Yaprak Porselen Çeşitleri Nelerdir?

Yaprak Porselen Çeşitleri Nelerdir?

Yaprak porselen çeşitleri farklı kullanım alanlarına sahiptir. Yeni nesil bir diş uygulaması olarak karşımıza çıkan yaprak porselen, dental porselende yeni bir konsepttir.

Focus; Yaprak porselen çeşitleri

Yaprak Porselen Çeşitleri Nelerdir?

Yaprak porselen çeşitleri farklı kullanım alanlarına sahiptir. Yeni nesil bir diş uygulaması olarak karşımıza çıkan yaprak porselen, dental porselende yeni bir konsepttir. Yüksek kaliteli porselenden yapılmıştır ve birçok dişçilik alanı için kullanılabilir. Yaprak porseleninin diğer diş porselenlerine göre birçok avantajı vardır. Her şeyden önce bu tür porselenler son derece güçlü ve dayanıklıdır. Bu da uzun ömürlü bir kullanım özelliği anlamına gelir. Günümüz itibariyle yaprak porselen çeşitleri gündeme geldiği zaman 2 farklı seçenek karşımıza çıkar;

Kompozit lamina

Yaprak porselen diş

Her iki uygulamanın da kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Bundan dolayıdır ki son zamanlarda hem kompozit lamina hem de yaprak porselen diş kaplaması son derece yoğun bir düzeyde ilgi görmektedir. Bu tür dişler; doğal dişler gibi görünür ve hissedilir. Bu nedenle gülümsemenizle bütünleşir ve sizi daha genç ve çekici gösterir.

Kompozit Lamina Dişler

Bu tarz dişler farklı özelliklere sahip bir şekilde tasarlanabilirler. Bu nedenle mevcut dişlerinizin rengini eşleşta irmek veya daha beyaz ve parlak görünmelerini sağlayan birini seçmek kolaydır. Diğer diş türlerine göre lekelenmeye karşı daha dayanıklıdır. Bu da zamanla daha az bakım yapılması anlamına gelir. Bir de uygulaması sırasında hasta konforu açısından da ideal bir etkiye sahiptir.

Yaprak Porselen Dişler

Yaprak diş porselen diş hekimliğinde uzun bir süredir kullanılan bir diş malzemesi türüdür. Bu tarz bir malzeme; çok yüksek sıcaklıklarda ateşlenen toz kuvars ve cam veya seramik karışımından yapılır. Yaprak diş porselen çok güçlü bir malzemedir. Bu da diş kronları, implantlar ve diğer restoratif malzemelerin yapımında kullanılabileceği anlamına gelir.

Malzemenin kendisi biyouyumludur; yani vücuda zarar vermez! Üstelik çiğneme gıdalarının neden olduğu aşınma ve yıpranmaya karşı dirençlidir. Yaprak diş porselenin altın ve gümüş dolgular veya amalgam gibi diğer diş malzemelerine tercih edilmesinin temel nedeni estetik özelliklerinden kaynaklanır. Bir de son zamanlarda diş uygulamalarının çok daha nitelikli bir düzeyde hayata geçirildiğini rahatlıkla ifade edebiliriz.

Yaprak Porselen Çeşitleri Neden Tercih Edilir?

Porselen diğer diş malzemelerine göre çok daha doğal görünür, bu nedenle gülüşünüzle daha iyi uyum sağlar ve gülümsemeniz konusunda kendinize daha fazla güvenmenizi sağlar. Yaprak porselen çeşitleri oldukça kullanışlı olan bir uygulama olarak dikkatleri üzerine çeker. Yaprak diş porseleninin diğer diş materyalleri yerine kullanılmasının birçok avantajı bulunduğundan bu tarz uygulamalar sıklıkla tercih edilmektedir.

Özellikle porselen diğer diş türlerine göre çok daha doğal görünür. Porselen, binlerce yıldır kullanılan doğal, yarı saydam bir maddedir. Eski zamanlardan beri kemik ve fildişi yerine kullanılmıştır. Son derece dayanıklıdır, yüksek sıcaklıklara dayanabilir. Üstelik temas halindeki diğer maddelerle reaksiyona girmez. Bu, diş malzemesi olarak kullanım için ideal hale getirir.

Yaprak diş porseleninin en büyük avantajı görünüşüdür. Gerçek dişler gibi görünür ve tıpkı kendi dişleriniz gibi görünmesi için renklendirilebilir. Aynı zamanda dişlerinizin doğal şeklini ve konturlarını taklit eder, böylece bu malzemeyle yapılan tedaviden sonra dişleriniz arasında boşluk kalmaz. Sonuç olarak yaprak porselen çeşitleri ideal bir kullanım özelliğine sahip olduğundan sıklıkla tercih edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.