Evcil Hayvan Sahiplendirme Neden Önemlidir?

Evcil Hayvan Sahiplendirme Neden Önemlidir?

Yani bir köpek, kedi, tavşan, kobay veya evcil hayvan edinme web sitelerinde bulabileceğiniz başka bir evcilleştirilmiş, sevimli yaratığı evlat edinmeye karar verdiniz . Dikkate alınması gereken her şeyi hesaba kattınız: Bir hayvanla ilgilenmeye zihinsel olarak hazırsınız, eviniz evcil hayvan dostu ve hayvanınızın güvenliği ve rahatı için ayarlanmış ve bir evcil hayvan sağlamak için gereken mali olanaklara sahipsiniz. ( yiyecek, barınak, egzersiz, sağlık ve hastalık için veteriner ziyaretleri, bunlardan birkaçı:

Kalbin doğru yerde ve biz daha mutlu olamazdık. ASPCA'ya göre, her yıl yaklaşık 6,3 milyon refakatçi hayvan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hayvan barınaklarına giriyor ve iyi yuvalar bekliyor . Evsiz hayvan kıtlığı yok ve dünya kedileri, köpekleri, tavşanları ve diğer evlat edinilebilir hayvanları almak için her zaman sizin gibi nazik ruhları kullanabilir.

Ama hemen atlayıp bir evcil hayvan edinmeden önce, "alışveriş yapmak" hakkında not edilmesi gereken birçok şey var. En önemli şey, "alışveriş yapmamanız". Sizin için (ve çoğu durumda aileniz için) doğru evcil hayvanı bulmak bir çift ayakkabı almaya benzemez. Pek çok web sitesi sahiplenilebilir evcil hayvanlara sahip olsa da, henüz tanışmadığınız birini seçmek iyi bir fikir değildir. İyi bir ilişki kurduğunuzdan ve evcil hayvanın kişiliği ve ihtiyaçları hakkında daha fazla bilgi edinebildiğinizden emin olmak için gerçek hayatta evcil hayvanla biraz zaman geçirmelisiniz. Sadece evcil hayvanı seçmiyorsunuz - evcil hayvan da sizi seçmelidir .

Size tam olarak uyan evcil hayvanı bulmanıza yardımcı olmak için, ülke çapında evcil hayvan sahiplendirme hizmetleri sunan saygın siteleri derledik. İşte 2023'deki en iyi evcil hayvan evlat edinme web siteleri:

1. Evcil hayvan ilan siteleri

Petfinder, geleneksel köpekler ve kedilerden atlar, tavşanlar ve domuzlar gibi ahır arkadaşlarına kadar her tür evcil hayvanda uzmanlaşmıştır. Evcil hayvan aramanızı yaşa, organizasyona ve özelliklere göre filtreleyebilir ve eğitim ve bakım hakkında sonsuz tavsiye alabilirsiniz.

2. Bir Evcil Hayvan Sahiplenin

Bu kâr amacı gütmeyen kuruluş, Kuzey Amerika'daki 17.000'den fazla barınaktan ve kurtarılan evcil hayvanı listeler - hatta Kanada'da evcil hayvanları vardır. Adopt a Pet'in web sitesi çok basittir ve teknolojik olarak eğimli olmayan insanlar için kolaylaştırır. Site, konuma, yaşa ve türe göre filtrelemenize olanak tanır. İhtiyacınız olursa, bir evcil hayvanı sahiplendirebilir ve Rehome programıyla kalıcı bir yuva bulmanıza yardımcı olabilirsiniz.

4. En İyi Arkadaşlar Hayvan Topluluğu

Best Friends ilk olarak 1980'lerde Utah, Kanab'da piyasaya sürüldü. O zamandan beri Atlanta, New York City, Los Angeles ve Salt Lake City gibi ülke çapındaki büyük şehirlere yayıldı. Best Friends'in görevi, barınak hayvanlarının öldürülmesine son vermek amacıyla "hepsini kurtarmak"tır.

5. PetSmart Yardım Kuruluşları

Çoğu evcil hayvan evlat edinme web sitesinde olduğu gibi, PetSmart Charities, evcil hayvan aramanızı posta kodu, cins, renk, boyut, yaş ve cinsiyete göre daraltır. Organizasyon, posta kodunuzdaki çeşitli barınaklardan ve kurtarmalardan evcil hayvanları listeler. Sahiplenmek istediğinizi bulduğunuzda, barınağa veya kurtarmaya ulaşır ve süreci doğrudan onlarla başlatırsınız. PetSmart Hayır Kurumlarında ayrıca atlar, çiftlik hayvanları, tavşanlar ve kuşlar bulunur.

6. AKC Kurtarma Ağı

Belirli bir cinsi sahiplenmek istiyorsanız AKC Kurtarma Ağı tam size göre. Ülke genelinde istediğiniz tür için kurtarma ağlarını aramanıza olanak tanır ve ardından sizi o kurtarma sitesine gönderir - çoğu evlat edinme seçeneğine sahip olacaktır. En doğrudan site olmasa da, belirli bir cins istiyorsanız ama bir yetiştiriciden geçmek istemiyorsanız idealdir.

7. Amerika Kuzey Sahil Hayvanları Ligi

North Shore Animal League of America'yı seviyoruz çünkü onlar dünyanın en büyük öldürülmeyen hayvan kurtarma ve evlat edinme organizasyonu. Evcil hayvanlar için sevgi dolu evler bulma hedefiyle, sitelerinde kedi veya köpek aramanın kolay bir yolunu da sağlıyorlar. Sadece posta kodunuzu ekleyin ve arayın. Daha sonra size en yakın Animal League konumu için sonuçlar sunulur. Bugüne kadar 1,1 milyondan fazla hayvanı kurtardılar.

8. Beni Kurtar

Evlat edinme sitelerinin çoğu, kedileri ve köpekleri bulmanıza yardımcı olur. Bazıları sürüngenleri ve çiftlik hayvanlarını bulmanıza yardımcı olacaktır. Rescue Me daha da ileri gidiyor ve sadece evlat edinilecek sayısız evcil hayvana sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda vahşi yaşam rehabilite edicileri için mevcut kaynaklara da sahip . Mevcut hayvan çeşitliliği göz önüne alındığında, Rescue Me, gelecekteki evcil hayvan ebeveynlerinin seçimlerini önceden daraltmasını gerektirir. Sahiplenmek istediğiniz evcil hayvanın türüne karar verdikten sonra aramanızı eyalete göre daraltabilirsiniz.

9. Petco Aşkı

Çoğu evlat edinme web sitesinde olduğu gibi, Petco Love size aramanızı konuma, cinse, renge, boyuta, yaşa ve cinsiyete göre filtreleme olanağı sunar. Tüylü arkadaşınızı şahsen bulmayı tercih ediyorsanız, yerel Petco mağazanız muhtemelen bölgenizdeki barınaklarla veya kurtarma gruplarıyla evlat edinme etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

10. Petango

Petango, müşterilerine evcil hayvanlar hakkında gerçek zamanlı güncellemeler sunmak için ABD ve Kanada genelinde yaklaşık 2.000 sosyal yardım kuruluşuyla ortaklık kurdu. Yani, Kuzey Amerika'da olduğunuz sürece, yakınınızdaki barınaklarda tüm evcil hayvanları bulabilirsiniz. Bunu bir evcil hayvan evlat edinme toplayıcısı olarak düşünün.

Pati Kulübü bu adreslerden bir diğeridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.