Neden Digital Etiketleri Tercih Etmeliyiz?

Neden Digital Etiketleri Tercih Etmeliyiz?

 

Digital etiketler, sağladığı avantajlarla birlikte son zamanlarda en çok tercih edilen teknolojik yeniliklerden biri konumunda yer almaktadır. Kurumsal firmalar başta olmak üzere hemen hemen her sektörde aktif bir şekilde kullanılabilen bu sistem, etiketlerin kolay ve maliyetsiz bir şekilde değiştirilmesine yardımcı olmaktadır. Bu konuda firmaların personel ve kâğıt giderlerini büyük oranda düşürebilen digital etiket, aynı zamanda müşterilerin doğru fiyatlara anında ulaşabilmesini de sağlamaktadır. Firmaların devamlı olarak uymak zorunlu olduğu birtakım kurallar ve uygulamalar bulunmaktadır. Bakanlıklar tarafından tebliğ edilen bu uygulamalar ile birlikte firmalar, devamlı olarak etiket sistemleri üzerinde güncelleme yapmak zorundadır. Bu durumlarda ise devamlı olarak kâğıt tüketimi ve baskı makinesinin elektrik maliyetleri gibi ekstra masraflar çıkmaktadır. Ancak günümüzün teknolojisiyle üretilen digital etiketler, bütün bu masraflardan firmaları kurtararak müşterilerin doğru fiyata güncel ulaşabilmesini sağlamaktadır.

Digital Fiyat Etiketi Nedir?

Digital fiyat etiketi, ürünlerin üzerinde bulunan rakamsal değerlerin yazılımlar aracılığıyla anında ve uzaktan yönetilebildiği bir sistemdir. Bu sistem ile birlikte firmalar, doğru bilgilerin ve fiyatların devamlı olarak müşteriye anında ulaşabilmesini garanti altına almaktadır. Yapılan fiyat değişiklikleri, stok bilgileri ve diğer tüm detaylar uzaktan kontrol edilebilen sistem aracılığıyla etiketlere yansıtılmaktadır. Özellikle kampanya dönemlerinde yaşanan mağduriyetleri ve sorunları ortadan kaldırabilmek için ideal olan digital fiyat etiketi, birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Promosyon dönemlerinde belirlenen fiyatları sadece belirli süreliğine aktif edebilen digital fiyat etiketi, kampanyanın bitişiyle birlikte otomatik olarak normal rakamları sunmaktadır.

Digital fiyatı etiketi, sadece fiyatlandırma olarak düşünülmemelidir. Aynı zamanda bilgilendirme tabelası gibi farklı alanlarda da kullanılabilen bu elektronik ürünler, firmaların dijitalleşmesi sürecine de büyük katkı sağlamaktadır. Özellikle son yıllarda önem verilen dijitalleşme sürecine ideal bir başlangıç yapmak isteyen firmaların mutlaka digital etiket kullanmaları tavsiye edilmektedir. Kurumsal alanlarda arzu edilen düzenin ve bunun yanı sıra performansın alınabilmesi için bu ürünler büyük oranda kolaylık sağlamaktadır. Öte yandan şirketlerin maliyetlerini düşürmede etkili olan digital etiket sistemi, basım, yerleşim ve dağıtım gibi süreçleri bertaraf edebilmektedir.

Elektronik Raf Fiyat Etiketi Kullanım Alanları

Elektronik raf fiyat etiketi, sadece ürün satışı yapan mağazalar için geçerli olmamaktadır. Sahip olduğu teknolojik özellikleriyle birlikte fiyatlandırma haricindeki alanlarda da aktif bir şekilde kullanılan elektronik raf fiyat etiketi, kurumsal firmaların birçok işini kolaylaştırabilmektedir. Yönlendirme, bilgilendirme veya uyarma gibi alanlarda kullanılan bu ürünler, gereksiz kâğıt ve enerji maliyetlerini ortadan kaldırmaktadır. Son derece dekoratif olmalarından ötürü estetik bir görüntü de sunan elektronik raf fiyat etiketleri, müşteri ilişkilerinin geliştirilmesi kapsamında da önem arz etmektedir. Bu ve buna benzer birçok durumdan ötürü kullanılan elektronik raf fiyat etkileri aşağıda sıralanan alanlarda kolaylıkla tercih edilebilmektedir;

· Mağaza gibi aktif satış yapılan yerlerde raf fiyat etkileri olarak kullanılabilmektedir.

· Kurumsal firmaların toplantı odalarında bilgilendirme ekranı olarak değerlendirilebilmektedir.

· Kurumsallığa önem veren şirketlerin çalışanlarının odalarının giriş kapılarına bilgilendirme görseli olarak kullanılabilmektedir.

· Kamusal ve ortak alanlarda diğer insanların bilgi sahibi olmaları gerektiği mesajların yayınlatılması kapsamında kullanılabilmektedir.

· Firmaların depolarında stok takiplerini kolaylaştırmak amacıyla stok kartı olarak kullanılabilmektedir.

· Tekstil ürünlerinin kendi içerisinde sınıflandırılmasını kolaylaştırabilmektedir.

Yukarıda sıralanan alanlara ek olarak elektronik raf etiketleri, müşterilerinin devamlı olarak güncel bilgi sahibi olmaları gerektiğini düşünen firmalar tarafından kullanılabilmektedir.

Elektronik Raf Fiyat Etiketi Hangi Avantajları Sağlar?

Elektronik raf fiyat etiketi, firma ve şahıslara birçok farklı yönden avantaj sağlayabilmektedir. En başta fiyatlandırma konusunda hata payını ortadan kaldırabilen bu sistem, aynı zamanda personellerin iş yükünü de hafifletebilmektedir. Stok sayımı gibi durumları da takip edebildiği için ekstra depo sayımına olan gereksinimi ortadan kaldırabilmektedir. Geleneksel yöntemler ile kıyas yapıldığında ekstra kâğıt masrafını tamamen ortadan kaldıran bu sistemle birlikte çevre dostu bir anlayış benimsenebilmektedir. Dijital ekranlarda herhangi bir kâğıt ihtiyacı olmadığı için tüm işlemler sadece bir yazılımla halledilebilmektedir. E-paper etiket olarak da bilinen bu ürünler, kablosuz bir şekilde çalıştıkları için elektrik maliyeti bakımından da kullanıcılarını mutlu etmektedir.

Kâğıt etiketlerini tek tek değiştirmek ve düzenli olarak kontrol etmek gibi işler, satış yapan her şirketin en büyük sorumluluklarından biridir. Ancak elektronik raf fiyat etiketi ile birlikte bütün bu sorumluluklar sadece tek bir yazılımla uzaktan kontrol edilebilmektedir. Böylece saniyeler içerisinde mağazadaki tüm fiyatlar, bilgisayara girilen değerlerle senkronize olabilmektedir. Bu durumda ise etiket değişimi için harcanan zaman firma içerisinde farklı alanlarda değerlendirilebilmektedir.

Dijital Çözümlerin Öncüsü: Ayatech

Kurum ve kuruluşların dijital dönüşüm gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları yazılımsal ve teknik destekleri sunan Ayatech, elektronik fiyat etiketi için geliştirdiği çözümlerle de yeni bakış açısı kazandırmaktadır. Dijital alana geçişin öncüsü olan Ayatech’in diğer hizmetleri SD-Wan | Network, Kiosk Digital Signage, Dijital Dönüşüm, Mobil ve IOT Uygulamaları, İş Zekası (BI) Uygulamaları olmakla birlikte iletişim kurmak için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.