Beylikdüzü Miras Avukatı

Beylikdüzü Miras Avukatı

Ofisimiz, Beylikdüzü'de yer alan bir avukatlık bürosu olarak, Miras Hukuku alanında hizmet vermekte üzere tasarlandı. Miras Hukuku, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu'nda düzenlenmiş olan bir alt dalıdır ve gerçek bir kişinin ölümü halinde intikale elverişli malvarlığının akıbetini, kimlere ve nasıl intikal edeceğini düzenleyen hukuk dalıdır. Biz, miras kalması, saklı pay alma, reddi miras ve boşanma durumları gibi konularla ilgili olarak danışmanlık, iş ve dava takibi süreçlerinde hizmet vermekteyiz.

Kaç Türlü Mirasçı Vardır? Atanmış Mirasçı Ne Demektir?

Miras Hukuku konusunda, kişinin ölümünden sonra sahip olduğu malvarlığının nasıl ve kime intikal edeceğini düzenleyen bir hukuk dalıdır. Türk Medeni Kanununda düzenlenen Miras Hukuku özel hukuk alanına girmiş bir alt daldır. Miras paylaşımı sırasında mevzuatta düzenlenmiş olan iki tür mirasçı bulunmaktadır: kanuni mirasçılar ve atanmış mirasçılar. Atanmış mirasçı, miras bırakanın belirlediği kişileri terekesinin tamamı veya bir bölümü için hak sahibi yapmasıdır. Atanmış mirasçı, vasiyetname veya miras sözleşmesi ile belirlenebilir. Atanmış mirasçı hakkında detaylı bilgi almak için ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

Tereke Nedir?

Tereke, bir kişinin ölümünden sonra bıraktığı maddi varlıkların ve borçların tamamını ifade eder. Tereke mirasçılara doğrudan geçer ve miras bırakanın gerçek veya tüzel kişilere haklarını devredebileceği garantidir. Terekeye tabii tutulan mallar, para, araç, taşınır ve taşınmaz varlıklar, alacak hakları gibi değerli eşyalardır.

Mirasta Zümre (Derece) Sistemi Nedir? Miras Zümresi Ne Demektir?

Miras hukuku, mirasın paylaştırılması için kan bağına dayalı zümre sistemini kullanır. Bu sistem, miras bırakan kişinin soyunun belirlenmesine dayanır ve en önde bulunan bir mirasçının olması durumunda, diğer zümredeki kişiler mirastan yararlanamaz.

Zümreler, miras bırakan kişi ve miras bırakana olan yakınlığa göre belirlenir ve Türk Medeni Kanunu'na göre üç zümre sistemi bulunur:

1) Miras bırakanın altsoy;

2) Miras bırakanın kardeşleri, kardeş çocukları ve kardeş torunları;

3) Miras bırakanın büyük anne, büyük babaları, amcaları, halaları, teyzeleri, teyze çocukları gibi yakınları.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.