Diş Eti Kaşıntısı Neden Olur?

Diş Eti Kaşıntısı Neden Olur?

Diş eti kaşıntısı neden olur? Akılda tutulması gereken ilk şey, ağızdaki bakteriyel aşırı büyümenin kaşıntılı bir diş eti de dahil olmak üzere bir dizi belirtiye neden olabileceğidir. Kötü diş hijyeni düzenli olarak fırçalamamak ve diş ipi kullanmamak diş eti hastalığı riskinizi artırır ve bu da kaşıntıya neden olabilir. Sadece çirkin görünmekle kalmaz, aynı zamanda tehlikelidir çünkü aşırı bakteri üremesi diş çürümesine neden olabilir.

Bazı yiyecekler ve ilaçlar da alerjik reaksiyonu tetikleyerek diş etlerinin kaşınmasına neden olabilir. Örneğin, birçok insanın günümüzde süt ürünlerine veya fıstığa alerjisi vardır, bu da ağız çevresinde rahatsız edici kaşıntıya neden olabilir.

Ağız Kuruluğu Problemi

Diş eti kaşıntısı Hakkında Bilgisine Başvurduğumuz Bursa Diş Doktoru Dr Dt Cenker Selçuk  Ağız kuruluğu, diş eti kaşıntısının başka bir yaygın nedenidir. Tükürük bezleri kuruduğunda (genellikle yaşlanmada olduğu gibi), ağız dokuları tahriş olabilir ve kaşınabilir. Buna herhangi bir sayıda faktör neden olabilir: hidrasyon eksikliği (yetersiz içme veya yemekten), sigara içmek veya dumansız tütün ürünleri kullanmak, stres veya anksiyete bozuklukları vb. Ek olarak, bazı ilaçlar (antibiyotikler gibi) ağız kuruluğu sendromuna da neden olabilir.

Son olarak, diş gıcırdatma – ister kendi başınıza yapıyor olun, ister başkası sizin için yapıyor olsun – diş eti dokusunu tahriş edebilir ve özellikle azı dişleriniz ve diş etleriniz çevresinde genel rahatsızlığa veya lokalize tahrişe ve iltihaplanmaya neden olabilir. Dişlerinizi gıcırdatmak, çene kemiğinizin içinde bakterilerin kontrolsüz büyümeyi sevdiği ulaşılması zor alanları da ortaya çıkarır.

Tahriş Olmuş Diş Etlerinin Nedenleri ve Tedavileri

Diş eti tahrişi yaşıyorsanız, nedenlerini ve tedavilerini bilmek önemlidir. Diş eti kaşıntısına iltihaplanma, bakteriyel enfeksiyon, ağız kuruluğu ve bazı ilaçlar gibi çeşitli faktörler neden olabilir. Bununla birlikte, çoğu diş eti tahrişi vakası uygun diş hijyeni ile yönetilebilir.

Bu, dişlerinizi günde iki kez yumuşak ılık suyla fırçalamak ve yumuşak kıllı bir fırça kullanarak nazikçe diş ipi kullanmak anlamına gelir. Ayrıca güçlü kimyasallara sahip diş macunlarından ve gargaralardan kaçınarak diş eti kaşıntısını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

Diş eti tahrişi belirtileri bir haftadan fazla sürerse, daha ileri tanı ve tedavi seçenekleri için diş hekiminize başvurmanız en iyisidir. Bakterileri ağızdan çıkarmak için ilk adım olarak ölçeklendirme ve kök planya prosedürleri önerilebilir. Antibiyotikler gerekliyse, iltihabı azaltmak ve gelecekteki diş eti kaşıntı vakalarını önlemek için bu prosedürle birlikte reçete edileceklerdir.

Formun Üstü

Formun Altı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.