Bosch Çamaşır Makinesinden Garip Sesler Geliyor, Ne Yapmalıyım?

Bosch Çamaşır Makinesinden Garip Sesler Geliyor, Ne Yapmalıyım?

Gelişmiş özellikleri ile hayatı kolaylaştıran çamaşır makineleri, günümüzde hemen hemen her ede yaygın bir şekilde kullanılıyor. Farklı kullanım ihtiyaçlarına hitap eden özellikleriyle bilinen Bosch markalı çamaşır makineleri kalitelerine rağmen zaman içerisinde arızalanabiliyor. Bu arızalanmaların bazıları performans sorunlarıyla sınırlı kalırken, bazıları ise makinenin hiç kullanılamamasına neden olur. Bunlar arasında en sık görüleni ise çamaşır makinesi çalışırken adeta “helikopter” gibi ses çıkartmasıdır. Maltepe Bocsh Servisi uzman teknikerleri, çoğu kullanıcının göz ardı ettiği bu soruna mutlaka gereken hassasiyeti göstermesi konusunda uyarıyor.

Bosch Çamaşır Makinesinden Neden Garip Sesler Gelir?

Yüksek kapasitesi sayesinde Bosch çamaşırları yüksek devir hızlarında dönüş yapar. Bu sayede çamaşırları hem çok daha iyi yıkar hem de çok daha iyi sıkar. Bu dönüş, fiziki kanunlar gereğince belirli desibelde seslerin çıkmasına neden olabilir. Ancak Bosch kalitesiyle çamaşır makinelerindeki bu ses şiddeti oldukça sınırlandırılmıştır. Dolayısıyla Bosch çamaşır makineniz çalışırken adeta “helikopter” gibi ses çıkartıyor ise ciddi bir problemi olduğuna işaret etmektedir.

Çamaşır makinesinin çalışması esnasında helikopter sesi gibi ses çıkartmasına neden olabilecek birden fazla sorun ihtimali söz konusudur. Bu ihtimaller arasında çamaşır makinesinin kazan arızası ve yanı sıra kazan dengesini sağlayan amortisör, bilyelerinde veya rulmanlarda arızalanma meydana gelmiş olabilir. Bu durum Bosch markalı çamaşır makinesinden çalışma esnasında garip sesler gelmesine yol açabilir. Ataşehir Bosch Servisi uzmanlarına göre bu sorun pompa veya su boşaltma hortumu tıkanıklıklarından dolayı da meydana gelmiş olabilir.

Bosch Çamaşır Makinesinden Garip Sesler Geldiğinde Ne Yapılmalı?

Bosch çamaşır makinesinden helikopter çalışıyor gibi ses gelmesine neden olabilecek ilk olasılık kazan arızasıdır. Özellikle de kazanı taşıyan amortisörlerin arızalanmış olması kazanın dönüş sırasında çok fazla sallanmasına ve çevresine çarpmasına/sürtünmesine neden olabilir. Böyle bir durumda yüksek devirdeki dönüşü sırasında çok rahatsız edici seviyede garip sesler çıkartmasına neden olur.

Çamaşır makinesinin su tahliye pompasının arızalanmış olması veya su tahliye hortumunun tıkanması nedeniyle suyun tahliyesi sırasında böylesine garip ve şiddetli sesler çıkartabilir. Bu durumda ise tıkalı su tahliye hortumunu açmak, soruna çözüm sağlayabilir. Ancak su tahliye pompası arızalanmış ise mutlaka profesyonel Üsküdar Bosch Servisi uzmanlarınca müdahale edilerek, yenilenmesi gerekliliği oluşur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.