Daha Kaliteli Bir Yaşam İmkansız Değil: Alkolsüz İçecekler

Daha Kaliteli Bir Yaşam İmkansız Değil: Alkolsüz İçecekler

Bira, çoğu kutlamanın, boş zamanların ve gece partilerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Artık piyasada daha sağlıklı ve alkolsüz bira çeşitleri bulmak daha da kolaylaşmış durumdadır. Alkolsüz bira içmek, alkolün vücut üzerindeki herhangi bir fiziksel etkisine maruz kalmadan geleneksel biranın tadını çıkarmaya devam etmenize yardımcı olmaktadır. Daha sağlıklı bir yaşam artık alkolsüz biralar ile mümkündür.

Çoğu aktivitenin vazgeçilmez bir parçası olan Heineken birası (heineken beer) artık alkolsüz versiyonuyla, alkol tüketmek istemeyen, sağlığını önemseyen fakat sosyal aktivite ve toplanmalardan da geri kalmak istemeyen insanlar için aynı zevk ve tat ile fakat alkolün zararlı etkilerini barındırmadan karşınızda. 

Neden Alkolsüz Bir Yaşam Çok Daha Keyiflidir?

Aşırı miktarda bira tüketimi vücudunuzda zararlı etkilere neden olabilir. Alkolsüz biranın tadı orijinal bira ile hemen hemen aynıdır. Alkolsüz biranın önemli bir özelliği de vücudunuza hiçbir zararlı etkisinin olmamasıdır. Alkolsüz yaşamın neden çok daha iyi olduğunu anlamanız için alkolün vücuda olan zararlarına biraz göz atalım:

Daha fazla bira içmeye devam ederseniz, baş dönmesi, kusma veya baş ağrısı gibi hoş olmayan belirtilerin ortaya çıkmaya başladığını görürsünüz. 

Karaciğer sirozu. Siroz, büyük miktarda alkol tüketimi ile doğrudan ilişkili bir hastalıktır. Kişi daha fazla alkol aldığında, karaciğeri filtreleme işlevini tam olarak yerine getiremez ve sonuç olarak, karaciğerde hasar ve yara izleri meydana gelir. Daha fazla zaman geçtikçe, karaciğer çalışmayı durdurur ve ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir.

Beyin foksiyonlarının değişmesi. Alkolün kötüye kullanımı ve sürekli olarak tüketimi, beyin fonksiyonlarının değişmesine neden olur. En yaygın problemler arasında hafıza kaybı, kişinin tepki verme hızında azalma ve ruh hali değişimleri sayılabilir. Konsantrasyonu daha kolay kaybetmek de yaygın olarak görülür.

Alkolsüz Biranın Faydalarına Göz Atalım

Alkolsüz bira çok daha sağlıklıdır ve alkol içermez. Anca başka birçok faydası da vardır

B vitamini bakımından zengindir. Bira çeşitli vitaminler içerir. Bu vitaminlerden en çok bulunan B vitaminidir. Bu vitamin, vücuda enerji sağlamak, ruh sağlığını korumak ve bağışıklık sistemini güçlendirmekten sorumludur

Lif içerir. Bira arpadan üretildiği için lif içerir. Bununla birlikte, içerdiği lif miktarı azdır, bu yüzden vücutta pek tespit edilemez. Lifin faydasının gözükmesi için fazla bira içmek asla bir seçenek olmamalıdır.

Kalori içeriği düşüktür. Geleneksel bira ile karşılaştırıldığında, alkolsüz bira geleneksel biradaki kalori miktarının yarısını içerir. Eğer kilonuza dikkat etmek istiyorsanız ya da diyetteyseniz, bu seçeneği tercih etmeniz sizin için daha sağlıklı olur. Alkollü bir bira yaklaşık 170 kalori içerirken, alkolsüz bira 100 kaloriden daha az içerir.

Daha Özel Kutlamalar İçin Alkolsüz Köpüklü Şarap

Alkolsüz köpüklü şarap (sparkling wine), alkol içermeyen, köpüklü bir şaraptır. Bu tür şaraplar genellikle üzüm suyu veya meyve suyu gibi doğal malzemelerden yapılır ve alkol maddesi içermez. Alkolsüz köpüklü şaraplar, alkol almayanlar veya alkol miktarını azaltmak isteyenler için popüler bir seçenektir. 

Alkolsüz Köpüklü Şarap ile En İyi Giden Yiyecekler

Alkol kullanmıyor olmanız, öğle yemeğinde, ordövrlerde veya akşam yemeğinde harika bir kadeh şarabın tadını çıkaramayacağınız anlamına gelmez. Ve tıpkı alkollü şaraplar gibi, aynı eşleştirme kavramları geçerlidir. Kabuklu deniz ürünleri, beyaz balık, hafif tavuk yemekleri veya salatalar yiyorsanız, gazsız veya köpüklü beyaz veya pembe şarap seçin. Yiyecekleri tamamlayacak narenciye ve bitkisel tatlar içeren alternatifler arayabilirsiniz.

Baharatlı yemekler- özellikle Asya mutfağı gibi- biraz daha tatlı bir şarapla harika gider. Şeker, baharatı yumuşatmaya yardımcı olur. Tam bir tatlı tarzı şarap istemiyorsunuz, sadece biraz daha yüksek şeker içeriği olan bir şey.

Kırmızı et, rosto domuz pirzolası veya ızgara ton balığı yemeği tercih ediyorsanız, alkolsüz şarabınızın yiyeceklerden etkilenmesini istemezsiniz. Yiyeceklerin daha yoğun tatlarına dayanacak kırmızı bir şarap tercih edebilirsiniz. 

Alkolsüz Köpüklü Şarap Nasıl Yapılıyor?

Alkolsüz köpüklü şarap ve şampanya yapımında kullanılan teknikler, yapıldığı yere ve kimin yaptığına bağlı olarak değişebilir. Geleneksel şarap yapımı söz konusuysa, şarap üreticisi alkollü şaraplarına benzer bir süreç izleyecek ancak şişelemeden önce alkolü çıkaracaktır. Şu anda geleneksel şarap yapımında alkolü uzaklaştırmak için kullanılan üç ana yöntem vardır:

Vakumlu damıtma: Alkol, bir vakum odası kullanılarak düşük bir sıcaklıkta buharlaştırılır. Bu yöntemde aromaların çoğu da buharlaştırılır ve daha sonra tekrar karıştırılmaları gerekir.

Dönen koni kolonları: Alkol tekrar tekrar buharlaştırılır ve ters çevrilmiş koniler ve merkezkaç kuvvetleri kullanılarak düşük bir sıcaklıkta yoğunlaştırılır.

Ters ozmoz: Alkol damıtma yoluyla uzaklaştırılmadan önce aroma bileşiklerini ve fenolikleri filtreleyen çapraz akışlı bir filtreleme sistemi. Daha sonra kalan su, filtrelenmiş şarap konsantresine tekrar eklenir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.