Sağlık Sorunlarında En Etkili Tedavi Seçenekleri İçin Medyland Hizmetleri

Sağlık Sorunlarında En Etkili Tedavi Seçenekleri İçin Medyland Hizmetleri

 

Yüzyıllar boyunca sağlık, kişilerin herhangi bir sakatlık ya da hastalığının bulunmaması anlamında kullanılmış olan bir tabirdir. Ancak bu tanım oldukça sınırlı ve yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle 1948 Dünya Sağlık Örgütü Tüzüğü dahilinde sağlık; kişilerin ruhsal, fiziksel ve sosyal açılardan tamamen iyi olması durumu olarak belirtilmiştir. Bu kapsamda sağlıklı bir bireyin var olması için 5 temel boyut ele alınmıştır:

Fiziki Sağlık: Fiziksel ve biyolojik olarak herhangi bir sağlık sorunu ya da anomalinin görülmemesi durumudur. Aynı zamanda kişilerin fiziki sağlık durumlarını olumsuz etkileyecek tüm unsurlardan kaçınmalarını da kapsamaktadır.

Psikolojik Sağlık: Duygu durumunu değerlendirdiği için duygusal sağlık olarak da tanımlanmaktadır. Duyguların olumsuz yönde ilerlememesi ve kişilerin sağlıklı bir devinim kazanmalarını kapsamaktadır.

Sosyal Sağlık: İnsanlar, sosyal canlılardır. Bu nedenle toplumda bulunan kişiler, aile üyeleri, doğa ve çevre ile sağlıklı bir sosyalliğin sağlanması gerekmektedir. Aynı zamanda kişilerin sosyal aktiviteleri olması gerektiği şekilde sürdürebilmeleri gibi davranışları da kapsamaktadır.

Spiritüel Sağlık: Kişilerin sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri adına bazı etik ilkeleri ve ahlaki değerlerinin bulunması gerekmektedir. Yapılan araştırmalar, kendini tanıyan ve amaçlarını kavramış olan kişilerin hayattan daha fazla keyif aldıklarını kanıtlamaktadır. Bu nedenle sağlıklı bir birey olabilmek adına spiritüel şartların sağlanması da büyük bir önem taşımaktadır.

Entelektüel Sağlık: Kişilerin hayatlarını sağlıklı şekilde sürdürebilmeleri için problem çözme, aktif olma ve etkinliklere katılım gösterebilme gibi işlevleri yerine getirebilmesi gerekmektedir. Bu durum özellikle eğitim ve meslek hayatları açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle sağlıklı bir birey olabilmek için entelektüel sağlığın da korunması gerekmektedir.

Her insan, dönem dönem çeşitli sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta ise erken teşhis ve doğru tedavi seçeneklerinden yararlanılmasıdır. Medyland ailesi, ülke genelinde hizmet veren tüm uzman ve hekimlerin bir arada görüntülenmesine yardımcı olmak amacıyla kurulmuş bir platformdur. Bu sayede en doğru tedavi seçeneklerini sunan doktorlara yalnızca birkaç dakika içerisinde ulaşmak ve ücretsiz randevu almak gibi avantajlar elde etmek mümkün hale gelmektedir.

Doğru Doktor Seçimini Neden Önemlidir?

Sağlık sorunları karşısında kişilerin günlük yaşam rutinlerini yerine getirememeleri, hayat döngülerini sürdürememeleri, fiziksel ya da psikolojik aktivitelerinin sınırlanması gibi çok sayıda sonuç ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle kişilerin sağlıklı olmaları için gerekli olan 5 temel faktörün ideal aralıkta olması gerekmektedir. Bu durum ise mevcut sağlık sorunlarının mümkün olan kısa süre içerisinde teşhis edilmesi ve doğru tedavi seçeneklerinin uygulanması ile mümkün olmaktadır.

Erken teşhis ve tedavi imkanlarından yararlanmak isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken en önemli kriter, doğru doktor tercihinin yapılmasıdır. Tıp eğitimi sırasında kişiler, genel sağlık eğitimi ardından uzmanlaşmak istedikleri alana yönelik kapsamlı eğitimler almaktadır. Bu sayede belirli sağlık sorunları ve tedavileri hakkında detaylı bilgi sahibi olma imkanına erişmektedirler. Ancak bu eğitim de mesleki yeterliliğin kazanılması için eksik kabul edilmektedir. Bu nedenle kişiler sayısız seminer, eğitim ve bilimsel çalışmada aktif şekilde rol almaktadır. Böylece hastalıkların tedavileri karşısında en etkili ve gelişmiş yöntemlere dair tecrübe kazanılması mümkün olmaktadır. Bu durum ise iyileşme oranlarında önemli bir artışın yaşanması için doğrudan etkendir.

Hastalıkların yanlış şekilde teşhis edilmesi, hatalı tedavilerin uygulanması ile sonuçlanmaktadır. Bu durum ise kişilerin mevcut hastalıklarının daha da ilerlemesine ve farklı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu durum sonucunda kalıcı sakatlıklar ve ölüm vakaları gibi çok ciddi komplikasyonların ortaya çıkması mümkündür. Bu nedenle tedavi öncesinde mutlaka alanında uzman hekimlerin araştırılması, tecrübelerinin değerlendirilmesi, hasta görüşlerinin incelenmesi ve daha sonrasında tedavi için başvurulması gerekmektedir.

Medyland İle Saniyeler İçerisinde Doğru Doktorlara Ulaşma İmkanı

Ortaya çıkan sağlık sorunları karşısında, ülkemizde hizmet veren tüm doktorların listesini saniyeler içerisinde sıralayan Medyland; hastaların en etkili teşhis ve tedavi imkanlarından yararlanmalarını mümkün hale getirmektedir. Tek bir platform üzerinde sayısız sağlık sorunu, uzman, hekim ve tedavi seçeneklerine yönelik bilgilere erişim sağlanmasını mümkün kılan Medyland ailesi, internet üzerinden alınan randevuların yönetilmesini de sağlamaktadır. Bu sayede hastalar, tercih ettikleri doktorların meşguliyet durumlarına bağlı olarak saniyeler içerisinde online randevu alma fırsatına sahip olmaktadır.

Medyland ailesi tarafından sunulan avantajlı hizmetlerden yararlanabilmek için öncelikle medyland.com adresinin ziyaret edilmesi gerekmektedir. Ardından ana sayfada bulunan arama çubuğu üzerine ihtiyaç duyulan uzmanlık dalı, kurum ya da doktorun adı yazılmalıdır. Daha sonrasında ise görüşme için uygun görülen şehir belirtilmeli ve arama ikonu tıklanmalıdır. Böylece yalnızca birkaç saniye içerisinde, şehirde ve belirtilen uzmanlık alanında hizmet veren tüm doktorların profilleri listelenecektir.

Arama işlemleri sonrasında listelenen doktor profilleri içerisinde;

● Özgeçmiş,

● Adres bilgileri,

● Hastalar tarafından yöneltilen sorular ve uzmanın verdiği yanıtlar,

● Hasta yorumları,

● Uzmana ait sertifika ve diplomalar,

● Uzman tarafından kaleme alınan mesleki ve akademik makaleler,

● Görseller ve diğer medya araçları yer almaktadır.

Doktor profili üzerinde kullanıcılara ücretsiz randevu oluşturma imkanı da sunulmaktadır. Bunun için sayfanın sağ tarafında yer alan takvimin incelenmesi ve en uygun tarihin tıklanması gerekmektedir. Daha sonrasında sistemde kayıtlı olan kullanıcı adı ve şifre bilgileri ile giriş yaparak istenen randevunun oluşturulması mümkün olmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.