Gül Fidanına Nasıl Bakılır?

Gül Fidanına Nasıl Bakılır?

Dünya genelinde en sevilen çiçeklerden biri olan güller, çok yıllık bitkiler arasında yer alır. Rosaceae familyasına ait olan birbirinden güzel gül fidanı çeşitleri, 1001Fidan sitesinden online olarak en ekonomik fiyatlarla satın alınabilir.

Gül fidanı çeşitleri, geliştikten sonra 50 yıla yakın yaşayan bitkilerdir. Doğru yapılan bakımla uzun süre yaşayan gül fidanı bakımında, öncelikle dikim yerine dikkat edilmelidir. Güneşi seven bu güzel çiçeklerin, kesinlikle gölgelik alanlara dikilmemesi gerekir. Dış mekan dekorasyonlarının en çok tercih edilen çiçek çeşitlerinden biri olan gül fidanları ile mükemmel bahçe düzenlemeleri yapılır.

Gül Fidanı İçin Hangi Toprak ve Isı Koşulları En Uygundur?

Bakımı kolay olan gül fidanı her mevsim dikilmeye uygundur. Yine de dikim açısından, ilkbahar ya da sonbahar aylarında dikilmesi önerilir. Gül fidanının dikileceği toprağın ise demir açısından zengin ve killi özelliklerini taşıması lazımdır. Çok soğuk ve çok sıcak ortamlar gül fidanları için zararlı ısılardır. Dikildiği ortamların, en ideal nem oranı ise %60’tır.

Fazla nemli yerler gül fidanına hastalık bulaşmasını kolaylaştır. Gül fidanı uygun olan toprağa ve güneş alan bir yere ekildikten sonra çabuk gelişim sağlar ve çiçeklenir. 1001Fidan sitesinde satışa sunulan gül fidanı çeşitleri, kaliteli ürünler olup, bu noktalara dikkat edilerek bakıldığı takdirde uzun seneler çiçek veren bitkilerdir.

Gül Fidanı Ne Zaman Çiçek Açar?

Gül fidanlarının çabuk büyümesi ve gelişmesi için özellikle bahar aylarında dikilmesi gerekir. Bu sayede yaz aylarında çiçek açması kolaylaşır. En şifalı bitkiler arasında yer alan gül çeşitleri görünümleri ile de herkesin en sevdiği çiçektir. Gül fidanı çeşitlerinin bol çiçek vermesi ve bakımı açısından dikkat edilmesi gereken hususlar ise genel olarak şu şekilde sıralanır:

Gül fidanlarının kesinlikle güneş alan bir yere dikilmesi gerekir.

Yılda bir ya da iki kez gübrelenerek, bol çiçek açması sağlanır.

Özellikle yaz ayların haftada 1 ya da 2 kez kesinlikle sulanmalıdır.

Düzenli olarak budanmasının, bol çiçek vermesine büyük katkısı vardır.

Bulunduğu ortamları güzelleştiren güller, kozmetik ve sağlık sektörünün de gözde bitkileri arasında bulunur. Cilde iyi gelen gül, aynı zamanda ağızdaki yaraları iyileştirir. Çiçeklerini yaprakları ise gıda sektöründe pek çok alanda ve tarifte kendisine yer bulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.