İpek Kirpik Kursu İle Neler Öğrenilir?

İpek Kirpik Kursu İle Neler Öğrenilir?

İpek kirpik kursu güzellik sektöründe en çok talep gören kurslardan biridir. İpek kirpik uygulamaları son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiştir. Sahip olunan kirpiğin uzunluğunu artıran ve hacim kazandıran uygulamalar, kirpikleri daha canlı görünmesini sağlar. Estetik görünüşü destekleyen kalıcı uygulamalar, güzellik sektörünün merkezinde yer alır.

İpek Kirpik Nedir?

İpek kirpik kişinin sahip olduğu kirpiklere yapılan uygulamadır. Kirpiğin uzunluğu ve yoğunluğu artırmaya yarayan işlemler, göz yapısının daha estetik bir görüntü kazanmasını sağlar. Özel olarak hazırlanan kirpikler, üst göz kapağına uygulanır. Kişinin sahip olduğu kirpiklerin arasına tek tek yapıştırılır. Kullanılan yapıştırıcılar medikal ürünlerdir ve herhangi bir sağlık riski barındırmaz.

İpek Kirpik Kursu Nedir?

Güzellik sektöründe yer alan ipek kirpik uygulaması, uzmanlar tarafından katılımcılara eğitimler halinde verilir. MEB onaylı ipek kirpik eğitimi katılımcıların eğitim sonunda sertifika sahibi olmasını sağlar. Profesyonel şekilde ipek kirpik uygulaması yapan uzmanlar tarafından alınan derslerde baştan sona kadar gerekli olan teknik bilgi verilir. Uygulamalar eşliğinde ilerleyen eğitimler sonunda katılımcılar profesyonel şekilde ipek kirpik işlemi yapmaya başlar.

İpek Kirpik Kursu Programı

Katılımcılar kursun ilk derslerinde temel ve teorik bilgileri öğrenir. Kullanılan malzemelerin tanınması şeklinde eğitime giriş yapılır. İpek kirpik uzmanları eğitimler sırasında katılımcılara hem teorik bilgi verir hem de uygulamalı şekilde işlemleri gösterir. Canlı modeller üzerinde uygulama yapılması, katılımcıların daha kolay şekilde el pratikliği kazanmasını sağlar. İpek kirpik kursu sırasında katılımcıların kendi canlı modellerini organize etmesi gerekir. Birden fazla model üzerinde işlem yapan katılımcı zaman içinde daha profesyonel şekilde uygulama yapmaya başlar.

İpek Kirpik Kursunda Ne Öğrenilir?

Katılımcı kurs boyunca katıldığı eğitimlerde birçok bilgi edinir. Göz şekilleri, kirpik yapısı, uzunluk ve kalınlığı gibi teknik bilgiler kurs boyunca öğrenilir. İpek kirpik uygulamalarında dikkat edilmesi gereken konular teknik bilgiler doğrultusunda ortaya çıkar. Katılımcıların bu konularda sağlam temeller atmasına yardımcı olunur. Teknik bilgilerin ardından uygulama yöntemlerine geçilir. İpek kirpik uygulama aşamaları sırası ile uygulamalı şekilde gösterilir. Teknik bilginin önemi oldukça büyüktür, ancak katılımcıların uygulama yapması da bir o kadar önemlidir. Katılımcıların el pratikliği kazanması için çok sayıda işlem yapması gerekir.

Güzellik merkezlerinde en çok talep gören işlemlerden biri olan ipek kirpik üzerine eğitim alınması oldukça avantajlıdır. MEB onaylı ipek kirpik eğitimi sonrasında katılımcılar yeni bir meslek sahibi olmuş olur. Güzellik merkezlerinde ya da salonlarında ipek kirpik işlemleri için çalışmaya başlanabilir. Güzellik sektöründe bitmeyen istekler sayesinde, bu tarz işlemleri yapacak uzmanlara her zaman ihtiyaç duyulur. Eğitimlerde edinen bilgiler ve sertifika sayesinde katılımcılar, profesyonel olarak işlem yapmaya başlayabilir. İlgisi ve merakı olan kişiler, kurslara kayıt yaptırabilir. Kısa süre içinde tamamlanan programlardan sonra ipek kirpik uzmanı olmak mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.