Öğretmenler Dikkat! BİLSEM’in Bu Yıl İçinde Yapacağı Alımlarla İlgili Kılavuz Yayımlandı!

Öğretmenler Dikkat! BİLSEM’in Bu Yıl İçinde Yapacağı Alımlarla İlgili Kılavuz Yayımlandı!
BİLSEM bu yıl içinde yapacağı öğretmen alımıyla ilgili açıklama yaptı. Öğretmen alımıyla ilgili kılavuz artık yayınlandı. Peki 2023 yılında BİLSEM öğretmen alımı ne zaman olacak? İşte detaylar…

Her yıl belirli tarihlerde BİLSEM öğretmen alımı yapıyor. Bu yılda öğretmen alımıyla ilgili kılavuz yayınlandı. 2023 yılında öğretmen alımı ne zaman olacak? Kontenjanların son durumu nedir?

BİLSEM, öğretmen alımı için güncel kılavuzu artık yayınladı. 2023 yılında öğretmen alımıyla ilgili bilgiler paylaşıldı. Birçok kişinin heyecanla beklediği bilgiler paylaşıldı. Öğretmen kontenjanlarıyla ilgili bilgiler de belli oldu.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

BİLSEM öğretmenlerin alımı için başvuruları Şubat ayı içerisinde alacak. Pek çok öğretmen adayı Şubat ayı içerisinde yapılacak olan başvuruyu kaçırmaması gerekmektedir. Kurum da öğretmenlik yapmak isteyenler tüm ayrıntıları merakla takip ediyor. Başvuru işlemleri içinde 6 Şubat ile 10 Şubat arasında işlemleri yapmaları gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından BİLSEM öğretmen ihtiyacının giderilmesine yönelik öğretmen alımı yapılacağını duyurdu. Bu duyuru için de 2023 Senesi BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu yayınlandı. Sadece atama kılavuzu değil aynı zamanda kontenjanlar da paylaşılan bilgiler arasında oldu.

ONAY İŞLEMLERİ BELLİ OLDU

Bu bilgiler ışığında, başvuru işlemleri 6-10 Şubat tarihleri arasında olacak. Başvuru işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvuru işlemleri ardından yapılacak olan başvuru onay işlemleri de 6 Şubat ile 14 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Yayınlanan kontenjan bilgisi, öğretmenlerin seçme sürecinin sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde ilerlemesi yayımlandı. Kontenjan alanlarında görev yapan kadrolu olan öğretmenlere, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından bilim ve sanat merkezinin nasıl işlediği hakkında, amaçları ve öğretmen seçim süreci hakkın bilgilendirmeye dair toplantılar yapılacak.

2023 BİLSEM ÖĞRETMEN KILAVUZU

Öğretmenlik için başvuruda bulunan kimselerin, MEBBİS e-Personel Modülünde bulunan öğrenim, hizmet durumu ve benzeri bilgilerine ilişkin eksikleri tamamlamak ya da yanlışlıkları düzeltmek amacıyla başvuruda bulunmaları durumunda gerekli olan işlemleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince atama takviminde belirtilmiş olan başvuru ve onay sürecinden önce yapılacaktır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.