Meme Estetiği Ameliyatı Türleri Nelerdir?

Meme Estetiği Ameliyatı Türleri Nelerdir?

Kadın-erkek demeden herkesin ergenlikten sonra bilinçli olarak farkına vardığı göğüslerimiz tüm dünyada vücut güzellik algısının %50’sinden fazlasını oluşturmaktadır. İster büyük ister küçük olsun sağlıklı ve ideal görünümdeki memeler kadın ya da erkek beden algısını olumlu yönde etkilemektedir. Wissendorf Venüsü’nden Artemis’e güzelliği ve yakışıklılığıyla ünlü mitolojik karakterlerden gerçek güzellik timsallerine kadın erkek hepsinin göğüsleri biçimli, düzgün, simetrik ve sağlıklı görünümdeydi. Yıllar boyunca güzellik algısı milyonlarca kez değişti, bazı dönemler geniş kalçalar mükemmel güzelliğin anahtarı olarak görülürken bazı dönemler ince uzun boynun dönemi oldu ancak güzel olarak nitelendirilen sağlıklı göğüslerin modası hiç geçmedi. Çünkü sağlıklı göğüsler bir moda değil her iki cinsiyet için de vazgeçilemez bir sağlık ve güzellik unsuruydu ve öyle olmaya da devam edecek.

Ancak yine de herkes sağlıklı göğüslerle doğmayabiliyor. Veyahut sonradan oluşan komplikasyonlar sebebiyle göğüs sağlığı ve simetrisi bozulabiliyor. Kadın ya da erkek için bu durum kozmetik bir ameliyattan öte psikolojik bir durum çünkü asimetrik, yamuk ya da uyumsuz memeler kişinin görüntüsünü bozmakla birlikte beden algısını bozduğu için kişileri göğüslerine takıntılı hale getirip sosyal ortamlardan kaçmasına neden olacak kadar utanç duymasına, sağlıklı bir romantik ilişki yaşamaktan özellikle kaçınmasına neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda meme estetiği cerrahisi imdada yetişmektedir.

Meme Estetiği Ameliyatı Türleri:

Meme Büyütme Ameliyatı: Breast Augmentation olarak bilinen bu işlem göğüs büyüklüğünden şikayeti, meme sarkması problemi ve doğumsal kaynaklı meme sorunları olanlara uygulanan cerrahi ameliyatlardır.

Meme Küçültme Ameliyatı: Reduction Mammaplasty olarak da bilinir. Çok büyük olan memelerin ağrı, uyuşma gibi sorunlarını ortadan kaldıran rekonstrüktif bir ameliyattır.

Erkeklerde Meme Küçültme Ameliyatı: Jinekomasti olarak bilinen bu işlem hormonal, ilaç kullanımı ya da sağlık problemlerinden kaynaklı gerçekleşen meme büyüklüğünün normal boyutlara çekildiği bir ameliyattır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı: Tıbbi adıyla mastopeksi, meme uçları aşağı bakan, boyutları birbirine uygun olmayan memeler için tercih edilen ameliyatlardır.

Detaylı bilgi için: https://evrenhelvaci.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.