Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak hem doğal hem de tıbbi müdahalelerden bahsedilebilir. Dişler; sigara kullanımına ve yetersiz ağız içi bakımına bağlı olarak zamanla sarı, gri gibi farklı renklere bürünür. Bu renkler, çoğu kişi için rahatsızlık vericidir. Bu aşamada insanların aklına diş beyazlatma nasıl yapılır sorusu gelir. Diş beyazlatmak için karbonat, macun gibi ürünler kullanılır. Ancak kalıcı bir beyazlık için diş hekimi tarafından medikal bir tedavi yapılmalıdır. Öne çıkan yöntemler arasında bleaching ve farklı restoratif tedaviler vardır.

Dişler Neden Beyaz Rengini Kaybeder?

Dişin beyaz rengini kaybetmesi, iç ve dış renklenme olarak adlandırılır. İç renklenme ile oluşan renkler fırçalama ile giderilmez. Renk, dişin iç yapısında meydana geldiği için medikal tedavilerin uygulanması şarttır. Dış renklenmede ise içecek ve yiyecek kaynaklı bir renklenme ortaya çıkar. Bu tür renklenmelerde diş taşı temizliği yapılması da gerekir. Renklenmenin durumuna göre en uygun tedavi hekim tarafından belirlenir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma yöntemleri arasında farklı teknikler vardır. Bunlardan biri power bleaching olarak adlandırılan yöntemdir. Bu yöntemde bir jel ve ışık kullanılır. Diş rengini en az 3-4 ton açmayı garanti eden power bleaching yöntemi ile istenen görünüme sahip olmak mümkündür. Diş beyazlatma home bleaching yöntemidir. Bu yöntemde kişiye özel ağızlık kullanılır. Bu ağızlıkların içerisine koyulan jeller etkin bir beyazlık sağlar. Ağızlıkların günde 4 ila 8 saat arasında takılması gerekir. Home bleaching tedavisi yaklaşık bir haftada tamamlanır.

Diş Beyazlatma İşlemi Zararlı mı?

Diş beyazlatma işleminin zararı yoktur. Ancak diş hekimi kontrolünde yapılmayan uygulamalar zararlı olabilir. Diş beyazlatmada solüsyon oranı ve tedavi süresi gibi detaylar hekim tarafından ayarlanmalıdır. Bu sayede herhangi bir sorun olmadan memnuniyet verici sonuçlar elde edilebilir. Dişin ne denli beyazlayacağında diş yapısı da etkilidir. Herkesin doğal diş rengi farklı olduğu için beyazlatma sonrası elde edilecek renk de değişir.

Beyazlatma işlemi sonrasında belirli bir miktar hassasiyet oluşması normaldir. Hassasiyetin uzun süre devam ettiği durumlarda hekime danışmakta fayda vardır. Hekiminiz hassasiyetin etkilerini azaltmak için birtakım ürünler önerdiyse onları kullanmalısınız.

Diş Beyazlatmak Kalıcı mıdır?

Diş beyazlatmanın kalıcılığı kişilerin diş yapısına ve ağız bakım alışkanlıklarına göre değişiklik gösterir. Doğru bakımla 2 yıla kadar bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Diş beyazlatma sonrası düzenli olarak dişleri fırçalamaya dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda diş ipi kullanımına da özen göstermelisiniz. Belirli aralıklarla gargara kullanarak ağız hijyenini koruyabilirsiniz. Tedavi sonrası süreçte hekim tavsiyelerini uygulamaya da dikkat etmelisiniz.

Diş beyazlatma nasıl yapılır sorusunun yanı sıra dişinizde bulunan farklı rahatsızlıkların tedavisi konusunda da araştırma yapmalısınız. Bu sayede her yönüyle sağlıklı bir ağız yapısına sahip olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.