alternatif bir yöntem olması nedeni ile plazma ile et beni aldırılması önerilmez.

Plazma yöntemi ile yüzeysel ve hafif düzeyde kabarık et benleri tedavi edilebilir.

Radyo Frekans İle Ben Aldırma

Radyo frekans cihazı radyo dalgalarını ısı enerjisine dönüştüren bir cihazdır. Bu ısı enerjisi sayesinde ciltten istenmeyen dokuları buharlaştırabilmektedir.

Cihazın etki gücü yüksek olmasına karşın oldukça hassas şekilde de ayarlanabilmektedir. Bu sayede ister yüzeysel ister kabarık olsun her türlü ben ve lekenin tedavisinde kullanılabilmektedir.

Cihazın hassas ayarı sayesinde ben dokusu ciltten kademeli olarak buharlaştırılır. Bu sayede tedavi sonrasında iz kalma riski en aza indirilir.

Ameliyatsız Ben Aldırma Sonrasında İz Kalır Mı?

Ben aldırma işlemi sonrasında iz kalıp kalmaması tedavinin kişiye uygun yöntemle yapılıp yapılmaması ile alakalıdır.

Tedavi sonrasında iz kalmaması ya da en az iz kalması için kişiye en uygun yöntem seçilmeli ve tedavi alanında uzman bir hekim tarafından gerçekleştirilmelidir. Aksi halde iz kalma ve çukurluk oluşma riski bulunmaktadır.

Tedavi sonrasın da uygun yöntem seçilse bile bazı durumlarda hafif bir iz kalma ihtimali olduğu da unutulmamalıdır. Kesin olarak iz kalmayacak denilmesi doğru ve gerçekçi değildir.

Tek Seansta Birden Fazla Ben Alınabilir Mi?

Hastanın talebine göre tek seansta istenilen sayıda ben alınabilir. Ayrıca tek seansta farklı yapıda benlerin tamamının alınması da mümkündür.

Alınan Benler Yeniden Çıkar Mı?

Hayır, alınan ben yeniden çıkmaz. Ancak bazı benlerde 2. Rötuş senası gerekebilir. Bu tür durumlarda İDEA Klinik^te ücret almadan rötuş seansı gerçekleştirilmektedir.

Ameliyatsız Ben Aldırmak Ne Kadar Sürer?

Bir tane benin alınması büyüklüğüne göre birkaç saniye ya da dakika sürebilir. Ama çok büyük benler bile maksimum 5-10 dakika içerisinde alınabilir.

Çoklu ben alımlarında ise süre kaç adet ben alınacağına göre değişmektedir.

Ameliyatsız Ben Aldırma Uygulamaları Ağrılı Mıdır?

Ben aldırmak ağrılı bir işlem değildir. Minimal bir acı duyulabilir. Ağrı eşiği düşük olan hastalarda bölgesel uyuşturma yapılarak sıfır acı ve ağrı ile işlem tamamlanabilir.

Kimler Ben Aldırabilir?

Beninden kurtulmak isteyen herkes benlerini aldırabilir. Ben aldırmanın hiçbir yan etkisi yoktur. Küçük çocuklardan yaşlı ve hamilelere kadar herkes ben aldırabilir.

Kaynak:

https://ideaklinik.net/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.